Probleme în cuplu

25-08-2021
Alina Matache
Nu este medic/terapeut
Alina Matache
Acum doua luni am aflat ca soțul meu vorbea foarte mult și des cu o colega de la serviciu. El este șeful ei. Înainte sa aflu, bănuiam ca ceva se petrece, fiindcă era foarte activ pe rețele de socializare. Nu a lipsit de acasă niciodată, doar când pleca în oras cu treaba și la serviciu, dar când prindea momentul, vorbea cu ea la telefon. Cel mai mult ma doare ca m-a dezamăgit foarte mult ascunzandu-mi. Nu știu dacă m-a înșelat sau nu cu ea. El spune ca nu, doar ca ea avea probleme foarte mari în familie ca o lăsase soțul cu 2 copii. Cu toate astea, mi se pare ciudat sa vorbesti cu un/o coleg/a atât de mult, iar mie mi-a trădat încrederea, mai ales ca am mai avut discuții pe tema asta. Nu vrea sa îmi spună ce au vorbit atât și nici prea multe explicații nu îmi da, îmi spune ca nu va mai vorbi și atât. Eu am întrat intr-o depresie, nu mai dorm nopțile, plâng, ma panichez când rămân singura acasă. Mi-e tare teama ca încă tine legătura cu ea, doar ca acum este mai precaut. Repet, nu lipsește de acasă, doar ca nu ma așteptăm să vorbească cu o alta femeie, mai ales cu ea după atâtea certuri. Cum sa abordez situația?? Simt ca nu mai pot, iar el vede asta, îmi spune sa am încredere în el, dar cum sa mai am?? Tare mi-e teama ca nu a rupt legătura cu ea.
1 comentarii
0
30-08-2021, ora 22:12
Alma009
Nu este medic/terapeut
Alma009
Am vazut ca ai postat doua mesaje si sunt curioasa ce mai faci si cum esti. Referitor la subiectul expus iata parerea mea: faptul ca este șeful ei nu inseamna ca trebuie sa vorbeasca atat de mult, din contra, problemele de serviciu se lasa la serviciu. Faptul ca ea are 2 copii mici si a mai lasat-o si sotul, iacata motive de discutie, stii cum e: de la probleme de serviciu la care nu se poate concentra, ii zice sefului (adică soțului tău) ce probleme are ea acasă, el o ascultă, incearca sa o ajute, ea stie ca poate conta pe el ca a mai ajutat-o si mai apeleaza si dupa orele de program, de unde si discutiile extra. Faptul ca o apara cumva in fata ta(amarata, a lasat-o sotul cu 2 copii) nu e un semn bun din punctul meu de vedere, da, e amarata, dar el are familia lui la care trebuie sa se gandeasca. Faptul ca tu vezi ca e mai precaut inseamna de fapt ca el se ascunde si ca vorbeste cu ea in continuare, cu atat mai mult cu cat spui ca ati avut certuri repetate pe tema asta; atentie aici ca certurile repetate nu fac decat sa il impinga pe el departe de tine pentru ca el nu asta isi doreste, ori discutiile cu ea nu ii aduc cearta, el probabil se plange ca s-a certat cu tine si ea il asculta si il aproba, adica il valideaza ca persoana. Nu spun ca tu nu trebuie sa iti exprimi parerea insa atentie cum faci acest lucru, sunt destul de sigura ca cearta repetata nu e o solutie. Nu te ajuta in niciun fel sa fii depresiva! Incearca o discutie la o plimbare cu sotul tau, (psihologii recomanda un alt mediu decat acasa si nu discutii lungi) in care sa ii explici cum te face sa te simti faptul ca el discuta cu ea sau ca vorbesc asa mult si des, ca vrei sa ai incredere in el si vezi cum evolueaza lucrurile, nu il face sa se simta pus la colt ca vei obtine tocmai contrariul. Cred ca intre ei e ceva mai mult de discutiile obisnuite de serviciu, dar gandeste-te asa: daca ai avea de ales intre o prajitura cu multa ciocolata si niste apa cu otet, ce ai alege? Mai da de veste.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul