psihoza maniaco-depresiva este ereditara?

30-06-2006
ALEXANDRINA
Nu este medic/terapeut
ALEXANDRINA
Psihoza maniaco-depresiva se mai poate vindeca ? Aceasta boala este ereditara ?
2 comentarii
0
03-07-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Este o boala cronica pe care tratamentul, de asemenea cronic, o poate face ca si invizibila, uneori. Nu este ereditara. Dar riscul copiilor de a face boala este mai mare decat al celor cu parinti sanatosi. Ceea ce se transmite genetic nu este boala ci un grad mai mare de vulnerabilitate la a face boala.
0
18-09-2007, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Draga Alexandrina,
Si eu am tulburare afectiva bipolara de la 16 ani. Acum am 29. Dar si tata, si bunica paterna au afectiuni psihice. La mine au fost 3 ani in care am fost bine si nu am luat absolut nici un tratament. Tulburarile din familie si implicarea intr-o relatie sentimentala cu cine nu a trebuit m-au facut insa sa ajung la doua episoade psihotice acute, cu internare. Fereste-te cat poti de tulburari sau emotii puternice si cu timpul, poate ca vei reusi sa reduci medicamentatia pina la zero. Medicul meu psihiatru mi-a povestit despre asta la primele sedinte. Presupun ca se poate, urmind anumite scheme de tratament dar trebuie sa tii legatura cu medicul tau.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: