pintene calcanean

10-04-2010
nicoletanicoleta
Nu este medic/terapeut
nicoletanicoleta
Domnule Doctor,
Am varsta de 50 ani si am avut in aceasta iarna dureri mari la calcaiul drept si cateodata furnicaturi la cel stang.Am fost consultata de un medic ortoped care mi-a spus ca am entezita calcaneana si mi-a recomandat talonete pe care deja le folosesc si tratament cu celebrex pt. 7 zile, dar fara efect.Am facut si o radiografie si rezultatul este de pintene calcanean.As vrea sa stiu daca cele doua diagnostice sant de fapt unu si acelasi lucru si ce ma sfatuiti sa fac.Multumesc anticipat
1 comentarii
0
10-04-2010, ora 23:45
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va raspund punctual:
- nu exista vreo suferinta provocata de faimosul "pintene calcanean", motiv pentru care aceasta descoperire radiologica va fi total inlaturata din obiectivul tratamentului;
- entezita (fasceita) nu este in sinde un diagnostic, ci doar un simptom al talalgiilor (durerilor calcaneene);
- cauza talalgiilor este extrem de variata (peste 30-40 de cauze diferite) si trebuie precizata printr-un examen clinic specializat;
- talonetele pot fi utile, cu conditia sa nu fie din acelea cu "orificiu pentru pinten" si sa nu aiba consistenta siliconica moale;
- va avertizez sa refuzati categoric atat infiltratiile cortizonice (Diprophos) cat si iradierea cu radiatii Roentgen, ambele fiind inutile si periculoase.
- antiinflamatorul este inutil, atata timp cat el nu poate actiona cauzal.
- in fine, ceea ce va lipseste este un diagnostic veritabil, in vederea precizarii cauzei talalgiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns