psihoza este atac-posesie a celui rau?

03-02-2010
Leustean Maria
Nu este medic/terapeut
Leustean Maria
cum este posibila astfel de tulburare daca esti cu Dumnezeu?Intoarcetiva in trecut cercetati cand s-a produs caderea voastra de la Dumnezeu, si caiti-va si cereti iertare si putere sa reveniti langa Dumnezeu-atacuri asupra sanatatii fizice pot fi ingaduite de catre Dumnezeu asupra omului, insa asupra mintii lui, nu ingaduie Dumnezeu alor Sai (vezi cazul Iov din Biblie)-asta va spun psihiatrii?!, nu cred.Daca nu va intoarceti unde ati cazut de la El(cadere prin orice cat de subtila simtire poate fi o bresa pentru atacul celui rau asupra mintii celui ce nu s-a retinut sa-l ignore cat de putin pe Dumnezeu in favoarea a orice nu este Dumnezeu, adica, a spiritului lumii cand Dumnezeu te chema si tu alegeai pentru copii tai sa fie in rand cu"-Lumea-spiritulei le uraste dumnezeu-si daca ai ales sa nu fii cu el intr-un moment, El te a lasat pe mana celui pentru care ai optat-ca sa vezi unde te duce aceasta dispretuire a Lui.Si eu am fizic probleme de sanatate inexplicabile, ce nu ies la anlize, dar de minte, Dumnezeu nu permite sa fiu atinsa de rau-prin mila Lui!slava Lui!
19 comentarii
0
03-02-2010, ora 19:02
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Buna seara!

Sunt vremurile din urma, stimata doamna Maria. Suntem confruntati mai mult ca niciodata cu tot felul de situatii, din cele mai ciudate si nedorite pt. multi dintre noi.
Si chiar si apropiatii nostri nu vor sa renunte la ceea ce le place, e vorba de o explozie informationala fara precedent, tehnologii atragatoare (chiar si internetul), care fara sa vrei capteaza, ne ia din timp, din energie. Rari sunt cei care obtin finalitati pozitive - pt. imbunatatirea vietii lor.

In legatura cu intoarcerea la D-zeu, aveti perfecta dreptate. Fara o verificare a propriei vieti, a ceea ce a fost neconform cu voia lui D-zeu in trecutul sau prezentul nostru, apoi cu cainta si hotarari noi de indreptare, nu se poate face mai nimic.

Pe de alta parte sunt felurite situatii de anormalitate in viata oamenilor, din care nu pot singuri iesi. Nu mi-am imaginat vreodata ca as putea ajunge printre bolnavii psihic.
Odata intrat in zona aceasta, esti stigmatizat, marginalizat...etc ca nu-ti mai ramane nici o sansa de care sa te agati. Nu mai esti socotit om in rand cu ceilalti. Desi tot cei tari au lovit, ei raman pana la urma sa-ti cante si vesnica pomenire - dar, vai!- vesnica printre cei morti! nu vii.

Totusi, vorba unui scriitor: "prosti, dar multi!". Si noi: "bonavi dar multi!". Cu puterea si luciditatea pe care inca le avem, sa venim la picioarele Mantuitorului, rugandu-L sa ne ajute si nu ne va lasa.

Va invit pe "Beneficiile credintei crestine..." daca aveti timp.

Toate cele bune!
0
03-02-2010, ora 20:59
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Sint curioasa sa aflu ce religie aveti...sinteti crestin-ortodox?
0
03-02-2010, ora 22:48
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Draga lala2004,

Sunt crestina, ca mai toata lumea din jur. M-am nascut si am crescut ca ortodoxa, apoi, cand am simtit nevoia de mai multa certitudine din partea lui D-zeu, L-am cautat. " Si daca...vei cauta pe Dumnezeu, Il vei gasi; daca-L vei cauta din toata inima ta si din tot sufletul tau." - Deuteronom 4:29.

D-zeu sa va binecuvinteze!
0
03-02-2010, ora 23:06
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Posesiunea

extrase din Marea Evanghelie a lui Ioan, VIII/32 - receptionata de Jakob Lorber in jurul anului 1850

Domnul: "Există oameni care sunt posedaţi de spirite malefice pe termen scurt, dar numai în ceea ce priveşte trupul lor. In acest fel, aceste spirite nu îi pot face nici un rău sufletului celui posedat. Aceste spirite rele care posedă trupul oamenilor nu sunt altceva decât suflete ale celor morţi, care au trăit pe pământ o viaţă la fel de rea, lucru de care sunt perfect conştiente.

Starea de posesiune nu poate apărea decât în cazul celor care nu cred în Dumnezeu şi în nemurirea sufletului, sau a căror credinţă a slăbit foarte tare. In aceste vremuri, în care credinţa aproape că a dispărut, Eu sunt nevoit să admit trezirea necredincioşilor prin asemenea avertismente severe, pentru a le indica astfel că lipsa lor de credinţă este deşartă şi că sufletul continuăsă trăiască inclusiv după ce părăseşte corpul fizic. De asemenea, doresc să le demonstrez astfel că există un Dumnezeu capabil să pedepsească răutatea şi prostia oamenilor în lumea de dincolo.

Cu tot refuzul lui mânios, spiritul malefic care ia în posesiune un trup este umilit până la limită suportabilităţii, până când devine mai biând şi mai bun. Cei care asistă la asemenea întâmplări sunt ajutaţi pe această cale să renunţe la modul lor de viaţă materialist şi întunecat, să-şi întoarcă privirea contemplativă către planul spiritual, fiind îndemnaţi să îşi schimbe în bine comportamentul. De aceea, cu toate că întâmplările de acest gen par groaznice, ele sunt absolut necesare pentru trezirea anumitor suflete pierdute, şi de aceea sunt în realitate absolut benefice. Fiinţele umane care cred sincer şi cu discernământ în viaţa spirituală nu pot fi posedate, căci sufletul şi spiritul lor penetrează de asemenea corpul fizic, astfel încât nici un spirit malefic nu mai poate pătrunde în carnea astfel spiritualizată. In schimb, atunci când sufletul omului este întunecat, carnal, materialist, timid, temător, bgJnav sau prea slab, el nu poate opune rezistenţă invadatorilor străini. De altfel, acestea sunt chiar sufletele care "” după plecarea din corpul fizic "” rămân în regiunile inferioare ale pământului, pentru a poseda alte fiinţe umane ataşate de corpul lor.

Ele îşi continuă astfel modul de viaţă penibil, penetrând trupul celor prea slabi pentru a le opune rezistenţă. De regulă, se stabilesc în regiunea abdomenului inferior, o zona extrem de sensibilă, unde încep să se manifeste prin intermediul trupului fiinţei posedate.

Chiar şi aşa, cel posedat nu are de suferit în ceea ce priveşte sufletul său. De aceea, posesiunea nu este un fenomen chiar atât de grav pe cât poate părea. Ori de câte ori întâlniţi fiinţe posedate, aşezaţi-vă mâinile asupra lor în Numele Meu, iar spiritele rele vor părăsi trupul acestora. Dacă totuşi aveţi de-a face cu un spirit malefic extrem de încăpăţânat, ameninţaţi-l, şi el va asculta cu siguranţă ameninţarea făcută cu credinţă în Numele Meu! Acolo unde predicaţi învăţătura Mea, diavolii nu au ce căuta. Oriunde vorbesc îngerii, demonii trebuie să tacă!"

Marea Evanghelie a lui Ioan, 11/169

Petru: "Doamne, am înţeles multe lucruri, dar nu pricep încă ce înseamnă starea de posesiune malefică, mai ales în cazurile în care cei afectaţi sunt copiii nevinovaţi. Nu pot să înţeleg cum este posibil ca locuitorii demoniaci din trupurile lor să-i determine să se comporte într-o manieră atât de demnă de milă! Cum este posibil ca ordinea Ta să permită o asemenea nedreptate? Fiica acelei femei care a alergat astăzi după noi nu avea mai mult de 13 ani, cel mult 14. După spusele mamei ei, se pare că ea a păcătuit deja de mai mulţi ani, din cauza unui spirit malefic care o posedă. Cum este posibil aşa ceva?"

Domnul: "Există explicaţii, dar intelectul tău nu le poate încă înţelege! îţi voi da totuşi câteva indicii. Pe pământ se nasc două tipuri de fiinţe umane. Cele superioare provin din lumile înalte (de pe stele), în timp ce cele inferioare îşi au originea chiar pe această planetă. Intr-un fel, se poate spune că sufletul este alcătuit din particule vitale preluate de Satan şi ţinute captive în masa pământului sub forma de materie. De aici, aceste particule trec în corpurile plantelor, apoi ale animalelor, iar după ce tree prin toate nivelele specifice lumii animalelor, ele alcătuiesc împreună lumea sufletelor umane, luând forma trupului ca urmare a actului de procreatie. La fel ca şi Copiii Luminii, aceste suflete se nasc pe acest pământ.
întrucât întreaga fiinţă a acestor copii este alcătuită dintr-un material satanic, ei sunt foarte expuşi pericolului de a fi atacaţi de aceste spirite malefice, care nu sunt altceva decât sufletele negre ale unor oameni răi, ce au trăit cândva pe pământ. Ce se întâmplă cu aceste suflete tinere, născute direct din particulele satanice ale acestui pământ, după ce încep să avansezeîn direcţia bună, către spiritualitate? Ele se îndepărtează treptat de lumea iadului, lucru care provoacă acestei lumi malefice o durere aproape insuportabilă. Aşa se explică de ce iadul va face toate eforturile pentru a împiedica această ofensă.
îţi pui probabil întrebarea cum este posibil ca un asemenea fenomen să îi provoace lumii iadului o asemenea durere insuportabilă, de vreme ce un simplu suflet reprezintă ceva insignifiant prin comparaţie cu întreaga lume din care provine, la fel cum pare un fir de păr prin comparaţie cu întreaga fiinţă umană. Smulge totuşi firul de păr şi vei vedea ce durere ascuţită simte în regiunea respectivă întregul corp. Dacă o asemenea durere ar dura o oră întreaga, te-ar putea aduce la disperare.

Sper că această explicatie te-a ajutat să înţelegi într-o oarecaremăsură de ce se petrece pe pământ fenomenul posesiunii, lucru care va continuapână la dispariţia acestei planete.

De altfel, această stare are şi consecinţe benefice pentru cel posedat, căci sufletul unei asemenea fiinţe va fi curăţat prin durerea trupului său, fiind astfel salvat de la pieire. La momentul potrivit, fiinţa va primi ajutorul cuvenit din partea cerului, care va câştiga astfel un nou suflet. Spune-Mi dacă ai înţeles ceva mai bine!" Petru: "Da, Doamne, acum lucrurile sunt perfect clare pentru mine. Incep chiar să cred că este mai bine să nu-i ajuţi deloc pe cei care sunt posedaţi". Domnul: "Dacă cineva vine la voi şi vă solicită ajutorul, nu ar trebui să-l refuzaţi! Providenţa Mea divină va face ca nu oricine să vină şi să vă solicite ajutorul în această directie. Când momentul este potrivit, cei care merită vor primi ajutorul cuvenit. Tocmai de aceea, nu ar trebui să refuzaţi pe nimeni atunci când vă solicită ajutorul, indiferent despre cine este vorba! înţelegi această explicatie, care este cu adevărat foarte importantă?"

Petru: "Da, Doamne, ştiu că Tu eşti iubirea. supremă, slăvit fie Numele Tău acum şi de-a pururi! De aceea, toţi cei care au o înţelegere "” oricât de relativa "” a chestiunilor divine, îşi dau imediat seama că Dumnezeu este iubirea şi înţelepciunea supremă!" Domnul: "Da, aşa este! De aceea, voi nu trebuie să disperaţi nici chiar atunci când evenimentele de pe această planetă par să ia o turnură extrem de neplăcută, căci Tatăl din ceruri ştie despre ce este vorba, inclusiv de ce permite ca această situatie neplăcută să se petreacă. Acest principiu este valabil inclusiv pentru toate bolile de care suferă fiinţele umane. Ele nu sunt altceva decât măsuri preventive pentru ca sufletul să nu se identifice complet cu carnea".

Marea Evanghelie a lui loan, IX/128

Domnul: "Vameşul Zaheu M-a rugat să-i dau un sfat legât de fiul lui cel mare, un băiat în vârstă de 16 ani, care este nebun de trei ani încoace, scufundându-se din ce în ce mai mult în nebunia lui cu fiecare zi care trece. Tatăl i-a consultat deja pe cei mai bunj medici, în speranţa că aceştia îi vor vindeca băiatul, dar ştiinţa acestora nu a avut nici un succes în cazul de faţă. Mai mult, ca urmare a tratamentului primit, starea băiatului s-a înrăutăţit şi mai tare. I-am spus atunci lui Zaheu: Prietene, o asemenea boală nu poate fi vindecată cu plante de către medicii de pe pământ. Adu-ţi fiul aici şi vei cunoaşte atotputerea lui Dumnezeu. Zaheu le-a poruncit servitorilor să-l aducă pe băiat, care era legât fedeleş şi încuiat într-o camera. Servitorii i-au răspuns: Doamne, nu va fi un spectacol prea plăcut în fata acestor oaspeţi străini. In primul rand, el delirează aproape continuu, iar în al doilea rand, miroase îngrozitor, întrucât se unge cu propriile excremente pe tot corpul! Dar EU le-am spus: Aduceţi-l aici, căci doresc să-l văd şi
să-l vindec! Unul din servitori, cu o poziţie mai înaltă decât a celorlalţi, Mi-a spus: O, prietene, numai Dumnezeu îl poate vindeca. Nici un om de pe pământ nu ar putea face acest lucru! Dacă îl vei putea vindeca, înseamnă că nu eşti un om ca şi noi, ei un zeu! Eu: Nu te preocupa de acest lucru. Mai bine fă ceea ce ţi s-a poruncit!

După care servitorii au plecat şi l-au adus pe băiat. Toţi discipolii Mei s-au cutremurat văzându-l, şi au spus: E chi mai rău decât cel pe care I-am văzut în regiunea Gadara!

Atunci, M-am ridicat în picioare şi am ameninţa spiritele malefice din interiorul băiatului, poruncindu-le să-l părăsească pentru totdeauna. După o ultimă convulsie, spiritele rele au părăsit corpul băiatului sub forma unui roi de muşte, iar copilul s-a trezit complet vindecat. Atunci, le-am spus servitorilor: Duceţi-l acum la fântână şi spălaţi-l, îmbrăcaţi-l apoi cu haine noi şi aduceţi-l încoace, ca să ia masa împreună cu noi.

Şi aşa s-a şi întâmplat. Când băiatul ni s-a alăturat la masă, sănătos şi curat, toate rudele şi toţi cei care trăiau în casa respectivă au rămas uluiţi, nevenindu-le să-şi creadă ochilor de această vindecare. Iar Zaheu Mi-a mulţumit din toată inima. Şeful servitorilor a venit atunci la Mine şi Mi-a spus: Doamne, Tu nu eşti un om la fel ca şi noi, ei Dumnezeu fnsuşi, cel pe care îl adorăm noi!

S-a servit apoi masa. In timpul mesei, mai mulţi oameni l-au întrebat pe băiat, care acum arăta vesel şi foarte liniştit, dacă în timpul bolii avusese dureri mari. Băiatul le-a răspuns: "De unde aş putea şti? Practic, eu eram mort atunci. Nu aveam nici un fel de senzaţii şi nu îmi dădeam seama de nimic din ceea ce se petrecea în jurul meu. Ştiu doar că eram continuu într-un fel de vis şi că mă aflam într-o regiune frumoasă, în care conversam cu alţi oameni.

Cei de faţă au rămas foarte uimiţi de aceste cuvinte, pe care nu puteau să le creadă. Zaheu M-a întrebat atunci cum este cu putinţă aşa ceva şi de ce permite Dumnezeu să se petreacă asemenea lucruri. I-am răspuns: Prietene, nu pot să-ţi spun prea multe în legătură cu acest subiect! în cazul acestui gen de boli, sufletul se retrage din corpul fizic, în zona inimii. Corpul este ocupat de tot felul de spirite malefice, care fac cu el tot ce le trece prin minte, fără ca sufletul să perceapă ceva din toate acestea.
Asemenea posesiuni sunt permise de Dumnezeu pentru ca oamenii care nu mai cred în Dumnezeu sau în nemurirea sufletului să îşi regăsească credinţa spirituală, înainte de sosirea Mea în această casă, tu însuţi aveai o credinţă foarte slabă, iar această lecţie îţi era foarte necesară. Dacă aş fi venit mai devreme, tu nu ai fi crezut prea mult în Mine. Iar dacă fiul tău mult iubit nu ar fi suferit de această boală, orgoliul şi îngâmfarea te-ar fi afectat atât de tare încât ai fi devenit un adevărat demon printre oameni, izgonind din sufletul tău orice fel de credinţă în Dumnezeu.

I-ai fi privit atunci pe oameni ca pe nişte simple maşini, a căror unica menire ar fi fost aceea de a-ţi aduce ţie o bogăţie din ce în ce mai mare, indiferent de eforturile lor. Dar atunci când fiul tău preferat s-a îmbolnăvit, acest lucru ţi-a rupt inima. Ai început atunci să te gândeşti din nou la Dumnezeu şi să crezi în El, iar inima ta s-a smerit. Mai mult, ai fost nevoit să apelezi la semenii tăi, la medici de toate neamurile, cu care ai cheltuit o adevărată avere. Când ai văzut însă că nici un medic, nici un esenian şi nici un magician nu te puteau ajuta, ai început să te gândeşti încă şi mai serios la Dumnezeu, întrebându-te de ce te-a lovit într-o manieră atât de cruntă: Ai început să reciteşti atunci Scripturile, şi ai înţeles cât de nedrept a fost comportamentul tău de până atunci cu semenii tăi, după care i-ai promis chiar lui Dumnezeu că îţi vei îndrepta greşelile făcând foarte mult bine. Când această promisiune a început să prindă substanţă, devenind din ce în ce mai sinceră, şi când ţi-ai dat seama că numai Tatăl din ceruri te-ar mai putea ajuta, Eu am venit în această regiune, iar tu ai auzit de mine după vindecarea celui orb. Atunci, credinţa ta în Dumnezeu a devenit încă şi mai puternică, mai ales după ce ai auzit mărturiile mai multor oameni din zona, care te-au făcut să crezi că nu sunt un simplu profet, ei Domnul însuşi. Şi astfel, te-ai maturizat suficient de mult, astfel încât Eu te-am putut striga şi l-am putut ajuta pe fiul tău cu atotputerea Mea.

Dacă vei medita profund asupra acestor întâmplări, vei înţelege mai bine de ce permit Eu să fie afectaţi de tot felul de boli oamenii în ale căror inimi nu s-a stins încă complet scânteia divină. Intr-adevăr, cei complet corupţi, aflaţi pe cărarea inferioară a vieţii, nu vor mai primi nici un fel de avertisment din partea Mea, căci ei nu mai pot produce fructe, stimulând numai răul din jurul lor. Acest gen de oameni îşi încheie viaţa materială pe pământ, dar apoi sunt supuşi judecăţii, care în cazul lor reprezintă moartea eternă. La momentul potrivit, Eu îi ajut întotdeauna pe cei aflaţi în suferinţă. Cei cărora le permit totuşi să-şi ducă liniştiţi această viaţă arogantă şi luxoasă, âpârent fără nici un fel de probleme, îşi poartă singuri judecata, care este chiar moartea eternă. Sper că înţelegi acum de ce bogaţii şi puternicii acestei lumi scapă nepedepsiţi, continuând liniştiţi să păcătuiască şi să comită tot felul de atrocităţi până la moartea corpului lor fizic. Pentru orice om de pe acest pământ există o anumită măsură fixată de Mine, deopotrivă pentru bine şi adevăr, pe de o parte, şi pentru răutate şi minciună, pe de altă parte. Când omul face eforturi să îşi atingă maximul de potenţial bun şi reuşeşte acest lucru, tentaţiile dispar ca prin farmec, iar el intră direct în lumina pură a cerului, trecând de pe un nivel de perfecţiune pe nivelul următor, şi tot aşa, la infinit".
0
04-02-2010, ora 10:06
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Aberatii Scarface, forumul asta a inceput sa semene cu unul in care fiecare isi da cu parerea referitor la mistica...Ar trebui un preot pe aici, care sa tempereze lucrurile si sa-si faca treaba cu un psihiatru.Vor avea mult de lucru, te asigur...
0
04-02-2010, ora 14:28
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Pt. Scarface,

Multumim, Scarface.
Cred, totusi, ca exista o diferenta intre a fi posedat si a avea anumite afectiuni psihice mai usoare. Ce parere aveti despre Michael Jackson? Omul acesta a fost chemat in justitie si decimat chiar de cei pe care el a vrut sa-i ajute. Am fost cutremurata de tot ce a putut sa i se intample acestui om suprasensibil si iubitor, inca din copilarie (bataile de la tatal sau)...Depresia lui a venit in cu totul alte context, si nu e singurul, desi f.rari, se mai gasesc si altii ca el.

Voi relata pe scurt ce s-a intamplat cand eram si eu internata pt. stabilirea tratamentului pt. depsesia avuta cu 3 ani in urma:

Intr-o dimineata, inainte de a se trezi toata lumea, m-am ridicat din pat si am inceput sa ma rog cu toata puterea (launtrica) pe care o aveam, dar in soapta.

O doamna care lucrase in invatamant nu dormea, ci statea in pat cu ochii deschisi vazand tot ce se intampla.

Dupa cateva minute din rugaciunea mea, o bolnava de epilepsie, pe nume Rodica, a inceput sa faca criza (miscari necontrolate, mimica fetei schimonosita...) in timp ce ea inca dormea. Apoi s-a ridicat brusc, a luat ceva de imbracat si m-a intrebat speriata: "unde sa ma duc? unde sa ma duc?"

Rugandu-ma in continuare, nu mi-am dat seama ce se intamplase cu ea si nu am stiut sa-i fi dat raspunsul cel mai bun - prin care ar fi trebuit sa trimit acel/acele duhuri in adanc.

Am intrebat-o: "Ce e Rodicuta ? Ce s-a intamplat cu tine?".
Ea a iesit afara fara sa-mi raspunda, si s-a intors mai tarziu. Iar eu am cotinuat sa-I multumesc lui D-zeu, care se proslavea.

Doamna care vazuse totul, a inteles f.clar ce se intamplase, si a ramas uimita de cata putere poate avea rugaciunea facuta cu credinta. La fel si eu.

"Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit!" - Iacov 5:16.

Stimata / Stimate Scarface, asocierea stiintei medicale cu credinta crestina (practica!) e CEA MAI FERICITA dintre toate descoperirile timpului in dom. psihiatriei!

Gasiti colaboratori printre oameni dedicati 100% lui D-zeu, si veti scoate multe suflete din iad!
Acestia exista. (nu pe o lista publica, bineinteles...)

Nu poate fi ceva mai nobil!

Cu pretuire si toata aprecierea,

D-zeu sa va binecuvinteze!
0
04-02-2010, ora 14:42
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
P.S. Acea bolnava de epilepsie ne povestise ca primise aceasta boala in copilarie in urma unei sperieturi f. puternice intr-un accident. Inspira f. multa compasiune, tuturor.

Si oridecateori cantam (singura sau impreuna cu alte bolnave) in salon din Cartea de Cantari de Lauda pt. D-zeu, fara voia ei, Rodica intra in criza.

Ce va spune acest lucru?
0
04-02-2010, ora 15:34
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Saraca Rodica, vi se pare un lucru bun ca intra in criza?Probabil ca falsati si nu suporta...Epilepsia nu se primeste, nu se ia, e o boala grava, n-are nimic de-a face nici cu sperietura.Trebuie controlata terapeutic toata viata.E adevarat, o emotie puternica poate declansa o criza, dar faptul ca-i provocati o asemenea emotie trebuia sa va puna pe ganduri, si nu partea mistica a lucrurilor.Va inteleg credinta, si eu sunt credincios, dar nu vi se pare ca de la o vreme doar asta se face pe forum?Eu nu inteleg, e un forum medical, haideti sa nu amestecam lucrurile si sa ne ferim, mai ales, de salatele de cuvinte!Cu bine!
0
04-02-2010, ora 20:02
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
""salate de cuvinte "???

Nu stiu ce experienta de viata si ce pregatire aveti, pulberedestele, dar in zona aceasta, sunteti ZERO.
Daca nu as fi stiut ce afirm, NU as fi afirmat !

Si in primul rand, intrebarea nu era pt. dvs.
Sa va dea Cel de Sus multa lumina si intelepciunea Lui (care depaseste orice stiinta omeneasca) !

Seara buna!
0
05-02-2010, ora 09:13
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
In care zona?
Imi inchipui cum era in salon cu pacientele cantand si una dintre ele in criza de epilepsie...
Dumneavoastra ati ajuns in stadiul in care ridicolul un va mai spune nimic.
Da pentru cine era intrebarea?
Pentru habotnicii care s-au format si au acaparat forumul, de parca am fi intr-o secta?
Imi pare rau ca va vorbesc asa, dar aveti datoria sa va treziti!
Cu bine!
0
05-02-2010, ora 16:38
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
@pulberedestele,

Cu toate ca la prima vedere religia nu pare a avea legatura cu acest forum de medicina (Tulburari Psihice), eu zic ca daca ne gindim mai bine observam ca aceasta este chiar o boala psihica si chiar aici isi are locul. Acesti oameni nu mai au simtul realitatii. Daca ar fi dupa mine eu as zice ca asta e schizofrenie curata. Pacat de ei, oameni naivi, care au interpretat gresit o legenda misctica...
0
05-02-2010, ora 18:00
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
De realitatea acestei "legende mistice" o sa va loviti cu durere cel tarziu cand incetati sa mai existati in forma materiala.
0
05-02-2010, ora 19:21
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Da !? Cum de esti asa sigur ? Afirmatiile tale se bazeaza pe ceva real sau... asa scrie in cartile voastre "sfinte" si trebuie luat ca adevar suprem ?
0
05-02-2010, ora 19:52
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Ce-i drept, comunismul a intunecat mase intregi...

Ce imaginatie saraca puteti avea! Inchipuiti-va ca era o sectie de nevroze, iar puterea unor cuvinte vii (sfinte), deranja in mod evident entitatea malefica din acea persoana care intr-un moment de soc (neputinta de a se controla) frica intensa (care in nici un caz nu vine de la D-zeu) a patruns in interior. Nu orice boala de epilepsie are aceeasi cauza. Am vazut cazuri rezolvate in urma unor rugaciuni puternice, iar altele nu.
Cat despre imaginea din salon, era cat se poate de destinsa, acea bolnava iubea si ea pe D-zeu, ceea ce se intampla era independent de voia ei. Se lupta sa-si invinga starile, iar cand nu reusea iesea. Nu am vazut-o cazand decat o singura si nu are nici o legatura cu cele amintite mai sus.

= Dar "...va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute, si isi vor da invataturi dupa poftele lor. Isi vor intoarce urechea de la adevar, si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite. " - 2Timotei 4:3, 4.

= Nu odata am auzit afirmatia printre cei avizati:

" MILENIUL III VA FI UNUL RELIGIOS, SAU NU VA FI DELOC."

Dumnezeu sa se indure de noi!
0
05-02-2010, ora 20:02
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
@blueciel: da, exista diferente, dar rar mai gasiti pe cineva in ziua de astazi, chiar normal, chiar f. crestin, care sa fie complet fara "chiariasi", insa aici trebuie facuta diferenta intre posedarea desrisa mai sus si influenta prin ganduri si dorinte exercitata de chiariasi care des poate sa para la pshihiatri ca o boala.
0
07-02-2010, ora 18:11
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Draga Daniel,
apreciez ca m-ai sustinut pe forum, dar religia este si ea o forma a spiritualitatii umane, iar eu sunt un spirit religios, trebuie sa afirm asta, dar n-are nici o legatura credinta mea cu, asa cum si tu ai observat, mistificarea realitatii si practicarea unui delir mistic as zice.Oamenii nu sunt vinovati, sunt tulburari si tulburari, idei si idei, insa avem datoria sa le atragem atentia ca trebuie sa fie mai ponderati, pentru ca fie isi agraveaza suferinta, fie intra pe un taram dedicat unor profesionisti, asa cum le spun eu aici preotilor.
As zice ca fiecare este cu treaba lui, la locul lui, totul urmeaza legile scrise sau nescrise ale vietii.
0
07-02-2010, ora 18:48
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Draga Daniel,
scuza-mi colocvialitatea, dar vazand ce se scrie pe aici si cum interpreteaza unii lucrurile, tare mi-as dori sa nu mai revin pe forum.Imi plac cuvintele tale, cu o sungura exceptie, nu trebuie sa cadem de la o extrema la alta, de la cea a habotnicismului la cea a necredintei.Eu zic ca tot calea de mijloc este de aur!
Scarface este un fel de homeopat fara facultate de medicina, un vraci modern, pe care nu ai cum sa-l aduci pe calea unei stiinte ca medicina, iar psihoterapia e departe de el, au ei un fel de a intelege oamenii, tare ciudat, sau cel putin el.Pare simpatic, dar iti tranteste niste chestii de te ameteste, plus ca eu n-am nici in clin nici in maneca cu homeopatia(in bolile psihice grave sunt de parere ca intarzierea tratamentului medicamentos este cea mai mare eroare si poate duce la chestii ciudate, cum sunt unele afirmatii de pe forum, unele postari asemanatoare unor salate de cuvinte, sau chiar la lucruri mai grave, Doamne Fereste!)
0
07-02-2010, ora 20:59
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Scuzati interventia.

Pulberedestele, nu stiu de ce vi se pare anormal, ca un om sa-si insuseasca principii de viata absolut sanatoase, echilibrate, care vin dintr-o ratiune net superioara cum este cea venita de la Dumnezeu - deci cu atat mai mult credibile si ferite de orice exces sau extremism. Nu stiu daca stiati, de ce americanii sunt si au fost dintotdeauna un popor puternic si civilizat: ei au inteles sa foloseasca invataturile Bibliei asa cum trebuie de la inceput, partea majoritara fiind acolo adeptii crestinismului protestant ( baptisti, luterani, penticostali - peste 60%, catolici 25%, ortodoxism 2%, + restul - Enciclopedia Statelor Lumii - Ed. stiintifica si encilopedica). Vorbeam de S.U.A.

Ma tem ca noi, carora ne place engleza si chiar ne-am si insusit-o si o folosim cu mai mult sau mai putina cochetarie, (nu vorbesc de dvs.), nu ne insusim din pacate norme de gandire si viata practica a acestui popor demn, cum este cel american.

Nu am stiut toate acestea pana nu am intrat in contact direct cu acesti oameni, care revarsa acel calm englezesc renumit, obisnuiesc sa rada, sunt extrem de deschisi, prietenosi, sinceri, luminosi - practici si disciplinati, chiar daca si pt. ei incercarile vietii nu sunt deloc mai blande. Ei si-au insusit un anume mod de viata. Au alt respect fata de invat. biblice. Daca l-ati vazut pe Bill Clinton cand ne-a vizitat in Buc, si-a inceput discursul cu o binecuvantare, apoi a tinut sa ne spuna ca pop.american se roaga pt. Rom...etc.

Am auzit frecvent la noi, printre fratii nostri ortodocsi, de-aici ma trag si eu, ca Biblia trebuie s-o citeasca doar preotul, ca asta e o profesie...din care deriva cuv. profesionalism s.a.m.d.

Doamne Dumnezeule! Ce inseamna habotnic pt. dvs.? Cineva cu ochelari de cal, probabil. daca e luat in acceptia asta, da, e bine spus. Insa a indemna oamenii sa asimileze un mod de viata din care decurg numai si numai beneficii imediate si nelimitate ca durata, nu cred ca poate fi nici obsesie, nici ingustime - ci mai degraba orizont, lumina, libertate pt. fiecare de a se regasi pe sine insusi.

Daca neaparat doriti sa fiti dintre cei care aveti ca stramos, maimuta, nimeni nu are ceva impotriva. Dar vad ca El a avut grija sa va dea destul de mult incat sa faceti diferenta intre una si alta.

Incercati sa acceptati ca dicolo de granitele cunoasteruii noastre mai este ceva, mult mai bun pregatit anume pt. ne bucura noi. Iar calea de mijloc (si tare ingusta de-altfel) este exact cea recomandata in Biblie, Ne priveste pe fiecare in parte - nu doar pe "profesionisti"- aici cuv.nu l-ati folosit deloc corect. Pt. ca nu se spune despre un duhovnic ca este profesionist sau nu, ci altfel trebuia spus! Nu? Faceti va rog diferenta.

Daca veti pleca pe un forum unde nu se vorbeste despre credinta in Dumnezeu si boala psihica, va fi cu siguranta un forum cu mult mai slab decat acesta. Ma tem pt. dvs. sa nu va convingeti de aceste lucruri prea tarziu. Nimeni (dintre adevaratii credinciosi) nu va spune ca nu trebuie sa luati medicamente in cazurile agravate mai ales. Si eu am luat si mai iau, dar ma straduiesc sa inchei odata pt. totdeauna cu ele mentinandu-mi un mod de viata recomandat de Cineva care stie mai bine decat mine, si eventual cu ajutor homeopatic, daca va merge.

Imi pare rau daca am intrat in contradictoriu, nu mi-am propus asta.

Toate cele bune in continuare!
0
08-02-2010, ora 08:05
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Da, poate ca expresia "har" in cazul preotilor era mai potrivita, deci anumite lucruri nu le pot face decat oamenii plini de har, tot preotii.Tare mult as vrea sa existe si un preot pe forum, dar este greu, abia de vin medicii si psihologii, care uneori se satura de o subtila denaturare a lucrurilor, pe care nici n-au cum s-o trateze, fiecare e liber sa scrie ce vrea.
In rest, parca ati ajuns sa ganditi mai limpede in ceea ce priveste moderatia, eu va doresc din toata inima asta.Nici eu nu vreau sa intram intr-o polemica, desi uneori este eficienta.
Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: