plica simiana stie cineva ceva?

09-09-2009
sanzianatm
Nu este medic/terapeut
sanzianatm
sunt mamica unui baietel de cateva zile.la externare dr.pediatru m-a informat ca bebe meu are in palma o linie specifica plicii simiene, dar nu mai exista si alte semne specifice. analizele toate sunt bune si neurologic la fel. Pt linistea mea se pot face si alte investigatii? Unde se fac de la ce varsta? Eu am 42 ani sunt perfect sanatoasa sotul la fel este primul copil. ce alte semne mai sunt specifice si la ce ma pot astepta in viitor.bebe a avut o greutate la nastere de 3500 gr a slabit la 3200 si a mai pus inapoi in 4 zile 20 gr.
va multumesc.
4 comentarii
0
10-09-2009, ora 19:17
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Plica simiana este caracteristica bebelusilor care se nasc cu o boala genetica, cu dezechilibre cromozomiale [ trisomia 21, trisomia 13 etc.].Dermatoglifele sunt anormale, orizontalizate, mana este mica, cu pliu palmar unic. Factorul de risc pentru sarcina a fost varsta de peste 40 de ani a parintilor.Trebuie sa mergi cu copilul la pediatru, eventual tot la medicul care a observat bebelusul chiar de la nastere, caci nici cresterea in greutate nu este cum ar trebui sa fie, in mod normal ar trebui sa creasca in greutate cam 25 g pe zi, nu in 4 zile.Nu va alarmati, poate ca nu este nimic, dar bebelusul trebuie urmarit atent, cu o lunara monitorizare a cresterii staturo-ponderale si a dezvoltarii neuropsihomotorii.Numai bine!
0
10-09-2009, ora 23:39
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Mergeti si la un medic hemeopat, multe lucruri se pot indrepta cu ajutorul homeopatiei la un medic cu experienta. Nu va lasati speriata de ce va spun doctorii, se inseala de FOARTE multe ori...
0
21-09-2009, ora 19:10
sanzianatm
Nu este medic/terapeut
sanzianatm
Multumesc pt raspuns. In perioada sarcinii am facut triplu test si ecografie 3D si au iesit ok.mana bebelusului este normala cu degete alungite si palma lunga.L-am inscris la dr. pediatru a venit si l-a consultat si a zis ca copilul este bine. nu gaseste nici un alt semnh specific. acum eu nu stiu ce sa cred la fel a spus si dr pediatru de la maternitate.Dar a constatat palat moale drept. o rog pe d-na doctor daca poate sa-mi dea mai multeinformatii despre acesta.Va multumesc.
0
24-09-2022, ora 06:01
Byaaa
Nu este medic/terapeut
Byaaa
Buna, cum este băiețelul tău? Am și eu un baietel cu linie simiana și in maternitate mi-au zis ca este sănătos.
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.