Posibila anxietate?

24-09-2017
SIulian
Nu este medic/terapeut
SIulian
In primul rand, vreau sa va spun buna dimineata si sa va multumesc deoarece exista aceasta comunitate.
Prezenta mea aici era pana astazi una de om care doar se informa si citeam povestile oamenilor. De doua zile am inceput sa am stari de anxietate, stari pe care sunt sigur ca le stiti foarte bine. Intr-adevar, nu sunt omul cu cea mai fericita poveste de viata, din contra, pot spune ca la 29 de ani inca nu am facut nici 3/4 din cate au făcut altii.
Fiind o persoana care are prostul obicei de a face din tantar armasar, acum doua zile mi s-a nazarit gandul de "frica de moarte", gand care.i-a provocat aceate stari. A trebuit sa chem pe cineva sa doarma cu mine, dar chiar si asa, imi bate inima alert, transpiratii calde-rece, picioarele imi sunt parca intepate cu ace de gamalie.
Pe langa vesnica întrebare: cum sa fac sa scap de aceasta stare, vreau sa va intreb si altceva.
Este posibil ca de la o dieta sa am lipsa de minerale si din cauza aceasta sa am problemele expuse? Cum controlez aceasta stare care pur si simplu se autoinstaleaza si ma acapareaza. Trebuie sa mentionez ca acum 3 ani am avut un asemenea episod, iar dupa un strea cauzat de probleme financiare in prag de Craciun si Anul Nou, am avut probleme cu somnul aproximativ 3 luni, timp in care dormeam o ora, cel mult doua/noapte.
Este foarte adevarat ca si acum am usoare probleme cu somnul, dar totusi dorm 4-5 ore pe noapte.
Sa fie oare un episod de moment? Sa fie de la dieta relativ haotica pe care o urmez si de la faptul ca as vrea rezultate imediate? Imi recomandati sa fac sala daca aceasta perioada continua??
Credeti-ma ca sunt foarte panicat, am tendinta sa aprofundez si cel mai insignifiant lucru. Cum sa fac sa nu mai fie asa?
Mii de intrebari îmi trec prin gand. Va multumesc si ca urez toate cele bune.
6 comentarii
1
24-09-2017, ora 08:34
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună dimineața!
Stresul provocat de ceea ce gândești în legătură cu dieta și așa cum recunoști "prostul obicei de a face din tantar armasar" îți pot provoca aceste stări.
Mergi la un psihoterapeut care să te ajute să vezi adevăratele cauze ce te împing la o dietă drastică și cu rezultate rapide. Faptul că ești foarte panicat nu te ajută, precipită stările. Modul cum gândim și percepem situațiile joacă un rol important în modul nostru de funcționare.
0
24-09-2017, ora 09:52
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Buna dimineata! Starile dvs pot fi cauzate atat de gandurile despre evenimentele din viata dvs. (ganduri care pot fi exagerate-comparatii eronate cu altii, sau realiste-de ex cele despre problemele financiare). Pot aparea si pe fondul unei hipovitaminoze si/sau insuficientei unor minerale (dieta!)
Discutati cu un psihoterapeut care va va ajuta sa faceti ordine si sa va clarficati gandurile, sa va controlati anxietatea.
Faceti si o hemograma sa vedeti cum stati cu nutrientii, hipoglicemia din starile de foame da senzatii de agitatie care accentueaza anxietatea.
Va doresc succes si liniste!
0
24-09-2017, ora 15:07
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna ziua,

Situatia este una complexa, tipul acesta de gandire de a exagera lucrurile negative impletindu-se cu ruminatia ( rumegarea unor ganduri, situatii de nemultumire vis a vis de dvs : ca nu ati realizat suficient de multe lucruri (ex. doar vreo 3/4 ), pana la 29 de ani; posibil nemultumirea vis a vis de cum aratati vs cum ati dori sa aratati, etc), ideea de a nu mai avea timp, de a fi contracronometru, teama de a muri, proiectii de viitor negative. Bineinteles ca viata noastra fiind ca o plasa cu multe ochiuri care comunica si se influenteaza intre ele, si alimentatia, somnul, trairile si framantarile noastre interioare si fizicul nostru/ corpul sunt conectate intre ele si se influenteaza una pe alta. Asadar pentru a dobandi un echilibru general, toate aspectele si planurile vietii sunt importante si ne pot ajuta daca facem schimbari pozitive: o alimentatie sanatoasa ( O recomandate de regim alimentar personalizat pt dvs, de un doctor nutritionist. De evitat dietele date de amatori/ reviste, etc! ), un stil de viata sanatos : miscare, mers pe jos, somn la ore potrivite si suficient. Pentru partea psihologica puteti lucra in psihoterapie atat pentru a deprinde tehnici de control si ameliorare a anxietatii cat si pentru a schimba gandurile disfunctionale ( distorsiunile cognitive date de experiente stresante/ traumatice anterioare/ din copilarie ) cu modalitati alternative de a gandi despre anumite situatii intr-un mod functional, benefic.
Succes si curaj, ca se poate !
0
24-09-2017, ora 17:25
SIulian
Nu este medic/terapeut
SIulian
Va multumesc mult pentru răspunsurile si sugestiile oferite. Orice gand bun este primit cu inima deschisa.
0
24-09-2017, ora 17:31
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Cu alte cuvinte de cativa ani nu ati facut decat sa va "cresteti" simptomele, citind "povestile oamenilor". ceva din Dumneavoastra incerca sa va semnalizeze ca ar trebui sa faceti ceva, dar ati facut in directia gresita: in loc sa mergeti la psihiatru/psihoterapeut ati mers la...calculator. Era vorba doar de timp pana cand situatia ar fi explodat.
Poate ca de data asta faceti ce trebuie, lasati calculatorul si povestile si treceti la realitate, cititnd si urmand cu atentie recomandarile colegelor mele.
Succes!
0
24-09-2017, ora 22:43
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihoterapie, sport moderat, nu e momentul pt dieta, daca simptomele de anxietate depasesc 14 zile si somnul nu e bun, mergeti sa va evalueze si un psihiatru.
Curaj si sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul