proteza infectata

13-02-2013
andreeaa01
Nu este medic/terapeut
andreeaa01
Buna ziua,
Sotul meu (41) este hemofilic si in urma acestei boli a avut nevoie de protezare totala la ambii genunchi. Din pacate au aparut complicatii la unul dintre genunchi fiind necesara o a doua interventie (revizie), cauza fiind deplasarea protezei, dar la fel de bine putea fi infectie (nu stim cu siguranta). Dupa aproape un an operatia nu s-a inchis 100%, fiind diagnosticat cu infectie (s. aureus). Acum face tratament cu un antibiotic foarte puternic, desi dr. ortoped l-a programat pentru extragerea protezei si montarea unui spacer. As vrea sa stiu care ar fi urmarile cele mai grave pe care le putem intampina, si unde se poate ajunge in caz ca osul lui nu mai poate suporta o noua proteza? Stiu ca orice informatie de acest gen depinde de starea si evolutia pacientului, mai ales ca nu stim daca si cat de mult a fost afectat osul. Am inteles ca si acest spacer prin cimentarea cu antibiotic ii poate 'manca' din os?
1 comentarii
0
14-02-2013, ora 14:04
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cred ca ar fi util sa urmariti comentariile colegului adamantium de pe acest site
http://forum.romedic.ro/prod/proteza_totala_de_sold_infectata_041504.html
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul