Probleme cu atacuri de panica si anxietate | Forumul Medical ROmedic

Probleme cu atacuri de panica si anxietate

20-11-2012
Adrianun
Nu este medic/terapeut
Adrianun
Buna ziua. Nu stiu sigur daca este categoria forumului pe care o caut dar poate primesc un raspuns de la cineva. VA ROG!!! Deci vreau sa vad spun in primu' rand ca numele meu este Adrian si am o 'problema/e' de aproximativ 2 luni. Totu' a inceput dupa mai excact pe 23 Septembrie 2012. Am ajuns de urgenta la spital, din cauza BATAILOR foarte mari ale inimii si stari de ameteleala. Mi sa spus ca e doar un atac de panica si sa plec acasa.In zilele ce au urmat, cam vreo 2 sapt, dupa ce aveam scaun aveam aceleasi simptome... adica batai ale inimii foarte puternice. Tahicardie mi sa spus.. dar la fel mi sa spun la spital (am ajuns de vreo 4 5 ori pe parcursul a 2 sapt.) ca nu am nimic important si ca sa plec acasa. Intr-un final m-am internat la alt spital si mi sa spus ca am transaminazele de la ficat marite si am urmat un tratament pt ficat.Si pt stomac, Nexium Debridat, nici numai stiu cate am luat, au fost MULTE. Mi-a fost bine, 3 zile cat am fost internat. Dar dupa ce am plecat acasa.. acelasi lucru ATAC DE PANICA. De data asta mai GRAV! Adica a durat mai mult.. si a fost foarte urat. Am fost din nou la spital, in aceasi zi cand m'am externat, si mi'au zis la fel. N-AI NIMIC! si mie imi era rau de numai puteam. Am plecat acasa si citind pe net seara am aflat ca ce AM EU.. e si de la DESHIDRATARE. Am inceput sa beau apa... foarte multa.. (de obicei beam maxim 2 cani pe zi de apa) si hopa m'am simtit mai bine. Dar intre timp incepusem si un tratament de la Psychiatrie. Xanax Coaxil si Magne B6. Acum am inceput sa-l 'iau', ca doar toata lumea mi'a spus ca am ceva pe PSHIHIC NU ?? In fiecare zi, de cand iesisem din spital aveam frisoane seara.. dar ma lasau pe parcurs... cel putin noaptea.Acum de o sapt.. LE AM ZILNIC.. imi e frig mereu, m'am trezit 2 nopti la rand doar dupa o ora de somn transpirand si MA SIMT RECE RAU..trebuie sa ma schimb de 2 3 ori pe noapte. Nu ma pot odihnii deloc. Am temperatura corpului scazuta. 35, 5 - 35, 7. Trebuie sa stau imbracat peste masura... ca sa am temperatura peste 36.Dorm cu sosete in picioare, ce nu am facut toata viata.. nu am putut niciodata sa adorm asa... Simt si intepaturi in capu pieptului cand imi e frig. Acum problema e ca OBOSESC EXAGERAT DE REPEDE!!! Sa am probleme cu inima? sa am probleme cu ficatu ca sunt transaminazele alea crescute?Sau poate din cauza medicamentelor? Am 30 de ani si tot citesc mai des ca se moare din infarct miocardic.. de TANAR, din cauza stresului.. SI MA ROG LA DUMNEZEU sa nu am probleme:( dar nu stiu ce sa fac.. VA IMPLOR AJURATI-MA!!! Nu stiu unde sa mai merg si pe cine sa mai intreb...VA MULTUMESC DE TIMPU' ACORDAT!
7 comentarii
0
20-11-2012, ora 18:41
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
suntem multi care trecem prin aceste stari.la fel am si eu zile bune si zile ingrozitoare, cand eram numai depresiva, plangeam din orice si nu-mi mai placea nimik din viata mea.cele mai aiurea stari le-am avut acum o luna inainte de un drum lung pe care trebuia sa il fac si imi era frik.asa mi-am dat seama cu cat sunt mai stresata cu atat mai tare se amplifik starile.am facut multe analize incepand cu inima, am facut ekg si eco, vroiam sa fiu sg ca inima e in regula si spre fericirea mea asa este.simtomele mele sunt diferite de ale tale un pic, eu ametesc imi fuge imaginea, inima bate repede, da simpt ca ma sufoc, ma albesc la fata, frik de moarte, transpir numai pe moment, ma inteapa mana stanga, imi amorteste etc.acum incerc sg sa ma vindec.am gasit multe comentarii postate aici care m-au ajutat sa imi mai ridic moralul.dute mai intai te sfatuiesc sa iti faci toate analizele, sa stii ca esti sanatos si dupaia ai sa te faci bine spunandu-ti in gand ca nu ai nimik, totul e in mintea ta.si eu citeam multe afectiuni care aveau aceleasi simtome ca ale mele, si imi aduc aminte ca intr-o seara citeam despre infarctul miocardic si am crezut ca de asta sufar si eu si atat de tare mi sa facut rau ca abia vedeam, dar mi-am revenit si pe atunci nu stiam ca sufar de atacuri de panik.totul e in mintea noastra si vindecarea tot acolo o gasim.sanatate!!!
0
20-11-2012, ora 19:28
Adrianun
Nu este medic/terapeut
Adrianun
Ai perfecta dreptate. Totu' e in mintea noastra! Doar ca unele din ele sunt foarte urate.Cel putin faza asta cu obositu' foarte repede! E chiar stresanta! Numai suport cuvantu' asta STRES! numai din cauza lui am ajuns in halu' asta. In loc sa ma bucur de viata stau si bag pastile'n mine. Am o sotie frumoasa, am un copil 'pe drum' nu duc lipsa mai de nimic si nu pot sa ma bucur:(( Sper sa trec peste cat de curand. Si tu la fel Ionela.Sa speram ca o sa ne fie bine. SA NE AUDA DUMNEZEU!
0
20-11-2012, ora 20:16
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
ai vazut filmul the secret?daca nu ar trebui, mie mi-a schimbat mult felul de a gandi, si cand mie greu ma gand la aceste film de unde avem multe de invatat.sanatate si vb ta numai Dumnezeu ne poate ajuta!
0
20-11-2012, ora 20:53
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Buna, simptomele descrise par a face parte dintr-un atac de panica. În acelaşi timp, eşti extrem de îngrijorat despre starea de sănătate şi ai devenit sensibil la orice modificări apar în corp, confirmate sau nu de medic. Apelează cu încredere la un psiholog clinician specializat în psihoterapie cognitivă şi comportamentală. În general problemele mentale nu se vindecă în totalitate de la sine, dar cu cât eşti mai informat, cu atât vei deţine mai uşor controlul asupra lor.

Numai bine!
0
20-11-2012, ora 20:54
Adrianun
Nu este medic/terapeut
Adrianun
Nu, nu l-am vazut. Chiar acum o sa-l caut. Merci mult!
0
20-11-2012, ora 20:57
Adrianun
Nu este medic/terapeut
Adrianun
Va multumesc Domnule Doctor pentru' sfat. Chiar ma gandeam sa apelez si la un Doctor Psiholog, chiar daca merg si la Psihiatru'.. of.
0
20-11-2012, ora 21:21
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
daca vrei si poti,
scrie CE a determinat PRIMELE tale simptome:
- ceva suparari la serviciu sau/si in familie, sau cu altii?
- nu bei apa suficienta/zi?
-nu mananci la timp? (putin si des)?
-care-i valoarea glicemiei?
-dar tensiunea arteriala?
- ai facut un control la dr endocrinolog?
- stai muuult pe scaun? la calculator?
- circuli DOAR cu masina si NU faci miscare mai deloc?
iata DOAR cateva cauze posibile.
DACA te regasesti...poti sa le elimini pe rand..
Inima fiind ok..s-ar putea sa fie si o nevralgie intercostala!
scrie si.mai "vb"
sanatate
p.s.
parca SI tratamentul e prea "mult"..
cum crezi...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul