Problema de relatie

02-12-2018
Albinutta
Nu este medic/terapeut
Albinutta
Bună ziua. Sunt intr-o relatie de aproape 3 ani cu iubitul meu. Il iubesc foarte mult si tin la el mai mult decât la mine dar de la un timp de vreme îmi lasa impresia ca el nu simte același lucru. Acum ceva timp a vrut să se despartă de mine pe motivul că s-a săturat să ne certăm si ca ar fi mai bine pentru amândoi. L-am rugat sa se mai gândească și mi-a spus că își va schimba decizia doar dacă eu mă voi schimba si nu ma voi mai certa cu el. El are o sora plecata înafară ajutată fiind de părinții mei, din cauza unor întâmplări care s-au petrecut acolo eu nu prea ii mai suport, pe ea si in special pe prietenul ei. Faza este ca m-am certat de vreo cateva ori cu prietenul meu pe tema asta iar el mi-a spus că dacă mă mai iau de ei ne despărțim. Eu am sentimentul că el se va despărți de mine pentru ei cu toate că el mereu îmi zice că nu este așa. Totusi, de ce ma simt inferioară lor, ca ei conteaza pt el mai mult decât eu cu toate că spune că vrea să avem un viitor impreuna imi da de inteles contrariul, dacă incerc sa discut cu el pur si simplu nu ma baga in seama sau îmi spune că ma gandesc doar la prostii.
2 comentarii
0
02-12-2018, ora 11:51
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Merită să vă stricați relația din cauza altora? Fiecare e responsabil pentru ceea ce face el și nu pentru ceea ce fac alții.
Cu ce e el vinovat dacă sora lui a avut anumite comportamente?
0
07-12-2018, ora 14:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Daca isi pune cu adevarat mai degraba sora pe primul plan si relatia voastra pe un plan secund, e poate cazul sa discutati despre asta in terapia de cuplu. Poate fi insa vorba si doar de o perceptie subiectiva a ta…de aceea poate nu ar strica sa discuti initial tu cu un terapeut de cuplu despre ceea ce te framanta in relatia voastra.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul