pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?

01-09-2017
Claudiu_a
Nu este medic/terapeut
Claudiu_a
Acum 3 ani am suferit o fractura de scafoid, care a fost vindecata complet(felicitari medicului!!), cu implantarea unui surub de tip herbert.recent, am suferit o lovitura peterenul de fotbal, si genunchiul drept a cedat.potsa fac rmn la genunchi cu surubul de tip herbert?metalul din care este facut imi permite acest lucru fara probleme?din ce metal este confectionat?otel, titanium?sunt ele compatibile rmn ul?multumesc mult!
2 comentarii
0
01-09-2017, ora 11:03
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Trebuie intrebat medicul care v a operat. Doar el poate sa stie din ce e facut surubul si prin urmare daca materialul e compatibil
0
02-09-2017, ora 16:25
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca este un surub original Herbert atunci acestea sunt din titaniu (eu inca nu am vazut nici una din otel, insa posibil ca sa exista). chiar daca ar fi din otle medical, surubul Herbert este un surub modern, nu exista pe vremuri cand suruburile erau facute din otel simplu (deci meganetizabil).
ca sa va dau o idee: exista RMN-uri pentru extremitati, unde este bagat numai genunchiul in RMN, mana ramane departe de magnet. (ca acesta: https://www.uniklinik-freiburg.de/roentgen/leistungsspektrum/mrt/kleingeraetmrt.html)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Facebook lucrează pentru a accelera scanarea RMN
  • RMN-urile pot deveni mai sigure, după o nouă descoperire a cercetătorilor
  • Cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă RMN
  • Rezonanța magnetică face celulele canceroase luminoase și mai ușor de detectat
  • RMN-ul prezice riscul de recidivă sau răspândire a cancerului rectal
  • Inteligența artificială oferă informații personalizate de sănătate cu ajutorul unui RMN al întregului corp
  •