Pseudonevroza?

17-12-2010
Clarette
Nu este medic/terapeut
Clarette
Buna ziua,
mergand la doctor, prietenului meu i s-a pus diagnosticul in mai multe randuri de : Pseudonevroza. Am cautat pe internet dar nu gasesc acest termen. Banuiesc ca e un termen general dar as ruga foarte mult un doctor psihiatru sa ma lamureasca ce inseaman acest lucru. Este ceva grav? E schizofrenie? Se paote vindeca?
Va multumesc.
5 comentarii
0
18-12-2010, ora 05:53
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Stimata doamna.

Sati serios de vorba cu prietenul dumneavoastra.

Vedeti care este cauza si radacina problemelor lui si incercati sa le rezolvati.

Nu ajuta cautarile pe net. Si nu conteaza cum se numeste boala.
0
18-12-2010, ora 09:20
Clarette
Nu este medic/terapeut
Clarette
Va multumesc pentru sfaturi dar am facut deja tot ce spuneti dv. Stiu care este cauza bolii, sa ziceam c-am anihilat pe cat posibil un mediu care a favorizat-o, dar cred ca e dreptul si al lui si al meu sa stim cu ce exact ne confruntam. Starea de acum e buna, dar cum vreau sa intemeiez o familie( indiferent de ce inseamna boala) vreau sa stiu daca pot face copii si la ce riscuri ne expunem. E bine sa stii ce se intampla ca sa stii cum sa procedezi. Nu cred ca gresesc cautand o informatie exacta.
O zi frumoasa!
0
18-12-2010, ora 17:38
slavered23
Nu este medic/terapeut
slavered23
mai bine nu
0
04-01-2011, ora 17:06
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Buna ziua, Clarette si La Multi Ani,

Exista mai multe manuale de psihiatrie acceptate ca oferind criterii valide de diagnostic si definitii corecte ale simptomelor si sindroamelor. Termenul de "pseudonevroza" poate fi preluat dintr-o editie mai putin cunoscuta a unuia dintre ele, daca chiar exista, sau (mai degraba) poate fi rezultatul unui compromis gramatical, semnificand "anumite elemente de nevroza, dar nu toate necesare pentru diagnostic".
In alta ordine de idei, daca nu exista si un alt diagnostic, o nevroza, fie ea si "pseudo", nu va fi niciodata o tulburare psihotica cum este schizofrenia.
Cautati sa obtineti mai multe informatii de la cel care a formulat acest diagnostic, este cel mai in masura sa-si argumenteze evaluarea si, eventul, tratamentul prescris.
Daca nu sunteti multumiti de calitatea comunicarii, folositi-va libertatea si dreptul de a va adresa unui alt specialist. Luati in calcul si posibilitatea unui consult psihologic, pentru a va documenta nu doar asupra cauzelor, cat si in legatura cu posibilitatile de interventie asupra lor.

Multa sanatate!

Psiholog clinician,
Simina Munteanu
0
04-01-2011, ora 23:14
Clarette
Nu este medic/terapeut
Clarette
La multi Ani si dvs, d-na psiholog! Va multumesc mult pentru raspuns! M-am gandit la consultarea unui psiholog si atunci cand voi putea, o sa apelez. Cred ca-i mai mult o problema de psihoterapie decat de medicatie, desi si aceasta a ajutat mult!
Mul respect si consideratie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: