Problema psihica: ipohondru?

14-01-2014
Marius eu
Nu este medic/terapeut
Marius eu
Nici nu stiu de unde sa incep. De fiecare data cand am o problema de sanatate ma gandesc imediat la cancer. Pur si simplu nu-mi pot scoate gandul asta din cap, mai ales ca bunica mea a murit recent de aceasta boala. Totul a inceput cu un chist pe care l-am avut la testicolul drept care m-a speriat ingrozitor crezand ca am cancer. Intr-un final am fost la urolog si s-a dovedit ca era doar un chist de cap de epidim, nimic canceros. Dupa 2 saptamani am ajuns la spital cu dureri de inima( asa credeam eu), fiind total convins ca o sa fac un infarct. Nici vorba am facut ecografie la inima, ekg si nu a reiesit nimic. Mi-a facut si o scanare cred la plamani, desi nu stiu prea exact ce mi-a facut. Am intrat intr-o sala si un aparat care se misca de sus in jos m-a scanat zic eu. Dar nu a fost facut niciun film sau ceva, as vrea sa ma lamuriti caci nu stiu cat de exacta e analiza asta. Dupa scanare doctorita mi-a zis doar ca am o usoara congestie. Ma rog intr-un final m-a diagnosticat cu junghi intercostal si m-a trimis acasa.
Totusi nu ma simt bine, am numai ganduri ca sunt bolnav, de ceva timp am ameteli, ma panichez foarte usor la orice veste. De dormit pot spune ca dorm, dar numai dupa ora 2-3 dimineata ma ia somnul si este un somn neodihnitor cu multe vise urate si aceleasi ganduri pe care le am ziua, le am si noaptea.
Acum ma ingrijoreaza ametelile astea, in rest nu pot spune ca imi sunt afectate activitatile cotidiane, ci doar ca trebuie sa ma fortez un pic mai mult, sa ma motivez cumva ca sa le indeplinesc.
Am 22 de ani, sunt fumator si am venit recent in tara, mai exact de craciun. Ma gandesc ca ar fi importanta informatia. Daca ma puteti ajuta cu un sfat, credeti ca este necesar sa merg la un psiholog sau psihiatru? cu respect
4 comentarii
0
14-01-2014, ora 22:35
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Multe persoane asociza cancerul cu decesul sau mai exact daca cineva iti zice ca are cancer fara sa vrei involuntar te gandesti ca urmeaza sa moara, si din aceasta cauza ti sa intiparit in memorie decesul de care ai vorbit, si tea marcat atat de tare incat iti este frica de cancer atat de tare ca nuti da pace.
Eu am avut si inca mai am metastaze si iti pot zice din experienta daca pot zice asa ca nu am avut simptome care sa ma alarmeze niciodata, acum de exemplu am o tumora neoperabila si trei metastaze pe un plaman care nu ma supara cu nimic mai tare ma supara tratamentul de chimioterapie decat tumorile, asa ca eu te sfatuiesc sati traiesti viata si macar din 6 in 6 luni sau la un an sa faci un control medical o ecografie generala, un rmn sau un ct.
Multumestei Domnului ca esti sanatos si nuti pierde timpul cu prostii.
0
14-01-2014, ora 22:53
Marius eu
Nu este medic/terapeut
Marius eu
Maraton:
Multumesc de mesaj si sper sa te faci bine. Tind sa cred ca problema mea e de natura psihologica. Numai bine si sanatate.
0
14-01-2014, ora 23:07
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, aţi intuit foarte bine problema iar această atitudine reprezintă din start un avantaj pentru eficienţa terapiei. Simptomele astfel descrise reprezintă un factor de stres şi fac parte din tulburările somatoforme, pornind de la anxietatea de îmbolnăvire. Va fi important să rezolvaţi problema cât se poate de repede fiindcă altfel apar şi alte simptome din spectrul tulburărilor de anxietate. Puteţi beneficia chiar de terapie online, mai ales dacă v-aţi propus să plecaţi din nou din ţară. Dacă aveţi orice fel de întrebări vă rog să mă contactaţi în privat.
Cu bine,
C.A.N.
0
15-01-2014, ora 18:43
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Identitate neconfirmată
dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Buna seara !

Inafara psihoterapiei, cred ca v-ar fi de folos si un tratament homeopat; e un tratament natural, (strict) individualizat, care poate fi prescris in urma unei consultatii speciale, efectuate de catre un medic homeopat sau cu competenta in homeopatie.
Cu respect,

Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • 1 din 10 supraviețuitori ai cancerului continuă să fumeze după diagnostic
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Fumătorii care consumă prea mult sodiu au risc mai mare de artrită reumatoidă
  • Mă voi îngrășa dacă mă las de fumat?
  • Fumătorii sunt de trei ori mai predispuși la durerile cronice
  • Fumatul deteriorează o parte vitală a creierului
  • Anxietatea față de starea de sănătate crește riscul de boli cardiovasculare
  • Câteva semne că ai putea fi ipohondru
  •