Pete maronii pe picioare

11-10-2020
kristell
Nu este medic/terapeut
kristell
Am niște pete maronii pe picioare de la smulsul parului cu penseta. Mai trec oare ? Cu ce crema sa ma dau ? Poate ca și din vina mea ca nu dezinfectăm penseta de fiecare data.
5 comentarii
0
12-10-2020, ora 08:20
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Petele apar dupa expunerea la soare a pielii cu inflamatie. Evitati strict soarele si folositi creme fotoprotectoare FPS minim 30. Seara folositi Neotone body.
0
12-10-2020, ora 13:14
kristell
Nu este medic/terapeut
kristell
Ok multumesc frumos ! Și pe nas respectiv mustață mi au apărut pete maronii de la soare. Cu ce îmi recomandați sa ma dau ?
0
12-10-2020, ora 19:53
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Din aceeasi gama neotone gasiti si ser pentru aplicat seara pe fata si crema de zi cu spf 50 care acopera si spectrul vizibil al luminii. Puteti incerca cu acestea pentru inceput. Daca petele sunt foarte severe consultati un dermatolog pentru alte modalitati asociate de tratament. Daca pielea se inflameaza tare dupa epilat, luati in calcul si epilarea definitiva pe aceste zone. Si nu va pot sublinia destul cat este de important sa va feriti de soare (pe termen lung pentru zonele afestate) - evitare, palarie, ochelari cu filtru uv si crema cu spf. Daca scapati o ora in soare stricati tot ce ati tratat in ultimele sase luni.
0
12-10-2020, ora 20:33
kristell
Nu este medic/terapeut
kristell
Multumesc mult de tot, o sa încerc cu aceste creme pt început. Da, mi am făcut epilare definitiva dar nu pe picioare. Și recunosc ca din vina mea mi le am făcut pe cele pe picioare pt ca smulgeam firele de par cu penseta și se irita zona. Și am picioarele pline de pete maronii, unele mari și vizibile. Sunt inestetice dar poate îmi mai trec. Și din cauza soarelui, ca îmi place f mult sa stau la soare și poate câteodată nu sunt data cu crema suficient. O seara frumoasa și multumesc mult pt sfaturi !
0
12-10-2020, ora 20:37
kristell
Nu este medic/terapeut
kristell
De obicei pe picioare ma epilez cu zahăr
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Alunițele și petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  •