Problema la genunchi

05-01-2013
kim22
Nu este medic/terapeut
kim22
Acum un an de zile am cazut foarte rau pe geninchiul stang. Am facut trei radiografii, dar medicii nu au observat nereguli la os. Am urmat tratamentul prescris si am scapat de umflatura si durerea mai mare. Problema mea a devenit mai enervanta de cateva luni (genunchiul nu-l pot pune jos sub nici o forma inca de atunci) cand am observat ca la apa, si mai nou la frig genunchiul meu se invineteste. Simt un fior foarte ciudat ori de cate ori duc mana in zona afectata, Simt ca un lichid ce joaca sub genunchi doar in momentul in care aleg foarte tare si vreau sa stiu si eu de ce nu mai pot pune genunchiul jos, nici pe moale, nici pe tare. Un amanunt important este acela ca fac dansuri populare cam 12 ore pe saptamana, dar de foarte putine ori am resimtit dureri in zona genunchiului(mai exact dedesuptul genunchiului, capatul tibiei, nu stiu cum sa va explic mai clar). Vreau o parere. Ce ar putea fi?
2 comentarii
0
06-01-2013, ora 09:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu am inteles tocmai elementele esentiale: sexul, varsta, greutate/inaltime, status ocupational, antecedente traumatice, metabolice, reumatologice, vasculare etc.
Din cele descrise este cel mai probabil un sindrom de supra-sarcina, cauzat de suprasolicitarea de tip mecanic a articulatiilor.
Cea mai logica atitudine este sa renuntati la orice solicitare fizica/sportiva a genunchiului timp de 2-3 luni si sa monitorizati efectele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
12-01-2013, ora 18:50
adiandrei
Nu este medic/terapeut
adiandrei
buna! am 45 ani, la 19 ani am fost operat de ruptura de menisc stg intern (1986 an, operatie clasica), de atunci am avut probleme contiinu, si anume calcaturi gresite foarte des urmate de umflarea genunchiului. In anul 2006 am facut din nou o operatie( artoscopie gen. stg. int. si ext.)dupa care am facut tratament chinetoterapeutic dar nu s-a schimbat nimic.si astazi am aceleasi probleme cu genunchiul (nu joc fotbal, merg cu bicicleta)
Adaugă un comentariu / răspuns