Probleme sexuale

25-02-2018
Marius4388
Nu este medic/terapeut
Marius4388
Bună ziua, ma numesc Marius, am făcut 30 peste câteva zile și am o problema sexuala care practic ma frusteaza, nu-mi da pace! De cate ori încep actul sexual toate bună pana ajung în stadiul de "penetrare" e atunci pur și simplu "moare" instantaneu!e o chestie non controlabila! Treaba e ca amândoi ne agitam la maxim, ma atrage și fără sa se întâmple nimic și sincer mi-as dori un răspuns cat de cat Pt ca ma scoate din ale mele plus ma gândesc ca ea gândește stramb și probabil nu m-ar atrage deși eu sunt nebun de ea! Pls HELP ME!
3 comentarii
0
25-02-2018, ora 15:09
Psiholog Iosif Szenasi
Psihologie
Psiholog Iosif Szenasi
Salut, Marius!

Daca totul e okay pana la penetrare, cel mai probabil este o chestiune de ordin psihologic. Poate nu ar strica sa faceti cateva sedinte de psihoterapie de cuplu.
0
25-02-2018, ora 17:59
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Raspunsul este cuprins in intrebare, ca sa zic asa, si se afla in: ”sunt nebun dupa ea”. Adica exista prea multa emotie/dorinta/asteptare fapt care face imposibil un act sexual satisfacator. Un barbat, ca sa ”functioneze” sexual are nevoie sa fie linistit, relaxat, chiar daca doritor si excitat. sa ia lucrurile usor, sa foloseasca preludiul ca timp pentru a se linisti si relaxa astfel incat starea lui sa fie propice actului sexual.
Prea multa gandire este incompatibila cu actul sexual. Cum spune poporul ”cele doua capete nu pot functiona in acelasi timp”. Gandindu-va prea mult la esec de fapt creati conditiile esecului.
Incercati sa vorbiti despre asta cu partenera, sa va linistiti amândoi si sa luati lucrurile cu mai putina ”agitatie” si se vor rezolva.
Daca nu reusiti totusi sa rezolvati situatia un sexolog (terapeut sexual) va poate ajuta.
1
25-02-2018, ora 23:35
Psiholog Croitoru Marinela
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Croitoru Marinela
Buna Marius,

Problema cu care te confrunti tu este destul de intalnita si are cauze psihologice, ci nu medicale, atata timp cat erectia exista, insa dispare la un moment dat. Este vorba de gandurile automate din registrul esecului, care iti trec prin minte si care genereaza emotii negative, teama, neliniste, etc, acest dezechilibru neurohormonal dand si efecte fiziologice, cum ar fi disparitia erectiei. Ceea ce trebuie sa schimbi tu este modul de a gandi despre sex: posibil ca gandesti, mai mult sau mai putin constientizand, ca este o competitie, ca tu ai de aratat cat de barbat esti, de a o satisface pe ea, ca sa nu o dezamagesti, etc. Poate aici ar trebui sa lucrezi putin cu tine, sa iti schimbi modul de a gandi despre sex, sa te relaxezi si sa te focusezi pe a simti senzatiile de placere in timpul contactul intim cu iubita ta. Este foarte important sa ai o comunicare deschisa cu iubita ta, sa ii spui exact ce simti pt ca sunteti amandoi implicati in poveste. Poate asta o va ajuta si pe ea, pe langa faptul de a intelege cauza acestei situatii ( si ii va elimina si gandurile ca nu este atragatoare, etc), poate chiar sa aiba si ea initiative, astfel incat sa te poti tu relaxa mai mult( cel putin o vreme) si doar sa simti placerea. Odata reusit un act, lucrurile se vor indrepta si va disparea si teama asta de esec pe care probabil ca ai ancorat-o in mintea ta, caci barbatii daca dau o singura data chix ( in special la inceputul vietii sexuale, sau la inceputul unei noi relatii, dar nu numai ), apare teama ca poate au o problema si daca vor pati la fel si data viitoare?! Si odata ce gandesc asa, sunt sanse destul de mari sa chiar repete situatia. Iti urez succes si curaj, ca se poate !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: