Recuperare operatie splina

21-02-2012
alecsa90
Nu este medic/terapeut
alecsa90
Buna ziua, prietenul meu in varsta de 21 de ani a suferit un accident rutier care a dus la scoaterea splinei si punerea in gips a bazinului...In momentul de fata este la terapie intensiva si spune ca il doare burta, intrebariile mele sunt:
1. Este grav?
2. Va suferii traume sau va ramane cu sechele?
3. Sedativele ii pot afecta functia cerebrala pe termen lung?
4. In ce consta perioada de recuperare?
Va multumesc.
11 comentarii
0
21-02-2012, ora 11:17
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
imi pare rau pentru prietenul tau, dar raspunsurile le poti afla numai de la medicul lui.
este destul de grav, inteleg ca are si fractura de bazin, nu se stie ce va fi
multa sanatate si Dumnezeu sa-i ajute.
0
22-02-2012, ora 08:39
alecsa90
Nu este medic/terapeut
alecsa90
Din fericire nu i s-a mai pus bazinul in gips deoarece oasele se vor suda de la sine.acum e mai bine cred eu, deoarece vb si mananca.Iti multumesc pt raspuns.
0
25-02-2012, ora 17:18
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
de ce a fost pus in ghips bazinul?
NU EXISTA fractura de bazin care s-ar vindeca cu tratament ghipsat,
NU A EXISTAT niciodata in lumea asta tratament ghipsat pentru fracturi de bazin, chiar si dumnezeul traumatologiei Böhler recomanda in cel de al II-lea razboi mondial extensia sau operatia.
in ziua de azi o buna parte din fracturile de bazin Tile tip A se opereaza (daca sunt cu dislocatie) si aproape 100% dintre cele Tile B si C se opereaza pentru ca fara operatie sansa vindecarii complete este aproape nula
in care spital este?
a primit vaccinul contra pneumococcus (Pneumovax)? care este obligatorie dupa splenectomie posttraumatica
postati radiografiile sa ne dam seama ce fel de fractura este
0
26-02-2012, ora 21:48
alecsa90
Nu este medic/terapeut
alecsa90
Bazinul nu a mai fost pus in gips, in momentul de fata este in salon nu mai e la terapie...Nu posed radiografiile deci nu va pot arata nimic, insa doctorul ortoped a spus ca are o fisura/fractura de bazin care a inceput sa se sudeze de la sine, deci nu necesita operatie sau altceva.
Vaccinul nu stiu daca i-a fost facut, ma voi interesa...In schimb rana operatiei se vindeca foarte bine, i-a fost scos ieri dimineata tubul prin care se evacua lichidul de la operatie, doctorul ortoped i-a permis sa se ridice din pat si sa incerce sa faca cativa pasi.
El se simte bine dar are dureri de picioare si sold, mentionez ca de sapt trecuta nu s-a ridicat din pat...
Multumesc pt raspunsuri!
0
26-02-2012, ora 21:54
alecsa90
Nu este medic/terapeut
alecsa90
Este internat in Spitalul Clinic Municipal din Timisoara.
0
26-02-2012, ora 22:41
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
este o afirmatie optimista dupa o saptamana ca o gractura ar incepe sa se "sudeze".
fara sa vedem radiografiile nu ne putem da seama ce fel de fractura este, in fracturile de bazin la tineri este obligatoriu un CT pentru aprecierea starii inelului posterior a bazinului, care pe radiografii clasice (chiar si daca se efectueaza incidentele inlet si outlet) cateodata este greu de apreciat.
succes
0
02-03-2012, ora 13:10
alecsa90
Nu este medic/terapeut
alecsa90
Buna ziua, in data de 28.02 a fost externat din spital...pe biletul de iesire din spital scrie: Diagnostic externare: ruptura postraumatica de splina gradul 2, hemoperitoneu, soc hemoragic si traumatic.hematom perineal stang, hematurie macroscopica, fractura cominutiva aripa sacrata stanga, fractura os iliac stang, fractura cu deplasare os pubian stang, fractura cu deplasare ram ischio-pubian stang, fractura cu angulare ram pubian drept, fractura cu deplasare perete acetabular drept, hematom la nivelul radacinii mezenterice, politraumatism afirmativ prin accident rutier.Acum este acasa, si il doare doar piciorul stang in partea de sus a piciorului.
0
02-03-2012, ora 20:04
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si a fost operat numai splina?
normal, este greu de apreciat cat de grava este fractura bazinului si a acetabulului, pentru ca nu este nicicum clasificat dupa vreun sistem international de clasificare, insa poate fi dupa descriere o fractura instabila de tip Tile C, cu leziune de vezica urinara extrapubiana. fracturile cu deplasare de perete acetabular deobicei se opereaza
s-a facut un CT despre bazin?
nu ati putea sa scanati radiografiile si sa le psotati?
daca este o fractura instabila de bazin si de acetabul trebuie neaparat operat, pentru ca fara operatie nu se va vindeca niciodata. cereti parerea unui specialist in fracturi de bazin, cel mai aproape, prof dr. Varga, clinica universitara din szeged. aceasta leziune trebuie clarificata dupa parerea mea
0
02-03-2012, ora 21:27
alecsa90
Nu este medic/terapeut
alecsa90
Da, a fost operat doar la splina...medicul ortoped care s-a ocupat de el a spus ca sunt mici fisuri care nu necesita operatie sau alte interventii.Pe data de 20 martie trebuie sa mearga la control, in cazul in care va fi necesar vom consulta un specialist. El poate merge pe picioare, doar piciorul stang ii cauzeaza probleme in partea de sus!
Multumesc, o seara buna!
0
02-03-2012, ora 23:32
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
"extrapubiana" scuze, am vrut sa scriu subperitoneala, sunt cam obosit
o mica fisura nu arata ca diagnostic
fractura cominutiva aripa sacrata stanga
fractura cu deplasare ram ischio-pubian stang
fractura cu angulare ram pubian drept
fractura cu deplasare perete acetabular drept
toate diagnosticele arata fracturi cu deplasare, cominutie, angulatie, este o discrepanta intre ce spune colegul si ce scrie, si cea ce da in scris omul este mai probabil ca este adevarul.
aici sunt descrise fracturi a inelului posterior si anterior a bazinului, in plus si o fractura de acetabul cu deplasare.
sau diagnosticele scrise sunt toate aiurea, sau cea ce spune colegul este o prostie.
trebuie sa spun ca aceasta combinatie de fracturi chiar si fara deplasare ar fi o leziune majora care ar periclita integritatea bazinului. este dubioasa tratamentul si recomandarea, oricum cereti parerea unui specialist (cel mai bine ar fi cel care am scris) pana nu va fi tarziu. fracturile de bazin se opereaza de urgenta, cele de acetabul in maxim 1-2 saptamani, sa nu iesiti din perioada ideala daca ar fi cazul unei operatii
insa fara sa vedem radiografia nu putem sa ne pronuntam nici pro nici contra
ce inseamna partea de sus a piciorului? laba piciorului sau coapsa, soldul?
0
03-03-2012, ora 22:00
alecsa90
Nu este medic/terapeut
alecsa90
Buna seara, durerea e pe partea interioara a piciorului stang...undeva la 5 cm de organul genital, durerea e perceputa ca o intindere de muschi.Nu ma prea pricep, imi cer scuze daca nu va explic prea clar!E singurul loc in care simte durere, iar de fisuri, in ziua externarii 28.02 domnul doctor ortoped ne-a spus ca sunt fisuri mici dar multe care se vor suda, Deci, personal nu stiu ce sa mai cred, ca pastile ii dau Itopan si Ketonal Retard.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul