Probleme ejaculare

02-11-2019
FlorinCristian
Nu este medic/terapeut
FlorinCristian
Salut, am aproape de 18 ani și de un an am aflat ca am probleme cu ejacularea precoce. Am vazut pe acest forum ca sunt oameni ce spuneam ca din cauza atei(frenulum) penisului ejaculam rapid, iar după ce au rupt-o nu mai aveau probleme.
Eu unul, încă am acea ata, iar la fiecare atingere, cât de mica, senzația de gâdilat în acea zona este destul de mare. Și când ma masturbez, în zona atei se simte cel mai tare senzația de gâdilat, ce duce la ejaculare rapid.
Și vreau sa va întreb acum, dacă asta poate fi problema ejaculării precoce?
3 comentarii
0
02-11-2019, ora 19:32
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Salut,

Dar ai citit si comentariile specialistilor de pe aici care spun ca treaba cu "ata" este de Evul mediu?

Ejacularea precoce are cu totul alte cauze, de cautat printre excesul de masturbare, abuzul de pornografie, supraexcitare sau emotionalitate crescuta, teama de esec si altele.

Recomandarea mea este sa citesti parerile specialistilor si eventual sa mergi la unul dintre ei ca sa afli care este situatia ta si ce solutii exista pentru asta.
0
04-11-2019, ora 09:36
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Bună ziua,

Aceasta "ata" nu este nicidecum cauza ejacularii precoce. Apelați la un medic urolog ca sa eliminați orice posibilă cauza medicală, organică. Dacă totul este in regula, inseamna ca problema are cauze psihologice. In acest caz, apelați la un psiholog cu competențe pe latura de psihosexologie in vederea efectuării unor sedinte de terapie.
0
16-01-2020, ora 14:20
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi pare rau dar opinia mea nu e chiar aceeasi cu a colegilor mei in privinta frenulumui. Exista cazuri in care ata (frenulum) are un rol semnificativ in aparitia sau in intretinerea ejacularii precoce. Asta se intampla in special atunci cand ejacularea precoce e una primara – a inceput de la debutul vietii sexuale fara a avea factori favorizanti si nu s-a ameliorat pe masura dobandirii experientei sexuale.

Las aici un link catre un studiu clinic din 2010 ce demonstreaza acest lucru https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20074312

E adevarat ca in majoritatea cazurilor ejacularea precoce poate avea si cauzele mentionate mai sus. Insa nu e de exclus si rolul frenulumui. Apeleaza Florin la parerea unui urolog si apoi la un psihosexolog. Chiar daca obstacolul e legat de prezenta atei (frenulumui), sunt indicate si sesiunile de psihosexologie pentru depasirea obstacolului.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: