Pensionare bolnav de schizofrenie de o terta persoana

08-02-2019
biloba
Nu este medic/terapeut
biloba
Ma intereseaza cum poate fi pensionat un bolnav de schizofrenie (bolnav de circa 10 ani ) in conditiile in care refuza sa paraseasca domiciliul ?? Poate alta persoana sa solicite pensionarea si sa se ocupe de formalitati?? In ce conditii ? Persoana este obligata la tratament conf. art. 113 ( vechiul cod penal ) dar nu se prezinta la medic si nu urmeaza tratament.Si nici nu este monitorizat de nimeni.
1 comentarii
0
12-02-2019, ora 13:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

Exista un serviciu asociat primariei care se ocupa cu situatii sociale, vizite la domiciliu etc. Luati legatura cu acest serviciu si vedeti ce va recomanda. Puteti deasemenea vorbi la Politie si sa aflati ce variante aveti la dispozitie.
Exista posibilitatea unei internari fortate daca exista pericolul ca pacientul sa isi faca rau siesi sau altora.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul