rana nevindecabila

31-10-2011
vici
Nu este medic/terapeut
vici
acum 1 an si 5 luni pe tatal meu(are varsta de 83 ani) l a muscat un caine de picior.am fost la tot felul de medici dermatologi, chirurgi, circulatie vasculara. diagnosticul este ulcer de gamba. la analize nu a iesit ca ar fi diabetic, in schimb rana nu se inchide. am facut tratament cu oxacilina, o crema preparata in farmacie cu neomicina, vit A, hidrocortizon, cu pansamente de la firma HARTMANN -TENDER WET 24 ACTIVE (dar fara nici un rezultat).
daca ma puteti ajuta sau indruma va rog in aceasta problema(as putea sa va dau poze cu rana)

multumesc anticipat!
1 comentarii
0
15-01-2012, ora 10:21
Dr. Merlas Cornel
Chirurgie generala, DEJ
Dr. Merlas Cornel
Fiind o plaga veche, la un pacient cu diabet zaharat, cu varsta inaintata, va pot recomanda urmatoarele:sa se spele zilnicplaga si zona tegumentara din jur cu apa si sapun(aloe vera).sa se pulverizeze (cu un dispozitiv de spray)utilizandu-se solutie de argint coloidal, se lasa sa treaca timp de aproximativ 8 minute, dupa acest timp se aplica pe rana au astrat foarte fin de insulina apoi se pudreaza rana cu pudra de schinduf(trigonela), +aloe vera.Dupa parcurgerea acestor etape, aplicam prin spreyerea ranii cu propolis sprey.Nu recomand ocluzionarea ranii prin pansament.Tratez de multi ani in acest mod aceste ulcere trenante, toate s-au vindecat.Ori cine din familie poate sa faca ceeace am descris mai sus.Dr merlas Cornel -*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns