post-amigdalectomie

21-02-2011
NadinneA
Identitate neconfirmată
NadinneA
Am fost operata de amigdale martea trecuta, folosindu-se tehnica prin coblatie, cu anestezie generala, in Brasov, la un spital de stat.Dr. mi-a dat voie sa plec in aceeasi zi acasa, operatia avand loc la ora 10, iar eu pe la ora 6-7 seara eram acasa.Ideea e ca in prima zi m-am simtit ok, nu m-a durut mai deloc, am baut, am mancat piure, in fine.Lucrul care mie una mi s-a parut ciudat este ca nu mi-a prescris nici un fel de antibiotic nici inainte de operatie, nici dupa, iar pe seara cand am plecat acasa mi s-a dat o tableta de Tramadol.Bineinteles ca...la 3 zile am facut febra, am niste afte cumplit de dureroase pe suprafata limbii;iar vineri, avand in vedere situatia, m-am reintors la Dr si la spital sa ma vada;mi-a prescris abia atunci niste Klacid si tantum verde.De febra am mai scapat, desi inca mai am perioade cand temperatura ajunge in jur de 38 grade, transpir, dar aftele de pe limba sunt ingrozitoare, nu pot manca si nu pot bea nimic.Azi am mai fost la un control la spital, iar maine m-a chemat Dr. la cabinet la el sa imi arda aftele cu niste nitrat de Ag.Intrebarile mele sunt:e normal sa fac infectie post amigdalectomie si asta la cateva zile dupa operatie?Nu era nevoie cumva de la inceput de un antibiotic?Si, de-acum inainte, am scos amigdalele, dar tot o sa mai am infectii recurente sa iau antibiotic?(anul trecut am avut 7-8 episoade de amigdalita purulenta, am 26 de ani si in fecare an de minim 3 ori se intampla sa ma imbolnavesc, ciudat a fost ca la analize ASLO a fost 150, dar analizele le-am facut la 1-2 sapt dupa o infectie in care ma tratasem cu Augumentin;restul analizelor erau si ele bune, insa eu am insistat sa ma operez, deoarece nu mai puteam suporta o data la 3-4 luni-in cel mai bun caz_ sa iau Augumentin(doar acest antibiotic isi mai facea efectul), sa am febra, dureri, stiti cum e.)
Va multumesc anticipat.si daca cineva doreste sa il/o ajut cu ceva din experienta mea, raspund cu placere.
13 comentarii
0
21-02-2011, ora 12:51
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Se pare ca nu esti inca informata despre efectele antibioticelor. Dupa antibiotice si in special Augumentin se face de regula candidoza, in intestine sau in gura, exact ceea ce ti-a aparut dupa operatie. La tine candidoza era deja interna si doar s-a raspandit si in cavitatea bucala de pe urma operatiei. Deci nu este vina doctorului care te-a operat ci a ta ca ai luat antibiotice inainte. Antiobiotice nu se dau automat dupa aceasta operatie si nu pot prevenii candidoza. Daca ti-ar fi dat si antibiotice candidoza pe care ai capatat-o ar fi fost mult mai grava. Ai grija acum sa nu te tratezi tot cu antibiotice.
0
21-02-2011, ora 13:01
NadinneA
Identitate neconfirmată
NadinneA
Nu am luat nici un fel de antibiotic inainte sa mi-l prescrie Dr.Eu cand am ajuns la el, dupa 3 zile de la operatie, aveam deja infectia, febra si aftele, FARA sa fi luat vreun antibiotic.Tratamentul cu Klacid l-am inceput vineri.Nu am dat vina pe Dr, am si spus ca in ziua operatiei am fost bine si m-am simtit f bine, nu am avut decat dureri usoare(in gat).
Bun si acum presupunand ca aveti dreptate cu candida, cu care m-am pricopsit in trecut datorita antibioticelor, si de care m-am tratat de fiecare data, ce e de facut sa scap de ea pt totdeauna(daca se poate).
0
21-02-2011, ora 13:03
NadinneA
Identitate neconfirmată
NadinneA
A, si inca mai iau antibioticul PRESCRIS DE DL DR:KLACID, si mai am de luat pana joi(daca ii respect prescriptia).Deci, ce sa fac, sa nu il mai iau!?Inca mai am febra si transpir...
0
21-02-2011, ora 13:24
zanebune
Nu este medic/terapeut
zanebune
Febra si transpiratia nu sunt boli ci doar mecanisme de vindecare ale corpului. Aceste lucruri nu se combat, mai ales ca febra este sub 39. Eu nu iti pot spune ce sa faci ci doar ca antibioticele nu te ajuta decat aparent si de candida e greu de scapat si in nici un caz nu poti scapa de ea cu medicamente chimice. Ar trebui sa mergi la un medic homeopat si sa cugetezi despre folosirea medicmentelor sintetice. Oamenii au impresia gresita ca daca iau ceva gresit este mai bine decat sa nu iau nimic.
0
21-02-2011, ora 13:38
NadinneA
Identitate neconfirmată
NadinneA
Multumesc de raspuns si de rapiditate.Vineri si sambata am avut si frisoane, deci poate ca a fost in regula sa iau antibioticul prescris de Dr.Dar cred ca astazi o sa ma opresc, continui cu decasept, maine ma duc sa imi arda aftele si o sa iau probabil niste nistatin, sa vad ce mi se recomanda.Multumesc inca o data!
0
21-02-2011, ora 13:40
NadinneA
Identitate neconfirmată
NadinneA
Si urmeaza sa ma documentez si sa vad ce pot face pe viitor pentru a preveni aparitia.
0
05-03-2011, ora 00:27
sesase
Nu este medic/terapeut
sesase
buna seara...am sı eu o ıntrebare,
fetıta mea de 3 anı sı jumatate a fost bolnavıoara ın sensul ca noı totı am avut grıpa doc ı-a prescrıs sı eı Augmentın...dupa ce l*a termınat la 2 sapt dupa ce s-a sımtıt bıne a ınceput dın nou cu starı de grıpa ı s*au pescrıs antıınflamatoare Calpol sı Ibuprofen...Acum se sımte maı bıne dar noaptea ınca maı are puseurı de febra ın tımpul zıleı traspıra sı daca sta pe loc.
ın gurıta are afte sı o dor foarte tare sı pe lımba are bubıte albe.
am ıncercat cu apa cu bıcarbonat sı pare sa o ajute ın sensul ca accepta mancare acum dar ınca nu au dısparut.
As vrea sa stıu ce pot sa ıı dau de mancare sı cum pot sa o ajut fara sa*ı maı dau antıınflamatoare...nu pare sa aıba nımık ın nasuc dar ea respıra pe gura totusı.
Doc mı-a spus ca nu are nımık nıcı ın urechı nıcı ın nas...as vrea sa nu*ı maı dau medıcamente ptr ca deja nu maı are pofta de mancare cum avea ınaınte.
Cam ın cat tımp dıspar aftele dupa tratamentul medıcamentos?
sı ce pot sa-ı dau ca regım alımentar ın asa fel ıncat sa o ajut sa*sı creasca putın ımunıtatea?
va multumesc pentru ıntelegere.
astept raspunsul dvs.pe curand.
0
05-03-2011, ora 00:29
sesase
Nu este medic/terapeut
sesase
ımı cer scuze ca nu am postat unde trebuıa dar nu prea stıu e ptr prıma oara cand ma aflu pe sıteul acesta.
0
05-03-2011, ora 08:01
Dr. Orl
Identitate neconfirmată
Dr. Orl
"Eu nu iti pot spune ce sa faci ci doar ca antibioticele nu te ajuta decat aparent si de candida e greu de scapat si in nici un caz nu poti scapa de ea cu medicamente chimice"
Pe cuvantul dvs ca nu se poate scapa de candica cu medicamente chimice?
In opinia dvs, cu ce se trateaza o infectie bacteriana in sec XXI? Cu homeopate, nu?

Ptr melania7... rau ati facut ca ati intrerupt antibioticul! Daca ati ajuns sa nu credeti si sa nu urmati sfatul medicului care v-a consultat (s-a uitat in gatul dvs) si care stie ce aveti acolo, dar aveti incredere in niste sfaturi date aiurea pe internet, inseamna ca societatea romaneasca a ajuns grav bolnava (din pacate, nu sunteti singura persoana care face la fel)!
0
07-03-2011, ora 11:22
NadinneA
Identitate neconfirmată
NadinneA
Pt Sesase:Augumentinul este un antibiotic foarte puternic, mai ales pentru copii, e adevarat ca este eficient, dar pe langa asta, distruge ph-ul normal de la nivelul mucoaselor, sfat:nu mai administrati antibiotice decat la mare nevoie fiindca distrug imunitatea, tocmai de aceea fetita dumneavoastra are afte, acestea se fac pe fond de aport de antibiotice si imunitate scazuta.Eu m-am confrutat cu astfel de probleme de la 2 ani si abia acum la 26 am ajuns sa imi scot amigdalele.Consultati un medic specialist ORL daca fetita face mai mult de 3 pusee de amigdalita pe an, altfel o sa ii distrugeti imunitatea si doctorul va hotari daca e cazul de amigdalectomie.Ca sa ii treaca aftele exista 2 variante testate de mine(eu o saptamana nu am putut nici sa vorbesc), ori mergeti la un cabinet de stomatologie/ORL sa le arda cu nitrat de argint(e adevarat ca doare foarte tare cateva minute, dar a doua zi va putea manca linistita) sau luati ori URGO AFTE, sau varianta mai ieftina:glicerina boraxata si nistatina, luati 3-4 tablete de nistatina, le pisati si le puneti in glicerina boraxata, amestecati si dati cu un tampon steril pe aftele din gura, sa nu manance nimic apoi 30 de minute.Si la aplicarea de glicerina cu nistatina va avea o senzatie neplacuta de durere si arsura.Iar ca sa poata manca, dati-i inainte de masa nistre strepsils plus albastru(cu xilina), care sa ii amorteasca putin limba si sa poata manca, nu e daunator.Folositi de asemenea iaurt, care poate sa il tine 2-3 secunde in gura inainte sa il inghita, e un iaurt cu un ferment specific.Si pentru cresterea imunitatii dati-i echinaceea, e cea mai indicata.iar sfatul meu, atunci cand se va simti bine, faceti-i un vaccin, desi cel mai bun pt copii este BRONHOVAXOM, este scump, e adevarat, dar este bun, si eu l-am folosit candva, acesta se ia numai cand copilul este sanatos.
Sper ca f-am fost de folos, stiu foarte bine cat este de cumplit sa treci prin ceea ce treceti-ca si mama si copil, cu afectiunile astea!
Multa sanatate!
0
07-03-2011, ora 11:29
NadinneA
Identitate neconfirmată
NadinneA
Si pentru cei care si-au dat cu parerea la ce am postat initial, eu observasem ca aici raspund DOCTORI ORL si sfatul lor il asteptam.Iar problemele mele ulterioare operatiei s-au datorat imunitatiiscazute, din cauza infectiilor repetate si aportului de antibiotic, iar antibioticul prescris nu facea decat sa imi agraveze starea.l-am luat 5 zile si nu 7 cum mi-a fost prescris si am fost la dr care m-a operat sa imi arda aftele de pe limba.Daca unii doctori ar trata pacientii si nu doar bola, ar fi foarte biine..Pe mina m-a costat 2 saptam, ani de suferinta fiindca medicul nu a stat de vorba cu mine inainte, sa stie cat de edes am facut amigdalita, cum s-a manifestat si la ce medicamente a raspuns, abia dupa complicatii si-a dat seama ca sistemul meu imunitar era la pamant, daca ar fi stiut la timp, imi spunea ce sa iau sa imi intaresc imunitatea inainte de operatie, nu dupa.In rest, e un doctor foarte bun, operatia a fost usoara si fara probleme.
0
28-04-2012, ora 13:49
danmatrix
Nu este medic/terapeut
danmatrix
Buna ziua.Am fost operat acum 2 zile, mi s-au scos amigdalele...si acum abia pot sa deschid maxilaxul..am niste dureri infernale.Mai iau din cand in cand algocalmin fiola, si ma mai lasa putin durerea...dar...tot e groaznica.Doctorul care m-a operat mi-a zis inainte de operatie ca...la cateva ore dupa ce ma opereaza sa beau ceai si sa mananc f multa inghetata.Vreau sa va spun ca atunci cand mancam inghetata ma durea ingrozitor si plangeam de durere, dar totusi am continuat sa mananc..trei sferturi de caserola.Nu stiu ce sa mai fac...sunt dureri infernale, de 3 zile beau doar ceai..nu pot nimic altceva, si ma gandeam ca daca iau si algocalminu ala...imi distrug stomacul, dar nu am ce sa fac...
Niste sfaturi...ca sa atenuez durerea mai bine, va rog.Am 21 de ani, si m-am operat dupa ce m-am chinuit 3 luni de zile cu puroi, si...am facut amigdalita cronica.Au trecut 3 sapt jumate dupa ce mi-a trecut puroiul si apoi le-am scos.Astept sfaturile dumneavoastra, care sper sa ma ajute sa scap de durerea asta ingrozitoare...si sa trec mai usor peste perioada asta de vindecare...
0
06-05-2012, ora 12:34
mariamariana
Nu este medic/terapeut
mariamariana
Cand iti scoti amigdalele, la varsta asta, durerea dupa operatie este ingrozitoare si aproape ca nu cedeaza la analgezice usoare.Eu m-am operat de amigdale acum 4 ani si am avut durei groaznice care m-au tinut cam doua saptamani, in primele zile nu puteam nici inghetata sa mananc si ma duceam la spital sa-mi puna perfuzii, ca nu puteam sa mananc, au fost zile de cosmar.dar a trecut. Eu luam pe langa algocalmin, nurofen forte pt.durere, aulin (antiinflamator). Fii tare, o sa treaca!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: