Parintii mei nu sunt de acord cu prietenul meu

23-06-2018
Aedna
Nu este medic/terapeut
Aedna
Buna ziua! Am 21 de ani si locuiesc intr-un oras micut din Romania. De mai bine de un an de zile sunt intr-o relatie cu prietenul meu fara ca parintii mei sa cunoasca acest aspect intrucat ei nu sunt de acord cu el. La inceputul relatiei parintii mei stiau de el, si erau incantati de acesta.
La cateva zile de relatie, am fost amandoi implicati intu un accident de circulatie, fara victime. Nu a fost vina lui, o doamna care venea de pe contrasens nu s a asigurat cand efectua o depasire in curba si a intrat in plin in masina condusa de prietenul meu, noi iesind de pe carosabil si zburand la propriu pe un camp. Din fericire nu au existat victime, insa, de atunci ai mei nu mai sunt de acord cu el. Am incercat de sute de mii de ori sa le explic ca nu a avut el nicio vina, dar fara rezultat. Ei cred ca a fost iresponsabil si ca nu a avut grija de mine si ca este un ghinionist. De aceea, i am mintit pe ai mei si inca ii mint cu privire la faptul ca nu mai tin legatura cu el si ca ne am despartit inca de la accident.Tin enorm de mult la el si simt ca si el ma iubeste. Scuze ca am scris prea mult, dar simt ca nu mai am prea mult pana sa nu innebunesc.
3 comentarii
1
23-06-2018, ora 12:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mulți părinți, din prea multă iubire față de copiii lor încearcă să le controleze viața crezând că altfel îi pot feri de ceva rău.
La 21 de ani ar trebui să-i convingi că poți avea grijă de tine și ești capabilă să iei decizii responsabile. Încearcă să stai de vorbă cu ei și să-i convingi că știi ce e mai bine pentru tine și să te lase să-ți iei propriile decizii, pentru că ei nu vor fi tot timpul lângă tine să te sprijine și ai nevoie să înveți să-ți gestionezi viața, chiar dacă uneori mai și greșești. Numai așa vei învăța ce e mai bine pentru tine și vei ști să te descurci în viitor.
Chiar dacă inițial nu vor fi de acord, cu timpul își vor schimba părerea dacă vor observa că te descurci și-ți merge bine. Orice părinte dorește fericirea copilului și dacă le vei arăta că ești fericită în relație, cu timpul o vor accepta.
Nu-i o soluție să-i minți, pentru că la un moment dat tot vor afla și lucrurile pot sta și mai rău. Și tu știi că într-un om prins cu minciuna, orice ar face, nu mai ai încredere.
0
23-06-2018, ora 12:41
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua
Sunteți majora discutați cu părinții dv.Dansii va considera tot copil nu vor să accepte că ați crescut.Hiperprotectia nu este buna la nimic.Iesim.in societate fără a știi nimic pt că în spatele nostru a fost mereu cineva
0
26-06-2018, ora 13:35
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate ascunderea relatiilor de cuplu…si in special, ascunderea relatiilor intime poate duce in timp catre dezvoltarea unor obstacole psihologice semnificative (observ astfel de cazuri in cabinet).

Ar putea sa-ti fie de folos Aedna sa apelezi prin Skype la cateva sesiuni de psihoterapie, pentru a discuta despre cum ar fi mai bine sa abordezi aceasta situatie.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul