Rau de miscare sau anxietate??? | Forumul Medical ROmedic

Rau de miscare sau anxietate???

14-04-2017
GeorgianaGeorgi
Nu este medic/terapeut
GeorgianaGeorgi
In august anul trecut am avut un episod de rau de masina manifestat prin greata si ameteli. Ametelile totusi le aveam si fara sa fiu in masina si in urma unui consult medical am aflat ca sufar de sinuzita frontala. Asadar am pus acel episod de rau de masina pe seama sinuzitei. Am facut tratament atunci si mi-a trecut. Uneori ametelile mai reapar si senzatia de presiune in frunte dar reiau tratamenul si imi trec. Cu toate acestea am ramas cu o frica de mersul cu masina desi imi placea enorm de mult sa calatoresc si niciodata nu am avut probleme nici macar in serpentine si nici cand eram mica.

Acum cand ma urc din masina incep sa am palpitatii, imi creste pulsul f tare, ma simt agitata si ma gandesc ca sigur imi va fi rau din nou. Parca si incep sa ma simt ametita putin si sa imi fie greata uneori chiar si daca iau Emetostop. Tot anul trecut am facut o test care verifica daca am probleme de echilibru generate de ochi (cred ca asta testa...se numea testare vestibulara). Rezultatul a fost ca nu am nici probleme neurologice nici care tin de urechea Interna.
Continui sa ma simt ametita, simt ca si cum imi plutesc sau imi pierd echilibrul si cand merg pe strada si am observat ca senzatia s-a accentuat dupa ce astazi am mers cu masina. Doar daca ma gandesc la miscarea masinii mi se face rau.
Credeti ca acest rau de masina e provocat de urechea interna sau este doar o stare anxioasa (sufar de anxietate destul de puternica de ceva timp si de emetofobie-frica de voma)? Ce alte teste pot face ca sa vad daca totusi e o problema fizica? Exista vreun remediu care sa ma faca sa nu mai am acest rau de miscare si sa fiu ca inainte? Am auzit de reeducarea otolitilor dar nu stiu exact in ce consta si cat de eficient este ca tratament.

Va rog mult sa imi dati un raspuns pentru ca sunt disperata ca de la o persoana care adora sa calatoreasca cu orice mijloc de transport fara probleme am ajuns sa imi fie frica si rau de masina condusa de parinti.

Va multumesc!
1 comentarii
0
14-04-2017, ora 20:29
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 din cele descrise NU cred ca simptomele se datoreaza sinusitei
sinuzita are cu totul alte simptome de baza..si ca sa ajunga sa dea si ameteli ar trebuie sa fie o sinuzita agravata, cu mult puriu in sinus care prin compresie duce la complicatii intracraniene
2 asa ca clin sa cred ca ai doar probleme cu digestia..si acele probleme duc la calitatea sangelui proasta
un sange sarac in nutrienti sau un sange gros, vascos. nu alimenteaza corect si suficent de bine celulele cerebrale..de aici si anxietate si depresii si probleme de echilibri
investigatiile se fac la gastrologie
si normal..se analizeaza corect stilul alimentar si modul de hidratare
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •