Picior stramb congenitar

24-02-2010
chris_ste83
Nu este medic/terapeut
chris_ste83
Buna ziua! Numele meu este cristi.Am 26 ani.Problema mea care o am este la piciorul drept.Diagnosticul este picior drept congenitar.Dupa cate mi-au spus parintii problema a aparut la varsta de 7 ani.Problema aceasta poate fi si din cauza vaccinului impotriva poliomelitei?Va intreb lucrul aceasta pentru ca parintii mei mi-au spus ca mi-au facut acest vaccin dupa nastere.Daca fac operatie se poate imbunatatii ceva ? si daca nu fac aceasta operatie se poate inrautati situatia piciorului sau a sanatatii mele per total ? Va spun pentru ca de aproximativ un an a inceput sa ma doara piciorul.Nu intotdeauna doar atunci cand ma dau jos din pat sau dupa ceva mers pe jos.Va multumesc.
2 comentarii
0
24-02-2010, ora 20:42
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
este o malformaţie congenitală frecventă mai ales la băieţi- dată de poziţia fătului în uter- în primă fază ar trebui să mergeţi la ortoped, dacă nu mă înşel se recomandă încălţări speciale, operaţia uneori ajută, alteori nu, depinde de la caz la caz şi de cât e de grav, nu are legătură cu vaccinul - din câte ştiu eu în ţara noastră se folosea până acum câţiva ani- deci inclusiv dvs şi eu- vaccinul polio oral- deci administrat sub formă de picături orale.. în fine. căutaţi un medic ortoped bun pentru consult şi pentru a vă expune opţiunile dvs
0
24-02-2010, ora 23:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Originea piciorului stramb, asa dupa cum o descrieti, nu poate fi sub nici o forma congenitala...atata timp cat a aparut la 7 ani si nu la nastere!!!!!!
Probabil exista o alta cauza, si anume o maladie neurologica de tip Charcot-Marie-Tooth sau similara, care nu are absolut nici o legatura cu vreun vaccin anti-poliomielitic.
In fine, la varsta de 26 nu mai conteaza originea, din simplul motiv ca va aflati in faza de sechele ale acestei deformatii.
In functie de gradul impotentei functionale, de aspectul si caracterele mersului, se poate pune problema unor interventii chirurgicale corectoare.
Aceasta necesita un examen clinic atent si competent, din partea unui chirurg ortoped bine familiarizat cu aceasta patologie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns