E mai buna paroxetina decât Prozac-ul pt TOC și anxietate?

22-04-2023
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Buna ziua.Cred ca o sa ii sugerez medicului sa îmi schimbe prozac-ul care nu prea mai are putere în TOC-ul meu care ma supăra cu paroxetina.Ea punandu-ma sa aleg între prozac și paroxetina luna trecuta dar i-am mai dat o șansă prozacului după ce am luat fevarin cateva luni la fel fara efect.Prozac m-a ajutat mult in toc dar la inceput, acum pare ca nu mai poate.Insa am problema asta mare cu anxietatea, ma trezesc anxios dimineața și ușor depresiv plus ca tradiționalul TOC. Oare paroxetina e un antidepresiv bun?Ajuta în anxietate și mai ales anxietate sociala?Dar în TOC unde am mare nevoie?Faza e ca am mai luat paroxetina în trecut dar nu în combinația asta cu Rispolept și doctorul a zis ca contează foarte mult combinațiile de medicamente de ex AD +AP sau AD+AP+ timostabilizator etc
Acum nu mai iau lamotrigina ca am reacție adversa temperatura și erupție pe piele de la el dar doctorul sigur o sa îmi dea altceva mai ales ca simt eu și o sa ii spun ca prozac nu mai e eficient.
Deci cum e cu paroxetina si cât de mult ajuta în fobie sociala și TOC?
Am schizofrenie si TOC însă schizo e sub control cu Rispolept Consta, TOC și anxietatea, astea ma supăra rău.
În sfârșit am dat și eu peste un doctor mai bun, cel precedent era foarte indiferent și plictisit.
Am speranța că va găsi un tratament care sa îmi anihileze mult TOC și anxietatea.
Și sunt bucuros ca apare și cartea Vindecarea creierului de celebrul Medium Medical Anthony William în luna mai care v-o recomand la toți sa o citiți, e o carte fenomen în lume și nu numai cartea asta ci întreaga serie a lui dar asta cu creierul ne interesează în mod exclusiv pe noi.Eu De-abia aștept sa citesc și sa aflu chestii noi pe care doar el le știe și vine mereu cu noutăți și teorii noi și inedite.Are un stil unic de a scrie însă să revenim:

A mai luat cineva paroxetina si l-a ajutat în anxietatea generalizara sau cea sociala și mai ales în TOC?Ce doze?Ați avut reacții adverse?
Ce știți de acest medicament, paroxetina?

Sau e mai bun prozac pt TOC și anxietate dar în doza mai mare adică ar trebui mărită doza pt a ma mai ajuta?

Ce credeți?

Va mulțumesc mult!
5 comentarii
1
22-04-2023, ora 16:18
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Parixetina nerge foarte bine in TOC in doza de 40-60 mg. În general este bine tolerată dar poate deoarece adverse ca intarzierea ejacularii molesala somnolenta sau cresterea apetitului alimentar
1
22-04-2023, ora 18:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Se pot da unui bolnav de schizofrenie 40-60 mg Paroxetina? Nu il vireaza?
1
22-04-2023, ora 19:06
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Mie un mai vechi psihiatru mi-a dat 3 prozac pe zi, 60 mg pe zi.
Faza e ca am și TOC și schizo și injecția de rispolept e în cea mai mare doza și n-ar trebui sa vireze dar poate îmi da și un stabilizator de dispoziție altul decât lamotrigina la care am fost alergic.Poate Orfiril ca am mai luat.Vad eu la consult în mai.Faza e ca ghinionul meu mate este ca și și TOC și schizo și îmi trebuie antidepresive neapărat chiar dacă nu prea sunt indicate în schizo.Fostul doctor era în stare sa ma lase fără antidepresiv deloc mi-a și zis-o și atunci TOC o lua razna, bine ca am schimbat acel psihiatru care era prea precaut si prea indiferent.Noua doctorița e super și sper sa ma ajute sa îmi recapăt bucuria de a trai cu un TOC și o anxietate mult diminuate.
M- a trimis la psiholog, a zis ca o sa îmi schimbe mereu când nu merge ceva bine, e de acord și cu suplimentele, e mai open mind decât fostul care nu vrea sa schimbe nimic sau schimba extrem de rar.Nu știu cum am putut sta la fostul doctor 5 ani, practic din cauza lui ma simt mai prost acum ca nu m-a prea ajutat cu nimic.Imi pare rău că i-am zis în fata ca nu își face datoria și ca precedentul doctor(deci raspenultimul cum ar veni acum) era mai bun de 1000 de ori decât el, i-am zis-o în fata și i-am zis ca plec de la el, ma enervarea tare ca nu îl mai suportam de ani buni, eu sunt cel mai mare prost ca am stat la el.In fine ma bucur ca am găsit doctorița asta înțelegătoare, răbdătoare, empatica, de treaba și am încredere mare ca ma va ajuta mai mult decât alții
Prin câte am trecut și trec îmi doresc doar sănătate în viata asta nu mai vreau nimic și o speranța mare e mai ales cartea lui Medium Medical Anthony William Vindecarea Creierului care apare în mai tradusa în limba romana și o recomand tuturor de aici fiindcă e o carte fenomen și bestseller in America, foarte apreciata si tot ce zice el e nou și inedit, ti-o recomand și ție Clara.
E printre ultimele mele speranțe cartea și doctorița asta, m-am saturat vreau sa îmi ajut creierul neapărat am suferit prea mult psihic in toți acestui aproape 15 ani de cochetat cu psihiatria.:(
Doamne ajuta tuturor!
Mulțumesc mult domnul doctor Mătușa ptr răspuns.
Sănătate și ție Clara și îmi cer iertare ptr acele dispute verbale, te rog iarta-ma
Sper sa răsară măcar 3, 4 raze de soare și pe strada vieții mele ca de prea mult timp ploua, ninge și e frig.:(
1
22-04-2023, ora 21:48
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Stai linistit ca am uitat de tot. Iti doresc multa sanatate!
1
22-04-2023, ora 22:04
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Poate aparea virajul dar depinde de fiecare om in parte !
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: