Probleme platfus, dureri !

30-11-2017
Lucian99
Nu este medic/terapeut
Lucian99
Buna ziua !
Am 17 ani, 181cm si 60kg, iar in urma cu ceva timp am observat ca ceva nu e in regula cu picioarele mele, mai exact, mergând la un medic ortoped, de curând am aflat ca am platfus (nu stiu dacă e normal, însă oasele din interiorul “labei” piciorului sunt foarte ieșite in afară), iar când picioarele sunt in sarcină calc mult spre interior. (Nu practic nici un sport de performanța)

Sincer sa fiu nu am dat mare importanță acestei probleme, pana când, in urma cu o luna au început durerile mai severe in zona acelor oase “labei” piciorului cat si genunchilor, de curand am inceput scoala de soferi si genunchiul drept ma deranjeaza destul de rau cand conduc.

Medicul mi-a spus sa îmi iau încălțăminte putin mai diferita, cu talpa tare, însă simt ca e cam inutilă și nu cred ca e vreo șansa sa-mi recapăt mersul normal, durerea apare și când sunt desculț și uneori și când stau pur și simplu.

Vreau sa aflu dacă picioarele se pot corecta relativ ușor și dacă da, prin ce metodă?
Durerea aceasta ar putea trece cu timpul sau va persista in timp? Sunt puțin confuz pentru ca din aceasta cauza, din ce m-am documentat eu, o sa am probleme la o vârsta mai înaintată si chiar nu doresc asta.

Mulțumesc și respect pentru munca depusă !
1 comentarii
0
02-12-2017, ora 09:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Piciorul plat (platfus) este o varianta de normalitate: in afara aspectului estetic "ciudat", nu determina suferinta, deci nu necesita o atitudine terapeutica.
Intr-un caz din 100.000 necesita interventie chirurgicala, mai ales cand este un picior plat rigid, cauzat de o sinostoza a tarsului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: