Probleme genunchi - RMN ul nu arata nimic

04-10-2018
mc_flo2006
Nu este medic/terapeut
mc_flo2006
Buna ziua - acum 3 luni de zile dupa un meci de fotbal, genunchiul stang s-a umflat si mi s-a redus capacitatea de mobilitate din cauza umflaturii si a durerii. Mentionez ca cu o saptamana inainte am simtit intepaturi in spatele genunchiului. Dupa 3 saptamani am facut o radiografie ce a avut ca rezultat fluid la genunchi. Dupa alte 4 saptamani am reusit sa vizitez un ortoped si dupa un RMN efectuat acum 3 saptamani, rezultatul aflat tocmai acum 3 zile a fost: nici o leziune sau inflamatie la nivelul genunchiului( nimic la tendon, ligamente sau menisc). De la momentul problemei aparute eu nu am mai putu sa joc deoarece aveam dureri chiarsi cand mergeam pe loc drept. Acum astept programarea la fizio dar intre timp, de 2 zile am inceput cateva exercitii de recuperare/fortifiere insa durerea persista langa rotula spre marginea dreapta a piciorului stang( durere asemanatoare cu lovitura la os- simtita si la apasare cu mana) o presiune in spatele genunchiului spre gamba partea exterioara spre stanga, iar la anumite exercitii durerea e destul de intensa intrucat simt instabilitate si senzatia ca ceva mai are un pic si se rupe.
Ma puteti ajuta va rog cu o parere?
Multumesc,
O zi buna
3 comentarii
0
07-10-2018, ora 23:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Mult mai important decat RMN-ul este examenul clinic direct.
Prin urmare, atitudinea terapeutica depinde de examinarea articulatiei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
24-10-2018, ora 21:10
mc_flo2006
Nu este medic/terapeut
mc_flo2006
Buna seara,
Am fost acum 2 saptamani la fizioterapeut care dupa consultare a zis ca nu pare sa fie nimic lezat fisurat sau rupt la fel cum precizeaza RMN ul dar cel mai probabil din cauza felului in care merg sau fac anumite exercitii sau alerg cand fac sport e posibil ca genunchiul sa fie suprasolicitat in anumite zone si mi-a zis sa fac 2 tipuri de exercitii care ma pot ajuta sa revin la normal in cateva saptamani, luni sau durerea poate sa dispara brusc.
Ceea ce am facut si nu s-a schimbat nimic. Din contra saptamana trecuta am jucat fotbal aproximativ 1, 5 ore pe sintetic iar pentru prima jumatate de ora eram intr un picior dupa care " s-a incalzit genunchiul" sau m-am obisnuit cu durerea si am rezistat pana la final. Dupa joc insa genunchiul iar s-a umflat putin si se simte ca nu il pot indoi din cauza unei umflaturi sau altceva ce cauzeaza umflatura acolo si din cauza dureri. Care e destul de deranjanta la urcatul sau coboratul scarilor. Acum cand va scriu inca e putin umflat si nu pot efectua nici un fel de exercitiu. Aveti vreo idee ce poate cauza aceasta problema? Am 1.69 m inaltime, 68, 5 kg si 29 de ani.
Va multumesc
0
24-10-2018, ora 22:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
Va precizez doua aspecte:
- doar specialistul in artroscopia genunchiului poate practica o examinare fiabila a genunchiului (fizioterapeutul nu are competenta necesara);
- foot-ball-ul este un sport fabulos de agresiv pentru genunchi, pe care-l distruge rapid si ireversibil.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: