Proaspăt divorțată dar însărcinată cu altcineva

07-05-2021
Adela92
Nu este medic/terapeut
Adela92
Buna!
De obicei nu apelez la alte opinii dar ma simt intr-o situație f critica și îmi doresc sa împărtășesc povestea mea cu voi și sa primesc sfaturi din partea voastră.
Ma numesc A. si am 28 de ani
In luna Februarie soțul meu a intentat divorțul după 7 ani de relație și 1 jumătate de căsătorie pe motiv ca nu este fericit. Mai avusese 2 tentative de despărțire înainte și incercam sa raman gravida dar după 1 an jumătate de încercări, nu a fost sa fie. Noi doi mai întreținusem relații sexuale de 4 luni datorita unei condiții medicale și care necesita sa folosim prezervativ însă el nu își dorea asta. Deoarece nu primeam afecțiune mai deloc și era o fire f închisă și tot ceea ce făcea in ultima perioada era numai sa se joace pe calculator. Ma simteam foarte obosita încercând sa salvez căsnicia și sa fiu fericita și obișnuiam sa vorbesc despre problemele mele cu cel mai bun iubit și totodata iubirea mea din copilărie. Este de aceeași seama cu mine și ne apropiasem f mult încât in timpul de așteptare al divortului pentru a se termina, am făcut dragoste și imediat după ce am finalizat ruperea de fostul soț, am aflat ca sunt gravida pentru prima oară in viața mea. Problema mea este ca nu ma mai simt in regula deloc și nu sunt fericita cum ar trebui. Actualul iubit este un tip agasant, posesiv, nu deține un loc de munca și îmi fac multe griji in ceea ce privește creșterea copilului. M-am gandit sa renunț la el dar ceva nu ma lasă, nu pot omori un suflețel. In acest moment sunt in a 9 a săptămâna de sarcina și tot ce simt ca îmi doresc este sa cresc copilul singura dar nu vreau sa ma simt legată de acest bărbat toată viața. Va rog sa ma sfătuiți cum ați proceda voi când tot ce mi-am dorit intr un final era sa rămân singura dar acum fiind însărcinată și nevindecată, nu stiu cum as putea face lucrurile sa fie bine pentru toți.
10 comentarii
2
07-05-2021, ora 21:33
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Cresteti copilul cu parintii dv. Va ajuta ei. In nici un caz sa nu il omorati. Va fi bucuria vietii dumneavoastra. Intre timp veti gasi pe cineva serios cu care sa va construiti o familie.
0
09-05-2021, ora 01:23
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@clara_p: La 9 săptămâni e doar un embrion, nu-i copil. Abia după 12 săptămâni poate fi numit copil.
Și Ted Bundy a fost bucuria vieții mă-sii... :))
0
09-05-2021, ora 06:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La 21 de zile a inceput sa ii bata inima.
0
09-05-2021, ora 06:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
La 7 saptamani are cap, trunchi, manute, picioruse...
0
09-05-2021, ora 07:24
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Este o decizie importanta de viata, complexa si care merita tratata serios, nu doar aici pe forum. Concentrati-va pe starea dvs. de bine, pe redobandirea echilibrului emotional propriu, pe responsabilitatea, asumarea proprie. Ceilalti se schimba greu si doar daca isi doresc.
0
09-05-2021, ora 09:17
Adela92
Nu este medic/terapeut
Adela92
Va mulțumesc pentru răspuns însă simt ca nu pot lua nicio decizie. Nu am mai fost pusă in aceasta situație înainte și nu am mai urmat niciodată un proces de avort.
2
09-05-2021, ora 11:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu are nici-o vină copilul că într-un moment de slăbiciune v-ați culcat cu o persoană alături de care nu ați dori să-l creșteți. Orice persoană se schimbă dacă își dorește, aveți o discuție serioasă cu el și vedeți ce are de gând. Dacă vă iubește, își va dori să se schimbe, pentru că iubirea de multe ori face minuni. Iar apariția unui copil ar putea să-l responsabilizeze, să-și caute un loc de muncă pentru a-i oferi copilului cele necesare.
Copilul nu ar trebui să plătească pentru greșelile dumneavoastră. În loc să vă gândiți la ce a fost, gândiți-vă că poate e un suflet trimis să vă aline suferința, să vă maturizeze și responsabilizeze. Mai ales că e prima sarcină, avortul ar putea avea urmări astfel încât să vă doriți mai târziu să rămâneți gravidă și să nu mai puteți.
0
09-05-2021, ora 11:53
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Staţi liniştită, vă ȋnţeleg şi nu vă sugerez nicio decizie, de altfel aceasta vă aparţine ȋn totalitate. Practic nici nu aţi mai avea timpul necesar pentru a analiza dacă să păstrați sau nu sarcina (alegerea teraptului, programarea la terapie necesită şi ele timp, analiza ȋn sine, consultul la ginecolog și evaluarea riscurilor etc.).
Ceea ce doresc să vă sublieniez este că a deveni părinte ȋntr-un moment ȋn care nu sunteţi pregătită psihic (sau din alte cauze) poate genera niveluri ridicate de distres. Pe lăngă schimbările hormonale care au loc ȋn sarcină şi după naştere.
Un alt stresor ȋl constituie relaţia cu un partener (tatăl copilului) care pentru dvs. constituie o relaţie nesatisfăctoare, după cum ȋl descrieţi: ” Actualul iubit este un tip agasant, posesiv, nu deține un loc de muncă”, de asemenea, ȋntreruperea relaţiei cu acesta şi menţinerea comunicării strict pentru creşterea copilului, pot fi o sursă de stres. Este necesar să lucraţi la creşterea rezistenţei ȋn faţa stresului. Dacă v-a fost greu să treceţi singură printr-un divorţ, nu o să vă fie mai uşor să creşteţi un copil cu un om care este necesar să se maturizeze ȋntr-un timp scurt sau să fiţi nevoită să ȋl creşteţi mai mult singură. Ar fi minunat să adapteze bunicii la situaţie şi să găsiţi ȋn aceştia un sprijin de nădejde, altfel dacă apar contraziceri frecvente, aveţi nevoie să ȋnvăţaţi să impuneţi nişte limite sănătoase.
Aveţi grijă de sănătatea dvs. emoţională şi o să faceţi faţă situaţiei, oricare ar fi aceasta.
0
09-05-2021, ora 12:23
Adela92
Nu este medic/terapeut
Adela92
Din păcate nu ma pot baza pe părinții mei deoarece nu locuim in același oraș și după cum am spus, sunt in vârsta.
Ipotetic îmi doream un copil dar după un plan bine urmat și anume stabilitate profesională, cumpărarea unei locuințe, găsirea partenerului potrivit de viața etc.
Ma simt total nepregătită de a aduce pe lume și a creste un suflet mai ales de una singura deoarece am realizat ca tatăl copilului este un om care ma sufoca, îmi induce stres și prin urmare, nu ma pot vindeca alături de el. El încerca diferite modalități de a nu ma face sa renunț la sarcina precum nașterea acestuia și a i-l da lui. De-a lungul vieții, simt ca am fost pusă in situații dificile neștiind cum sa aleg corect iar intr-un final, Dumnezeu m a pedepsit. Chiar nu stiu cum as putea proceda fiind și presata de timp..
0
09-05-2021, ora 13:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati legatura cu Asociatia Sfanta Alexandra Imparateasa. Ei sunt specialisti pe astfel de discutii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul