Probleme neurologice / musculare neelucidate. va rog mult, un sfat!

01-02-2019
Ioana4.
Nu este medic/terapeut
Ioana4.
Buna ziua.
Ma numesc Ioana, 26 ani, 1.62, 64 kg. In 2017, iunie, am avut un accident cu bicicleta (coliziune in viteza mare cu alt ciclist). Nicio problema atunci, dupa o zi parca eram pe alta lume, frisoane si dureri in tot corpul. In urma cu 9 luni, (adica la 8 luni dupa accident) dupa o noapte in care am simtit o puternica presiune/incordare a muschilor din zona cefei si o senzatie groaznica de frig, am inceput sa am o serie de simptome care nici pana acum nu au dus spre un diagnostic sau tratament. Durerile s-au concentrat in zona toracala, a muschilor romboizi si scapula dreapta, oarecum subscapular. O luna si jumatate am stat asa, durerile au fost insuportabile, am luat zaldiar, arcoxia, toate AINS posibile, vizita la neurolog a conchis ca nu am nimic iar un rmn toracal a confirmat ca zona toracala e in regula. A urmat o luna de pauza, in care durerea s-a oprit total. Apoi, din aprilie pana in mom. De fata, nu s-a mai oprit, ba mai mult, s-au intins spre multe alte zone. Un RMN cervical efectuat in luna iulie spune asa " minim debord discal c5-c6 fara conflicte radiculare". Dar aparent nici asta nu e sursa problemei. Practic, in mom de fata, toata partea dreapta (ureche, gat, umar, incheietura mana, sold, genunchi, glezna, deget mare picior) este 70% din timp in durere si slabiciune. S-a pus problema si de zona zoster, am primit tratament cu aciclovir pe baza durerilor acuzate subscapular cu arsuri puternice si o bubita care nu s-a vindecat vreo luna de zile, + mancarimi teribile. Am facut fizio si kinetoterapie, insa de fiecare data cand terminam sesiunile ma simteam mai rau ca niciodata...
Ca sa rezum, de 1 an am niste simptome si dureri cronice care la inceput erau situate inzona toracala intre coloana si omoplat iar in momentul de fata s-au extins la toata zona cervicala, omoplat, mana dreapta, uneori mana stanga si piciorul drept. Tratamentul medicamentos la care au cedat in proportie de 70% este de 600 mg gabapentina + 300 mg carbamazepina / zi, pe care le iau de o luna si inca putin. Am efectuat in decursul anului trecut + luna ianuarie RMN cervical, toracal, lombar, Radiografie sacroiliaca, radiografie umar, toate cu rezultate in parametrii normali., + analize de sange, punctie lombara si analize specifice precum Anticorpi anti VZV, profil ANA + ANCA, benzi oligoclonale din LCR, toate au iesit ok. Pe langa asta mi s-a facut un test de conducere nervoasa din care a rezultat ca am un nerv facial (pe partea dreapta) slabit, insa nu se stie cauza. cred ca V2 era.
In decembrie am efectuat un RMN cerebral al carui interpretare a fost urmatoarea :

"Structuri cerebrale infra şi supratentoriale fără procese de focar.
Angiom venos subcortical la nivelul girusului frontal inferior dr. cu drenaj cortical.
Spaţii lichidiene intra şi extracerebrale de aspect normal.
Poziţionare joasă a amigdalelor cerebeloase în foramen magnum.
Hipofiză, orbite de aspect normal.
Fără priză de SDC patologică.
Aspect normal al celulelor mastoidiene.
Sinusuri frontale hipoplazice.
Angio-RMN: fără modificări patologice la nivelul arterelor cerebrale ale poligonului Willis şi
sistemului vertebro-bazilar.
Concluzie: RMN cerebral normal. Angio-RMN cerebral de aspect normal."

Am discutat cu unul dintre neurologii care s-au ocupat de mine la spital daca este cazul sa discut cu un neurochirurg pentru o posibila malformatie Chiari, data de pozitionarea amigdalelor cerebeloase, si mi s-a spus ca nu considera necesar. in SCHIMB, peste tot am primit recomandari de consult la neurochirurg. Va rog sa ma sfatuiti spre ce piste sa mai merg... incep din ce in ce mai des sa aud de la medici ca sunt depasiti de situatia mea :(
Multumesc ca v-ati facut timp sa cititi tot textul si apreciez orice raspuns!
4 comentarii
0
12-02-2019, ora 14:33
NicoMh
Nu este medic/terapeut
NicoMh
Bună, ati încercat și în strainatate sa aflați părerea altor medici?
0
23-02-2019, ora 11:39
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Mergi la un neurochirug si fa-ti si niste analize microbiologice, pentru ca sunt infectii care pot da astfel de simptome. Si cum stai cu vitamina D, si celelalte vitamine din corp ? Si la mine spuneai ca am coloana ok, dar am avut niste dureri de spate si mana stanga care nu au cedat decat dupa 9 sedinte de recuperare.
0
23-02-2019, ora 12:10
Ioana4.
Nu este medic/terapeut
Ioana4.
singura chestie care nu era ok era vitamina D, care era scazuta dar era undeva la 28. momentan sunt la a treia sesiune de kinetoterapie si fizio cu TECAR, care e cat de cat ok, dar tot am simptome de amorteala/dureri in articulatii si muschii sunt cam unresponsive pe partea afectata. Ce sunt analizele microbiologice?
Multumescc mult pentru raspuns, Mark!
0
23-02-2019, ora 15:42
mark2011
Nu este medic/terapeut
mark2011
Pentru anumiti patogeni care pot fi acolo, si pot provoca probleme din astea. Vezi lyme, Epstein-Barr, si altii din sfera asta. Cred ca un medic de specialitate te poate sfatui care ar fi analizele indicate pentru astfel de simptome.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.