rana nevindecabila
acum 1 an si 5 luni pe tatal meu(are varsta de 83 ani) l a muscat un caine de picior.am fost la tot felul de medici dermatologi, chirurgi, circulatie vasculara. diagnosticul este ulcer de gamba. la analize nu a iesit ca ar fi diabetic, in schimb rana nu se inchide. am facut tratament cu oxacilina, o crema preparata in farmacie cu neomicina, vit A, hidrocortizon, cu pansamente de la firma HARTMANN -TENDER WET 24 ACTIVE (dar fara nici un rezultat).
daca ma puteti ajuta sau indruma va rog in aceasta problema(as putea sa va dau poze cu rana)
multumesc anticipat!
daca ma puteti ajuta sau indruma va rog in aceasta problema(as putea sa va dau poze cu rana)
multumesc anticipat!
1 comentarii
Fiind o plaga veche, la un pacient cu diabet zaharat, cu varsta inaintata, va pot recomanda urmatoarele:sa se spele zilnicplaga si zona tegumentara din jur cu apa si sapun(aloe vera).sa se pulverizeze (cu un dispozitiv de spray)utilizandu-se solutie de argint coloidal, se lasa sa treaca timp de aproximativ 8 minute, dupa acest timp se aplica pe rana au astrat foarte fin de insulina apoi se pudreaza rana cu pudra de schinduf(trigonela), +aloe vera.Dupa parcurgerea acestor etape, aplicam prin spreyerea ranii cu propolis sprey.Nu recomand ocluzionarea ranii prin pansament.Tratez de multi ani in acest mod aceste ulcere trenante, toate s-au vindecat.Ori cine din familie poate sa faca ceeace am descris mai sus.Dr merlas Cornel -*
(*modificat de admin)
(*modificat de admin)
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Iritatie cu cojite
- 0Pete rosii pe corp
- 4Hipomelanoza idiopatica
- 3Mâini crapate
- 1Durere cos langa anus
- 5Acarieni - Am niste mușcături de acarieni pe corp și-i simt cum umbla pe mine și când înțeapă.
- 1Eczema "dubioasă"
- 1Problema serioasa sau hematom ?
- 3Cum estompăm ridurile?
- 2Finasterida pentru alopecie androgenica