Pseudartroza humerus varsta copilului 14 ani.

08-02-2022
Gina15
Nu este medic/terapeut
Gina15
Buna seara!Va rog frumos daca ne puteti ajuta cu câteva lămuriri asupra acestui diagnostic.Pseudartroza, osteita infectata cu stafilococ auriu, pareza de nerv radial-mana in gât de lebădă.Varsta copilului 14 ani.S-a pus de către medicul curant acest diagnostic după ce băiatul a avut diagnostic initial:fractura cominutiva 1/3 distal cu deplasare, s-a intervenit chirurgical si s-a facut reducere cu 3 cerclaje(sarme).Va multumesc si va apreciez!
7 comentarii
0
08-02-2022, ora 11:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Pareza de nerv radial, ca si infectia (osteita) reprezinta indicatii majore de reluare a tratamentului chirurgical.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
08-02-2022, ora 13:26
Gina15
Nu este medic/terapeut
Gina15
Mulțumesc frumos domnule doctor!Băiatul a fost operat, s-au scos cerclajele, care au căzut unul peste altul, s-a format o altă articulatie(Am să încerc să atașeze foto de la radiografii).I-a pus băiatului fixator extern(a lipsit din os 15mmm), s-a facut examen histopatologic.A purtat băiatul fixatorul extern 7 luni.In tot acest timp pareza a existat.A fost preluat de un alt medic imediat după ce i-au montat fixatorul, medic de la un alt spital, deoarece nu am mai avut incredere in medicul care l-a operat.Dupa cele 7 luni (cu control radiologic lunar), medicul care l-a preluat pe băiat i-a făcut grefa osoasa dincreasta iliaca și neuroliza negrului radial de către medic plastician.Acum are băiatul placa de inox cu 11 suruburi.A trecut un an și jumătate de la operatia cu grefa osoasa.V-as ruga din suflet sa-mi spuneti, în calitate medic specialist S-A ALES CORECT OSTEOSINTEZA? in diagnosticul inițial de FRACTURA COMINUTIVA 1/3 DISTALA CU DEPLASARE humerus stang(fractura inchisa).Osteosinteza a fost doar cele 3 cerclajeleCe importanta are alinierea fragmentelor osoase si daca a fost suficient imobilizată fractura.Ghips a avut băiatul 8 saptamani la fractura inițială, deci de două ori.Desi la radiografie domnul doctor a scris că avem calus in formare.Va multumesc din suflet pt.orice raspuns.
0
08-02-2022, ora 17:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Este un caz teribil de delicat, care nu poate fi analizat pe un forrum, fara a avea nici cel mai mic indiciu clinic sau radiologic.
Dar trebuie sa intelegeti ca in ortopedia pediatrica sunt cautate solutiile minimaliste, care sa nu afecteze cartilajul de crestere si, respectiv, cresterea segmentului respectiv de membru.Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
08-02-2022, ora 20:01
Gina15
Nu este medic/terapeut
Gina15
Mulțumesc din suflet domnule doctor!Va rog frumos se poate sa-mi dați o adresă de email a dvs.Si un nr.tel.Nu ma descurc să descarc aici radiografiile băiatului!Încă odată un mare MULTUMESC!
0
08-02-2022, ora 22:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Eu personal nu va pot ajuta, in primul rand pentru ca nu sunt ortoped pediatru, iar in al doilea rand cazul este teribil de dificil, necesitand cunoasterea in detaliu a intregului dosar medical, exmen clinic local etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
09-02-2022, ora 00:09
Gina15
Nu este medic/terapeut
Gina15
Mulțumesc frumos!Ne puteti recomanda un medic ortoped pediatru?Mulțumesc!Și respect pt.tot ceea ce faceți!
0
14-02-2022, ora 16:22
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Dacă după 1 an jumătate funcția nervului radial este încă total absenta, este timpul pt o operație de transfer de nervi sau transfer de tendoane, după caz. După cum spunea colegul, cazul necesita o examinare atenta fata în fata.

Sănătate
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul