PENTRU DL.MARIUS USCATU

09-02-2012
andrea21andy
Nu este medic/terapeut
andrea21andy
buna ziua, sunt mama unei fete de 27 de ani care in urma cu o luna jumate, mai exacta in 2 ianuarie 2012 a cazut la patinoar, si sia fracturat maleola drapta(fractura de maleola tibiala )sa intervenit chirurgical in data de 10 ianuarie, cu 4 suruburi mici si un surub mare.a stat in atela gipsata 4 saptamani dupa interventia chirurgicala, la control i sa spus sa mai ramana asa inca 2 saptamani, dupa care se va scoate surubul cel lung sa nu afecteze ligamentul.intrebarea mea este, in ce consta interventia chirurgicala si cat va dura pana se va pune pe picioare, care sunt urmatoarele demersuri, va mai sta cu gips si cat timp.va rog sa imi raspundeti sunt o mama disperata va multumesc anticipat.revin cu o completare de pe biletul de iesire diagnostic fractura maleola fibulara dr.diastaza tibio-fibulara cod S826.SAa inteleg ca surubul de diastaza tibio-fibulara se va scoate peste 2 saptamani.care sunt urmatoarele demersuri VA MULTUMESC MULT
2 comentarii
0
09-02-2012, ora 22:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Exista tendinta mondiala printre chirurgii dedicati Gleznei de a mentine surubul "de diastazis" timp de 3 luni si nu doar 6 saptamani, pentru evitarea recurentei diastazis-ului (leziunii ligamentare si a membranei interosoase).
Este o interventie minima, de obicei practicata cu anestezie locala, si care dureaza 1 minut.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
10-02-2012, ora 11:33
andrea21andy
Nu este medic/terapeut
andrea21andy
Va multumesc mult pentru raspunsul dvs.rapid, mam linistit un pic, intrebarea mea este, daca se poate, care sunt demersurile urmatoare dupa scoaterea surubului, va fi nevoie sa mai steie cu atela gipsata sau i se va pune gips si cat timp dureaza.cat de repede se va putea pune pe picior, adica cat mai dureaza pana poate incepe recuperarea
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul