Presiune în cap AJUTOR!!!

07-07-2021
HawkXP
Nu este medic/terapeut
HawkXP
Doamne ajută!
Nu am știut unde să postez acest mesaj deoarece nu știu unde să-l încadrez în ceea ce privește cauzele.

Am 52 de ani și sunt bărbat. Sufăr de anxietate de mulți ani dar o tratez medicamentos cu destul succes de 5 ani.
Acum 4 luni, când mă aflam într-o stare destul de bună din p.d.v. anxios, am avut într-o seară, brusc, un vertij. Se învârtea totul cu mine, cu greață, vomă, tot tacâmul. Am stat vreo oră și m-am culcat. Dimineața nu mai aveam vertijul, în schimb m-am trezit cu o senzație de presiune în cap foarte asemănătoare cu cea care se simte CÂND STAI CU CAPUL ÎN JOS. În plus, îmi simțeam fața iritată, vascularizată, senzația de față umflată. A durat o săptămână și senzația de presiune a dispărut treptat în câteva zile (și cu ea, și senzația de față umflată). Am făcut un RMN cerebral nativ, fără substanță de contrast, care a ieșit perfect normal.
După o lună a apărut din senin aceeași stare de presiune în cap, iar seara a apărut o amețeală (nu vertij) cu stare de vomă, greață, transpirații și călduri.
M-am culcat, dar a doua zi starea de presiune exista și amețeala la fel. Din acel moment starea de amețeală a devenit permanentă până în ziua de azi (pot să merg, pot sta în picioare, dar parcă aș fi beat, mă concentrez greu, sunt buimac). Starea de presiune a durat atunci 2 săptămâni și a dispărut treptat în alte două.
Am fost la neurolog care mi-a spus că presiunea în cap se datorează faptului că creierul nu este suficient irigat cu sânge din cauza spondilozei. Nu mi-a fost recomandată nici o investigație. M-a trimis să fac terapie osteopată de deblocare de cervicală. Pentru amețeală m-a trimis să fac ședințe de recuperare vestibulară. Le-am făcut pe toate, dar nimic nu s-a îmbunătățit. Au început dureri puternice de cap, în special de ceafă, care m-au ținut vreo 3 săptămâni. Mi-a amorțit ușor laba piciorului stâng și degetele de la piciorul drept, tot ușor. A început să-mi amorțească parțial mâna stângă, uneori mai mult, alteori mai puțin, însoțită uneori de dureri ale degetelor, și toate acestea continuă până în prezent (3 luni).

Acum vreo lună s-a întâmplat să mă enervez dintr-o prostie. Imediat mi-a crescut puternic presiunea în cap și am stat așa cu ea o săptămână. Menționez că nu am probleme cu tensiunea arterială, uneori este ușor mărită dar starea de presiune o aveam indiferent de tensiunea arterială (care, oricum, nu era mare) și de starea psihică. Am fost la Urgență unde mi-au făcut un EKG, analize de sânge și Computer Tomograf la cap. Toate au ieșit normale. Ca idee, saturația oxigenului din sânge era 98%. După o săptămână, presiunea în cap care era foarte greu suportabilă și însoțită de dureri de cap, a început ușor-ușor să scadă. După vreo 2 săptămâni a ajuns ceva mai suportabilă. Am fost la alt neurolog la Sanador, care mi-a spus că am cefalee tensională și mi-a dat Midocalm, Tanakan și Arlevert. Tanakanul nu l-am luat iar Arlevertul nu l-am suportat. Midocalmul nu m-a ajutat cu nimic. L-am întrebat dacă am hipertensiune intracraniană dar răspunsul a fost negativ. Spunea că s-ar fi văzut pe CT.
Am fost la o doamnă doctor neurolog profesoară universitară care mi-a spus că este o problemă psihică și că de aici se trage. A adăugat că spune aceasta cu toată responsabilitatea. Mi-a spus că alte examinări sunt de prisos.
Am fost la ORL iar doamna doctor, foarte respectabilă dealtfel, mi-a spus că nu crede că amețeala provine de la ureche. Mi-a dat să fac eco doppler la carotide și RMN la cervicală, pentru a elucida misterul presiunii din cap.
Am făcut eco doppler la carotide care a ieșit perfect.
Am făcut un RMN cervical gândindu-mă că poate mi se trage de acolo (deoarece refuz să cred că este de origine psihică) dar neurologul la care am fost să-mi interpreteze RMN-ul nu m-a lămurit cu absolut nimic. O să încerc să merg la altul să-l interpreteze... Știu că sunt probleme la cervicală deoarece raportul RMN este destul de stufos și vreau să aflu dacă presiunea din cap are vreo legătură cu cervicala.

Am făcut fundul de ochi și d-na doctor oftalmolog mi-a spus că am vene îngroșate pe ochi, de hipertensiv. Știu că acest examen folosește la diagnosticarea presiunii intracraniene.

Între timp am făcut niște ședințe de acupunctură care mi-au mai scăzut presiunea din cap și mă simt mai bine, dar anxietatea a crescut foarte mult din cauza acestei suferințe și mi-e efectiv frică să nu mă enervez din greșeală și să-mi crească iar presiunea în cap, ca apoi să mă chinui zile întregi. Efectiv, nu-mi pot reveni psihic, cu tot tratamentul medicamentos, Amețeala este când mai intensă, când mai ușoară, să spun că este cât de cât gestionabilă. Adaug și faptul că psihiatrul a spus că amețeala ar putea fi foarte bine psihică.

Întrebările mele sunt:
1. Este posibil ca vreo problemă la cervicală să dea această presiune în cap?
2. Este posibil ca să fie o somatizare a anxietății, chiar dacă eu mă simțeam de o bună bucată de vreme, destul de bine? Menționez că niciodată nu am avut așa ceva și, Slavă lui Dumnezeu, am avut multe probleme cu anxietatea la început, o mulțime de somatizări de toate felurile.
3. Există vreo investigație care ar putea lămuri cauza? Adaug faptul că aproape toți neurologii la care am fost s-au uitat luuung la mine când le povesteam de presiunea în cap. Toți mă întrebau dacă am tensiune arterială mare și în rest nu aveau nimic de zis.
Din cauza acestei probleme de sănătate, efectiv nu-mi pot reveni psihic, cu toată medicația psihiatrică.

Vă rog foarte mult, dacă aveți vreo sugestie, este binevenită!
Dumnezeu să vă dea sănătate la toți!
5 comentarii
0
13-07-2021, ora 14:00
HawkXP
Nu este medic/terapeut
HawkXP
M-am dus ieri la endocrinologie și medicul s-a cam mirat de simptomul de presiune în cap, dar mi-a dat niște analize de sânge și să fac data viitoare când mă duc la el și o ecografie la tiroidă unde știu că am niște noduli.
Vă țin la curent.
0
14-07-2021, ora 20:13
HawkXP
Nu este medic/terapeut
HawkXP
Mda, azi am fost la Medlife, la o d-nă dr. primar neurolog. Mi-a spus că am cefalee tensională. E al doilea neurolog care spune asta... Și bineînțeles că s-a legat de anxietate deși am obiectat că mă simțeam bine de luni de zile. A zis că a fost declanșată de vertijul pe care l-am avut înainte. În afară de atotputernicul Magne B6, n-am primit nici un tratament. Sunt mai mult decât dezamăgit. Până și psihiatrul are o rezervă în a afirma că e din cauza anxietății.
0
26-07-2021, ora 15:06
HawkXP
Nu este medic/terapeut
HawkXP
Analizele de sânge la endocrinologie au ieșit bune, la fel și ecografia la tiroidă unde am un nodul nesemnificativ. Deci nu este nimic de aici.
Am fost acum 3 zile la un alt consult neurologic, la spitalul Gerota. Diagnostic: cefalee cu caracter de presiune. Ar fi al treilea medic care zice asta. Doctorița mi-a spus să încercăm cu Amitriptilină, 1 comprimat seara, o lună de zile. Fiind un antidepresiv care se folosește și în unele dureri neurogene, am vorbit cu psihiatrul care și-a dat acordul. Deci rămâne de văzut...

Continui să postez aici, chiar dacă nu a răspuns încă nimeni, deoarece mă gândesc că poate cineva are probleme similare și are nevoie de câteva informații.
0
28-07-2021, ora 12:17
HawkXP
Nu este medic/terapeut
HawkXP
Am fost la un neurochirurg care s-a uitat pe RMN-ul la cervicală. Mi-a spus că ce am la cervicală sunt probleme minore și că în nici un caz simptomele pe care le prezint nu sunt de acolo.
0
10-02-2024, ora 12:47
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Și eu am senzația de presiune în cap, de vreo doi ani. Am făcut mai multe investigații (inclusiv la Szeged, unde am fost consultat de doctorul Barzo Pal de la Secția de neurochirurgie). Mi s-a diagnosticat, în urma unor RMN-uri de coloană (cervicală și toraco-lombară): lumbago, fractură vertebrală, spondiloză cervicală. Deoarece s-a emis și suspiciunea de metastaze osoase (aveam și am încă dureri de oase), am făcut și o scintigrafie osoasă (la Szeged), dar nu s-au identificat metastaze osoase, ci o structură poroasă a vertebrelor. În consecință, am făcut un exemen DEXA, pentru osteoporoză, prin care mi s-a identificat osteopenie. Am făcut un an tratament pentru osteoporoză și analizele cele mai recente evidențiază valori normale. Totuși, am dureri în tot corpul (dureri de cap, de brațe, de spate). Medicul neurolog mi-a spus că durerile de cap și presiunea intracraniană sunt cauzate de spondiloza cervicală (mi-a pus diagnosticul de cefalee pe fond anxios). Am luat Gabaran și, câtva timp, starea mi s-a îmbunătățit. Dar durerile de oase, durerile de cap și presiunea intracraniană se mențin. Am făcut numeroase investigații (și pentru alte afecțiuni de care sufăr: colon iritabil, gastrită antrală, hernie hiatală), în plus RMN cerebral și RMN coloană cervicală (acestea două, acum3-4 luni), care au evidențiat atrofie cerebrală incipientă și modificări degenerative C3-C7. Fac și terapie cognitiv-comportamentală, căci mi s-a spus că toate problemele mele au și o componentă psihică, emoțională (mult timp am crezut că am cancer osos, apoi tumoare cerebrală, dar scintigrafia osoasă și RMN cerebral n-au identificat aceste afecțiuni. Cred că toate problemele au o componentă psihică. Mulțumesc pentru atenție.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.