probleme mari la urinare

26-02-2007
mache
Nu este medic/terapeut
mache
De un an de zile am usturimi la urinare. Am facut lama - trichomonas, am tratat cu Metronidazol, ovule ceve cu P... (nu mai stiu cum) si spalaturi in fiecare seara (pe perioada tratamentului) cu tantum rosa inainte de a intoduce ovulul. Cat timp am luat metronidazol nu am mai avut usturimi. Dupa tratament au continuat usturimile. Am incept un tratament ptr cistita (dureri de ovare) mai ales stangul (ma ucide cateodata, pe partea stanga au fost depistate 2 chisturi 2, 5 cm fiecare) cu Norfloxacin (1 tableta la 12 ore) si rowatinex (5 picaturi de 4 ori pe zi). Nu mai stiu ce sa fac, usturimile continua. Azi am luat rezultatul de la urocultura (steril) am facut analiza la 9-10 zile dupa tratamentul cu norfloxacin.
Va rog spuneti-mi ce sa mai fac!

P.S. Cand stau jos simt o usturime (arsura) cateodata. Cel mai des dupa urinare.
2 comentarii
0
26-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Intra in sectiunea "Probleme feminine >> Afectiuni la femeie" si citeste raspunsul pentru "sori" sau in sectiunea "Boli cu transmitere sexuala " raspunsul pentru "Lolita".
0
20-09-2025, ora 11:41
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Urologie, Chişinău, Republica Moldova
Dr. sexolog Adrian Sadovnic
Ce ar putea fi cauza:
1. Infecție reziduală sau recurentă – unele bacterii/infecții genitale (Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Candida) nu ies la urocultură clasică, dar dau simptome.
2. Cistită interstițială / sindrom vezical dureros – inflamație cronică a vezicii, fără bacterii, cu usturimi și dureri pelvine.
3. Vulvovaginită cronică / candidoză recurentă – poate da arsură, disconfort la urinare, mai ales după tratamente antibiotice repetate.
4. Componentă ginecologică – chisturile ovariene pot irita nervii pelvini și pot da dureri „ca o cistită”, mai ales pe partea stângă.
5. Iritație locală după prea multe tratamente locale (ovule, spălături intravaginale frecvente dereglează flora vaginală).

Ce ai putea face acum (recomandări practice):
• Nu mai lua antibiotice fără țintă – urocultura sterilă după antibiotic e normală, dar nu exclude alt tip de germeni (ex: PCR din secreție vaginală/uretrală pentru Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, Candida).
• Consult urologic + ginecologic combinat pentru că problema ta e la granița dintre ginecologie și urologie.
• Analize utile:
• Examen secreție vaginală complet cu frotiu și cultură fungică.
• Teste PCR pentru infecții cu transmitere sexuală „ascunse”.
• Ecografie transvaginală de control pentru chisturi.
• Examen sumar de urină + eventual citologie urinară.
• Tratament de echilibrare a florei vaginale (probiotice locale, ovule cu lactobacili, evitarea spălăturilor excesive).
• Excludere cistită interstițială dacă toate analizele ies bune și durerea persistă, e important să fie evaluată această posibilitate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: