Pleoape descumate

17-02-2019
Ioana.17
Nu este medic/terapeut
Ioana.17
In urma folosirii unui gel de curatare foarte dur (cu acid citric in concentratie mare ) pielea din jurul ochilor si un pic spre nas a inceput sa mi se usuce si descuameze exagerat (si pe frunte este foarte uscata ). Nu am avut mancarimi sau alte simptome. Am oprit folosirea gelului si 2 luni pielea a fost ok, pana am oprit crema ce imi reparase pielea ( bioderma atoderm intensive balsam ) pentru ca imi irita ochii si mi se umflau pleoapele de la ea. Acum zona este iar foarte uscata si se decojeste. Crema hidratanta nu este suficienta. Ar putea sa fie mai mult decat o piele descumata ?

Am mai avut probleme cu pielea foarte uscata la ochi cand am folosit un ser cu acid hialuronic. Recent am folosit alt ser cu o cantitate mare din ingredientul asta si alte produse cu ingrediente active de 2 ori in jurul ochilor.

Luna asta am avut si antibiotic 2 saptamani, buzele mi s-au uscat groaznic.
Ce as putea folosi ?
3 comentarii
0
17-02-2019, ora 18:51
Ioana.17
Nu este medic/terapeut
Ioana.17
Crema pe care am folosit-o si prima data cand a aparut descuamarea, si am continuat sa o folosesc pana in prezent fara efect de ameliorare a uscarii din zona respecitva, contine si ea o cantitate mare de acid hialuronic.. ma gandesc ca poate si ea e vinovata...
1
18-02-2019, ora 11:06
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Mergeti la un medic dermatolog pentru stabilirea diagnosticului si tratamentului, eventual examen micologic.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
0
28-02-2019, ora 00:19
Ioana.17
Nu este medic/terapeut
Ioana.17
Multumesc pentru raspuns ! Pleoapele nu se mai descuameaza de cand am oprit produsele cu pricina si am aplicat de 2 ori o crema dermatocosmetica. Am incercat gelul cu acid citric si pe maini si dupa o zi de utilizare mainile ma strangeau si linile de pe maini aveau un aspect fainos si incepusera sa se descuameze pielea. Am renuntat la astfel de produse.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: