Proteza totala de sold...

23-07-2009
george_fulga
Nu este medic/terapeut
george_fulga
Buna ziua!
La 6 ani mi s-a facut o injectie gresita dupa care am ramas cu probleme la picior...Ulterior am avut o luxatie de sold...
Am stat asa pana la 25 de ani cand am cazut si cred ca mi-am luxat iar piciorul...
Am fost nevoit sa apelez la un medic ortoped care m-a diagnosticat cu luxatie congenitala si mi-a pus o proteza de sold cimentata, tip Shultzer...
Din pacate la cateva luni mi-a aparut o infectie in zona operata cu supuratie permanenta...am dus-o asa aproape doi ani pana nu am mai facut fata durerilor...
Am apelat iar la medic, care mi-a scos proteza...Am deja doi ani de cand stau fara proteza si ma deplasez in carje...
Nu am avut probleme dupa operatia de extirpare a protezei, ba chiar faceam cativa pasi si fara a ma ajuta de carje si nu aveam nici un fel de dureri...
Acum doua saptamani am prins o raceala mai serioasa cu febra destul de mare...Ulterior m-am trezit cu dureri in zona soldului bolnav...ma doare cand sunt in anumite pozitii si de calcat in el nici atat nu mai pot pentru ca ma doare.
As vrea sa va intreb cat mai pot sta fara proteza si ce riscuri pot aparea daca nu apelez la medic pentru reprotezare.
As mai avea o rugaminte la dumneavoastra... Medicul ortoped mi-a zis ca va trebui sa imi cumpar proteza si mi-a zis un pret in jur la 2000 de euro...Nu gasesc un site cu proteze de sold si preturi pentru a ma informa exact asupra costului acelei proteze...m-ati putea ajuta cu un link?
Va multumesc anticipat!
Cu respect, Fulga Gheorghe-30 ani.
50 comentarii 12 Înainte ›
0
25-07-2009, ora 00:43
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate Domn,

infectiile osoase sint infectii grave ce tin strict de competenta medicului ortoped. Numai un consult clinic amanuntit poate determina o conduita terapeutica corespunzatoare. Problema d-voastra este complexa si poate fi rezolvata numai intr-o clinica de ortopedie, recomandarea mea este SCJU Constanta sectia de ortopedie, medic Sef de Sectie Dr. Enescu.

Riscurile majore ce pot apare fara un tratament medical sint legate de infectie si de posibilitatea aparitiei unor complicatii grave precum septicemia

Referitor la costul protezelor, acestea sint platite de casa de asigurare si nu ar trebui sa coste nimic. Cel putin acestea sint informatiile mele despre SCJU Constanta

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/ Germania
0
25-07-2009, ora 15:47
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Subscriu 100%:
- protezele sunt decontate de catre Programul National de Endoprotezare; nu trebuiesc niciodata cumparate de catre pacient.
- infectia trebuie tratata de urgenta; in caz contrar se poate produce septicemia si moarte rapida, iar pe termen lung o infectie cronicizata si netratata se poate canceriza (transforma malign);
- in principiu, la varsta D-voastra, trebuie implantata o proteza dupa eradicarea infectiei. Doar astfel va veti putea recastiga autonomia si un indice acceptabil de calitate a vietii.
- nu trebuie sa neglijati.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare fracneza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
25-07-2009, ora 20:41
george_fulga
Nu este medic/terapeut
george_fulga
Domnilor Doctori, va multumesc frumos pentru raspunsurile oferite si promptitudinea de care ati dat dovada in ajutarea unui om, chiar si cu o informatie!
Ceea ce am omis eu sa scriu aici este faptul ca infectia a fost eradicata-la o luna dupa operatia de extirpare a protezei si dezinfectarea zonei respective, totul a decurs absolut normal-rana s-a cicatrizat bine si nu am mai avut nici un fel de probleme pana acum o saptmana cand m-am trezit doar cu dureri, insa nici un semn de infectie in zona respectiva.
Inca odata va multumesc pentru informatiile oferite!
Cu respect, Fulga Gheorghe...
0
25-07-2009, ora 22:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Durerea poate fi un semn de infectie, respectiv redesteptarea ei.
Nu neglijati.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
26-07-2009, ora 01:02
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate Domn,

ca medic de medicina hiperbara am avut si am ocazia sa particip la tratamentul multor infectii grave, precum cele osoase (in acest caz alaturi de medicul ortoped) deoarece oxigenoterapia hiperbara este una din putinele terapie, mai bine zis singura, ce poate garanta o evolutie favorabila in cazul osteomielitei intr-o proportie semnificativa apropiata de 100%, oxigenul hiperbar fiind de fapt un antibiotic natural extrem de efectiv. Desigur ca si antibioterapia clasica asociata chirurgiei poate influenta favorabil evolutia dar de vindecare vorbim mai rar, intr-o proportie mult mai mica. Deseori medicina clasica "vindeca" astfel de osteomielite temporar, adica chirurgia si antibioticul duce la o imbunatatire a situatie marcanta uneori pe o durata de ani si zeci de ani, cind reapare o noua supuratie. Atunci se vorbeste de o "redesteptare" a focarului de infectie, de fapt este doar o evolutie a osteomielitei cronice initiale. Acest lucru il pot spune deoarece prin 1995 cind a inceput aceasta terapie sa se administreze in Germania in mod masiv am putut participa la tratamentul unor zeci de pacienti cu osteomielita, veterani ai celui de al doilea razboi mondial, care timp de 50 de ani au fost tratati, cu succes cu antibiotic si interventii chirurgicale, si zic cu succes nu la bascalie, ci deoarece au reusit toata aceasta perioada sa traiasca deci nu au murit ca urmare a complicatiilor inerente acestei afectiuni, dar de vindecat au fost vindecati dupa absolvirea unui tratament hiperbar. Chiar acum se afla in tratament si in Constanta un astfel de pacient cu o osteomielita ce afecta intreaga zona a gleznei si a pilonului tibial, dobindita in urma cu 30 de ani care a beneficiat deja de-a lungul anilor de 2 interventii chirurgicale si sute de zile de antibiotica in Clinica de Ortopedie a Spitalului Floreasca. Speram ca in urmatoarele saptamani sa-l eliberam vindecat din terapie, dar asupra acestui lucru ma pot pronunta inpreuna cu ortopedul de caz in citeva luni. Acest caz a benefeciat pina acum de 80 de sedinte de HBO care in sine in occident ar fi costat cam cit un apartament in Bucuresti.

Probabilitatea ca dupa inlaturarea protezei si tratamentul antibiotic sa fi fost si infectia eradicata este mica, chiar foarte mica. De regula aceste "redesteptari" apar tocmai atunci cind pacientul se confrunta cu raceli (viroze) puternice ce afecteaza masiv imunitatea si gici ciuperca ce-i? se "redesteapta" infectia osoasa formindu-se un abces care in zile sau saptamanile urmatoare probabil va fistuliza. De aceea atit eu cit si Dl Dr. Uscatu, medic ortoped, avem convingere, si cred ca pot citi din explicatiile d-sale acest lucru, ca tocmai asa ceva s-a intimplat la d-voastra, ceea ce este si cel mai probabil. Dar desigur ca numai un examen clinic competent poate elucida simptomatica d-voastra si nu ceea ce scriu eu sau altcineva pe internet.

Desigur ca internetul este placut si comod, si uneori anumite fenomene sint explicate pe larg si pe gratis, dar d-voastra daca mai stati mult in fata calculatorului si nu consultati de urgenta un medic ortoped, exista o sansa, care nu este de loc mica, sa fiti direct de ATI-st consultat sau uneori in astfel de situatii chiar de un anatomo-patolog.

Probabil ca tocmai din aceasta cauza medicul care v-a scos proteza va lasat sa umblati asa deoarece nu a fost convins de eradicarea focarului de infectie. De ce aveti d-voastra acum nevoie este probabil un spacer si sigur un tratament sustinut de eradicare al focarului de infectie, eventual rezectii osoase femurale si probabil in final o proteza speciala cu coada lunga fixata in suruburi care sa compenseza si lipsa femurala ce de regula insoteste astfel de evolutii. De regula vorbim de proteze de comanda si intr-adevar o astfel de situatie este foarte costisitoare, dar si in acest caz proteza in sine se deconteaza de casa de asigurare.

Va spun acest lucru deoarece avem deja un pacient in Constanta intr-o situatie asemanatoare care se deplaseaza tot cu cadrul si care a fost deja refuzat de 2 clinici de ortopedie bucurestene mari, ceea ce ma indreptateste sa afirm ca probabil singura Clinica Ortopedica din Romania care la ora actuala poate sustine un astfel de tratament cu o sansa mare de reusita este Clinica de Ortopedie a SCJU Constanta. Indifirent de solutia ortopedica definitiva si de locatia unde aceasta va fi aplicata, ceea ce d-voastra aveti nevoie acum de urgenta este o monitorizare si un tratament medical sustinut.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/ Germania
0
26-07-2009, ora 12:19
george_fulga
Nu este medic/terapeut
george_fulga
Domnilor Doctori, inca odata va multumesc pentru informatiile detaliat oferite!
Ceea ce am citit m-a facut sa iau situatia mult mai in serios, si ca atare voi incepe sa iau masuri in sensul unor controale initial si apoi mai mult ca sigur, drumul unei Clinici specializate.
Domnule Doctor, Ion Bogdan Cristian, as mai avea o mare rugaminte la dumneavoastra...
V-as ruga sa imi spuneti daca si in ce conditii as putea ajunge In SCJU Constanta pentru tratament, intrucat eu sunt din judetul Gorj... si v-as mai intreba daca pentru problema mea de sanatate, in Romania zilelor noastre este nevoie sa platesc acel tratament-oxigenoterapie hiperbara, in conditiile in care unele spitale dinma Romania nu isi mai permit sa dea nici banalul Algocalmin gratuit.
Va multumesc anticipat!
Cu respect, Fulga Gheorghe...
0
26-07-2009, ora 14:13
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Stimate Domn Fulda,

primordial in cazul d-voastra este sa va adresati unei Sectii de Ortopedie si ma gindesc ca in judetul Gorj ar trebui sa existe in cadrul Spitalului Judetean. Aceasta este deosebit de important si de urgent din considerentele de mai sus.

Partea cu oxigenarea hiperbara este chiar ultima la care ar trebui d-voastra sa va ginditi. Desigur este o solutie, dar in functie de ce va aparea in urma controlului clinic si ma repet: ortopedic, sau desigur in cazul unei complicatii grave cum este septicemia cind HBO (oxigenare hiperbara) reprezinta ultima sansa, daca ajungeti in timp util. Important este acum o protectie antibiotica pentru evitarea complicatiilor si discutia despre solutiile ortopedice. In functie de examenul clinic ortopedul din judetul d-voastra poate hotari daca dispune de posibilitatile unui tratament adecvat in cazul unei osteite sau daca a avut loc o diseminare cu afectare grava a structurilor osoase ce necesita un tratament mai complicat, eventuale rezectii osoase si aplicarea altor tipuri de endoproteze. Desigur aceasta depinde de cit de afectat este partea femurului unde a fosta coada primei proteze. Oricum aveti nevoie de un spacer si de o technica speciala pina la disparitia infectiei. De-abea din acest moment se va pune intrebarea implementarii HBO in terapia ortopedica sau nu. Desigur ca si intr-un grad mare de afectare a structurilor femurale HBO poate duce la refacerea acestor structuri, dar de regula este prea scump si deseori se prefera rezectia sub protectia HBO, o solutie mai ieftina ce necesita un numar mult mai redus de sedinte HBO. Toate aceste considerente sint insa numai teoretice deoarece despre aceste posibilitati de tratament poate hotari un ortoped care dispune de toate datele d-voastra, radiografii, CT, eventual RMN cu contrast. Totul depinde de extinderea infectiei osoase si de gradul de afectare al osului. Uneori este posibil ca un tratament antibiotic sustinut sa poata duce la eradicarea infectiei si de aceea trebuie macar incercat ca prima optiune terapeutica, deoarece macar teoretic ar trebui sa fie compensat si sa nu coste nimic. Numai daca se constata o diseminare masiva sau polirezistenta putem sari peste antibiotic direct in barocamera. Dar si in acest caz trebuie exact evaluat ce vrem sa obtinem si ce putem sa obtinem. Refacerile osoase pe centrimetri de necroze (septice sau aseptice) osoase necesita zeci bune de sedinte de HBO (o sedinta costa 400 RON in Romania si 450 de Euro in Germania) si de aceea des chiar si in Germania se prefera rezectiile partiale pina in tesut sanatos, edemul osos necesitind de regula 10-15 sedinte. Fara asanarea infectiei insa orice interventie chirurgicala poate disemina, adica infecta si tesuturile inca neafectate. Iar acum putem scrii pagini intregi despre ce poate apare sau nu dar concret v-om putea discuta numai cind avem toate datele in fata.

SCJU Constanta este un Spital Clinic de Urgenta, fostul judetean, in care ori ce cetatean al Romaniei are acces, nu stiu dar nu cred ca aveti nici macar nevoie de o trimitere. Consultatia in cadrul spitalului este decontata de catre stat, ca de altfel si spitalizarea respectiv proteza, sau cel putin asa ar trebui sa fie.

Consultatia in Centrul de Medicina Hiperbara este gratuita, dar nu este o consultatie ortopedica, ci una strict legata de aplicatiile HBO. Tratamentul HBO (oxigenare hiperbara) nu este decontat inca in Romania de Casa de Asigurare, nici macar pentru septicemie.

In cazul osteomielitei cind se doreste pastrarea structurilor osoase afectate sint necesare un numar de ca. 60 de sedinte, in cazuri in care insa s-a intervenit chirurgical deja, pot fi necesare chiar mai multe sedinte (100). Daca este posibila extirparea segmentului osului afectat numarul de sedinte se reduce substantial, de regula fiind necesare 10-15 sedinte preoperator si 15-20 postoperator.

In cazul septicemiei schema de tratament este asemanatoare osteomielitei, de regula sint necesare 10 sedinte, costul unei sedinte fiind tot de 400 de RON in conditiile unui pacient mobil, daca vorbim de un pacient comatos care trebuie respirat asistat (in soc septic) costul unei sedinte este de 6000 de RON, fiind ca 10-12 sedinte necesare, de regula primele doua-trei sedinte se desfasoara in conditii de schema individuala, dupa care pacientul poate trece intr-o schema de grup, unde costul unei sedinte este de 400, - RON. Desigur ca sedintele individuale in septicemie au numai asa o importanta literara, probabilitatea ca un pacient in soc septic sa ajunga in viata din Gorj in Constanta este mult prea mica pentru a fi discutata, iar actualmente ma aflu in Germania asa ca si daca ar ajunge acel pacient tot nu cred ca ar avea cine sa-l trateze la ora actuala in Romania. Desigur ca daca Statul Roman respectiv Ministerul Sanatatii va considera necesara oxigenarea hiperbara in Romania si o va deconta vom avea un serviciu de 24/24 in Constanta, pina atunci insa este mai ieftina solutia de a trimite cu avionul un specialist din Germania cind este nevoie decit de a asigura un serviciu de urgenta in Constanta.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/ Germania
0
26-07-2009, ora 19:58
george_fulga
Nu este medic/terapeut
george_fulga
Domnule Doctor, nici nu stiu cum sa va multumesc pentru multitudinea de informatii oferite si rabdare de care dati dovada in ajutarea unui om cu probleme!
Ceea ce vreau eu sa va spun acum, este ca nu sunt in Romania momentan-sunt in Italia la sotia mea care lucreaza aici.
Fiind cetatean strain, nu prea am acces la orice tip de medici sau analize intrucat costurile banuiesc ca sunt destul de mari...
As vrea sa imi spuneti ce tip de investigatie trebuie sa fac aici pentru a depista ce fel de probleme am in momentul de fata...
Ecografia, RMN de exemplu, pot depista cauza durerilor mele actuale?
V-as ruga sa ma ajutati cu aceasta informatie intrucat pana la sfarsitul lunii august nu prea am posibilitatea sa ajung in Romania, dar nici nu vreau sa imi pun viata in pericol stand in continuare si nefacand nimic in acest sens.
Mii de multumiri pentru informatiile oferite si timpul acordat!
Cu respect, Fulga Gheorghe...
0
26-07-2009, ora 23:12
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Orice cetatean roman beneficiaza de asigurare medicala si in UE asa ca nu vad de ce ar trebui sa platiti ceva. Oricum este vorba de o urgenta si sint convins ca toate costurile sint acoperite. Cel mai bine este sa va prezentati la un spital de urgenta si personalul de acolo va va explica ce formalitati trebuiesc indeplinite si cu siguranta va va acorda si ajutorul medical necesar.

Singur nu aveti cum sa faceti nici o analiza, aceasta o poate face medicul ortoped in functie de examenul clinic. Cu siguranta ca in Italia sinteti intr-o situatie mai avantajata si probabil ca ortopezii italieni v-or initia tot ce este nevoie.

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/ Germania
0
26-07-2009, ora 23:41
george_fulga
Nu este medic/terapeut
george_fulga
Va multumesc mult pentru ajutorul oferit, Domnule Doctor!
Ma voi prezenta cum mi-ati indicat, la un spital de urgenta si voi vedea ce se poate face...
Va multumesc inca odata pentru ajutor si informatii!
Cu respect, Fulga Gheorghe...
0
13-08-2009, ora 15:31
suflet
Nu este medic/terapeut
suflet
Domnule doctor, ma numesc roxana am 20 de ani si sufar de artrita reumatoida de cativa ani am mobilitate foarte redusa doctorii mi-au zis ca am nevoie de proteza de sold pt ca articulatiile imi sunt distruse .ma sperie gandul acesta, va rog frumos sa ma indruma-ti unde sa fac aceasta operatie ca sa fie o reusita?cat costa aceasta operatie?astept un raspuns va rog frumos daca se poate.MULTUMESC FRUMOS
0
13-08-2009, ora 19:12
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu se pune problema costurilor, protezele sunt 100% asigurate prin Programul national de Endoprotezare.
Singura adevarata problema este adevarata necesitate a endoprotezarii. O data instalata proteza, castigul functional este spectaculos, insa trebuie sa meditati la problema duratei de viata, care este strict limitata. Odata uzata, componenta metalica sau polietilenica determina boala particulelor, cu expulzia si necesitatea reviziei, cu implantarea unei proteze mult mai complexe si cu durata de viata mult limitata.
Va veti trezi, in cel mai bun caz pe la 40 de ani, fara o solutie viabila si cu un sold balant, care nu mai accepta nici un implant.
Cunoscand aceste probleme, va asumati protezarea oricand doriti.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare fracneza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
18-11-2009, ora 14:44
ALINA BULAC
Nu este medic/terapeut
ALINA BULAC
Buna ziua,
sunt noua pe aici insa am nevoie urgent de cateva imformatii daca ma puteti ajuta.sotul meu are 24 ani iar la varsta de 14 ani si-a luxat glezna (a calcat stramb pe o bordura) si nu s-a dus la doctor deoarece nu a simtit nevoia.acum a inceput sa aiba dureri ingrozitoare la nivelul labei piciorului si in talpa.Avand in vedere ca este o rana mai veche cum se poate rezolva problema chirurgical?gheata ortopedica?si m-ar interesa cat ar costa procedurile necesare?
Va multumesc anticipat.
ALINA BULAC.
0
18-11-2009, ora 15:49
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Probabil nu este vorba despre o luxatie (un diagnostic foarte grav), ci despre o entorsa de glezna...
Durerile actuale pot avea zeci de cauze, prin urmare necesita o examinare clinica (consultatie) atenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
18-11-2009, ora 15:59
ALINA BULAC
Nu este medic/terapeut
ALINA BULAC
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt dl doctor.
Daca este o simpla entorsa se poate trata fara intreventie chirurgicala?chiar daca este mai veche?
0
18-11-2009, ora 16:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Asa dupa cum va precizam, cauzele durerii actuale pot fi extrem de diferite, de ordinul zecilor, si nu stiu daca exista vreo legatura intre vechea entorsa si simptomele actuale.
Pe de alta parte, exista si entorse grave, care pot lasa sechele importante, iar daca nu ati fost atunci la medic, nu puteti cunoaste gravitatea leziunii initiale.
Inca o data, este esentiala o consultatie clinica detaliata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-02-2010, ora 19:02
ioana rizea
Nu este medic/terapeut
ioana rizea
D-lui dr.Uscatu Marius

Am o luxatie congenitala sold dr. Operata la varsta de 9 ani (2 interventii chirurgicale), pe vremea aceea
la sp Gr Alexandrescu , prof dr Dicescu, secondata de dr Pesamosca Alexandru, proaspat medic.
In urma celor 2 operatii, am ramas cu soldul dr.anchilozat, mobilitate minima.In timp (actual am 57 ani)observ ca se se scurteaza, si au inceput durerile la piciorul sting, nu mai discutam de coloana vertebrala care are forma litere S.
Intrebarea! Este o protezare a soldului drept.Sincer doresc o alta calitate a vietii.
Care sunt consecintele
Sunt o femeie activa, sofez, economista, activitate in teren.In jobul meu, nu necesit efort fizic.
D-stra ce imi recomandati !?
Cu stima,
Ioana Rizea
Pitesti
0
07-02-2010, ora 12:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
La varsta D-voastra, in prezenta unor dureri importante si a impotentei functionale, se poate discuta o protezare a soldului. Daca ati fi avut 20-30 ani v-as fi sfatuti sa mai asteptati cateva zeci de ani.
Cresterea calitatii vietii este, intr-adevar, spectaculoasa, insa trebuie sa va protejati de eforturi fizice solicitante.
Luati legatura cu un serviciu ortopedic cu mare experienta si sunt sigura ca veti fi bine sfatuita (trebuie sa refuzati insa achizitionarea protezei, chiar daca vi se va cere acest lucru).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-02-2010, ora 14:44
ioana rizea
Nu este medic/terapeut
ioana rizea
Buna ziua D-le Doctor!
Raspunsul d-stra afirmativ, imi da sperante!
Va cer un favor, scuzati-mi indrazneala !
Permiteti-mi sa cunosc personal!
Hotariti d-stra o cale de contact.
Cu respect,
Ioana Rizea
0
07-02-2010, ora 15:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Aveti toate datele mele de contact aici, pe forum, in momentul in care faceti "click" pe numele sau pe poza mea.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
07-02-2010, ora 15:27
ioana rizea
Nu este medic/terapeut
ioana rizea
Iarasi Buna ziua!
dupa transmiterea mesajului precedent, am dat o verifiacare on line, cu numele d-stra.
M-am documentat.
Mii de multumiri !In cursul saptaminii vitoare va voi apela, dupa ora 17.
Cu respect,
Ioana Rizea
0
08-02-2010, ora 13:30
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
Va stau la dispozitie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-03-2010, ora 12:19
ilina violeta
Nu este medic/terapeut
ilina violeta
Buna ziua!
Ma numesc Violeta, sunt din Constanta si am 31 de ani.
L-a varsta de 2 ani am fost operata de luxatie congenitala sold drept, luxatie care a survenit in timpul nasterii, dar care a fost descoperita abia dupa ce am inceput sa merg.
Nu am avut probleme majore pe parcursul acestor ani. Am mai avut durei cat de cat suportabile, au mai fost perioade in care am mers scopatand, dar au trecut.
Insa in noaptea de 2 martie m-am trezit cu dureri, atat de purtenice incat nu am mai putut merge. Am mers si am consultat un medic specialist care in urma unei radiografii mi-a spus ca este nevoie de protezare de sold, deoarece cartilagiul nu mai exista si deja se produce o frecare os pe os.Cu toate ca m-am speriat la inceput gandul unei operatii, m-am resemnat si am zis ca daca este neaparat nevoie o voi face.
Problema este alta. Mi s-a spus ca proteza cea mai buna costa 7000 Ron. si ca ar fii garantata 30 de ani, ceea ce am crezut la inceput, dar dupa ce m-am documentat si eu cat de cat mi-am dat seama ca lucrurile nu stau chiar asa.
Acum dureile m-au last, insa sunt constienta ca vor repeta din ce in ce mai des mai ales daca ar fii sa ma intorc la locul de munca unde stau numai in picioare si depun si mult efort fizic.
Sincer acum ceea ce imi doresc este sa-mi schimb locul de munca si sa duc boala cat mai mult posibil pe picioarele mele, mai ales ca sunt mama unui baietel de 2 ani si ma sperie gandul ca dupa uzarea protezei nu se va mai puea face mare lucru. As vrea sa-mi spuneti va rog daca se pot ameliora durerile cu ceva.
Dumneavoastra ce ma sfatuiti sa fac? E bine daca vin la Bucuresti sa ma mai vada si alt medic specialist?
Va multumesc!
Cu respect Ilina Violeta
0
05-03-2010, ora 17:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- nu s-a inventat inca proteza care sa reziste 30 de ani. Teoretic, acest lucru ar fi realizabil in cazul unui varstanic, care se misca extrem putin, astfel incat procesul de uzura sa fie minim. La un tanar de 31 ani, protezele tin, in cel mai fericit caz, mazim vreio 10 ani.
- proteza nu va costa absolut nimic, fiind integral suportata prin Programul National de Endoprotezare. Prin urmare, este exclus sa platiti ceva pentru proteza.
- nu sunteti deloc obligata sa va puneti proteza la aceasta varsta. Puteti oricand amana pe o perioada de 15-20 de ani, cu conditia ca durerile sa nu fie insuportabile, si sa va mentineti totusi un tonus muscular minimal. In aceste conditii, puteti amana la nesfarsit interventia de protezare.
- durerile se pot ameliora prin mijloace de kineto-si balneo-terapie, dar mai ales prin limitarea drastica a statului in picioare si a mersului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
05-03-2010, ora 20:13
ilina violeta
Nu este medic/terapeut
ilina violeta
Buna seara!
Va multumesc din suflet pentru promtitudinea de care ati dat dovada.
Raspunsul dumneavoastra imi este de mare ajutor si ma face sa vad intr-un mod mult mai optimist aceasta problema.
Cu respect,
Ilina Violeta
0
05-03-2010, ora 22:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Tineti-ne la curent cu evolutia D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-03-2010, ora 13:37
monica.neidoni
Nu este medic/terapeut
monica.neidoni
Buna ziua,

Incerc sa gasesc o metoda de a o ajuta pe bunica sotului meu sa scape de durerile cumplite de sold.

S-a operat acum aproximativ 7 ani si i s-a facut un implant in sold, in partea stanga. Aceasta operatie a fost necesara dupa ce a cazut pe scari si probabil, s-a rupt sau dizlocat soldul.( nu stiu foarte multe referitor la ce s-a intamplat atunci).
In ultima vreme are dureri din ce in ce mai puternice, iar de cateva zile nu o lasa deloc durerea, mai mult decat atat i-a crescut si tensunea, aseara o avea 16 cu 9, iar ieri dimineata 18.

Se chinuie foarte tare, si nu mai suport sa o vad asa, cu toate ca are 82 ani, sunt sigura ca exista modalitati de a-i calma durerile, nu este posibil sa se chinuie asa.

Stiu ca i-a un tratament dar nu are efect, are multe retete si medicamente deoarece are probleme si cu tensiunea, si nu imi dau seama care sunt pentru durerile de sold si care pentru tensiune.

Socrii mei sunt plecati din Bucuresti, si nu stiu la ce medic o duceau pana acum, din cate stiu eu in ultimul an au fost doar la medicul de familie nu si la un specialist.

Daca ma puteti ajuta cu un sfat sau recomanda un medic si un spital anume unde sa mergem, va voi fii recunoscatoare.
Diseara dupa birou ma voi duce la ea, si as vrea sa ii cumpar ketonal, dar nu as vrea sa ii faca rau pe alta parte.

Va multumesc anticipat,
Numai bine,
0
08-03-2010, ora 20:26
tania_ok
Nu este medic/terapeut
tania_ok
Buna seara,

Soacra mea in varsta de 77 de ani a suferit o fractura de bazin, dupa care a fost operata (stanga) si pusa o proteza moor. Ghinionul ei este ca la 1 luna de la operatie a avut luxatie de proteza si de atunci au inceput problemele. Pus ghips 45 de zile. Problemele reale au aparut dupa ce s-a scos ghipsul, in sensul ca nu merge decat ajutata de cineva cu cadrul sau tinuta de partea dreapta. Nu poate sa se ridice singura si nici in pat nu poate sa se miste in stanga sau dreapta. Zice ca nu poate. La fizioterapeut nu am fost ca stam mai prost cu finantele. Asa ca va cerem sfatul cum putem sa o facem sa mearga singurica putin cate putin. Acum in situatia de fata depinde mereu de cineva si nu numai asta dar nici nu poate fi lasata singurica. De la ghipsa are 2 luni si nu este nici o ameliorare. Mereu o ajuta cineva ca sa se ridice din pat sau sa mearga ca omul.
Va multumesc. Toate cele bune.
0
08-03-2010, ora 22:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va referiti probabil la o fractura a colului femural si nu la o fractura de bazin, care are un cu totul alt tratament...
Protezarea de tip Moore este urmata de mers imediat cu sprijin pe membrul operat. Luxatia unei proteze de acest tip poate fi datorata atat unei mal-pozitionari a protezei, cat si hipotrofiei musculare datorata inactivitatii.
Nu cred ca gipsul va rezolva situatia in vreun fel.
Solutia este evaluarea corecta a pozitionarii protezei si, daca lucrurile sunt ok, , o kineto-terapie sustinuta pentru reluarea mersului (nu fizioterapie, ci kineto-terapie, adica gimnastica medicala specifica).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
09-03-2010, ora 10:46
tania_ok
Nu este medic/terapeut
tania_ok
Multumesc pentru promtitudine.

Diagnosticul este fractura col femural stang garden IV.

Deci prin gimnastica medicala si mers chiar daca oboseste se recupereaza ziceti.
Insa am impresia ca mai trebuie facuta o radiografie ca sa vedem cum sta proteza. Asta pentru ca pacienta tot zice ca simte ca se misca ceva si de aceea nu merge cu toata talpa piciorului operat. Adica merge pe varfuri ca ii este frica sa stea pe el.
As dori sa stiu unde gasesc informatii despre gimnastica medicala.
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Markerii urinari pot prezice afecțiunile oaselor survenite după protezarea de șold
  • Un program de mers cu un obiectiv de distanță poate îmbunătăți funcționarea după operația de înlocuire a șoldului
  •