Refacerea relatiei sau nu?

11-10-2020
rbm999
Nu este medic/terapeut
rbm999
Buna ziua,
Vreau si eu niste sfaturi privind recastigarea iubitei.
Eu am 54 de ani, nu am fost casatorit, am trait in concubinaj cu o femeie care a decedat si am crescut singur doi copii unul infiat si unul al nostrum timp de 9 ani fara a avea o relatie cu vreo femeie, m-am focust pe cresterea copiilor.
La servici am cunoscut o femeie care acum are 40 de ani cu care am deventi prieteni, avea problem in casnicie si discutam despre problemele ei incercand sa o ajut cu sfaturi. Cam aproximativ 10 luni eram doar prieteni si discutam. Ea s-a hotarat sa divorteze deoarece problemele ei in casnicie s-au agravat. Am discutat cu ea si i-am explicat ce problem pot aparea (avea o fata de 16 ani, era la varsta critica, si puteau aparea problem in cazul unui divort).
Dupa o saptamana s-a hotarat si a divortat.Sotul ei avea probleme grave cu bautura si cu banii cheltuia foarte mult, facea credite peste credite.
Dupa divortul ei cam 2 luni am discutat si am hotarat sa incepem o relatie.
Mentionez ca a mai divortat cu acte o data de sotul ei si si-au reluat relatia dupa 2-3 ani de despartire si au mai fost despartiti inca de doua ori perioade de 1-2 ani, dar s-au impacat si au revenit la o viata normala.
A fost casatorita de tanara de la 18 ani cand a nascut si fata si s-a chinuit foarte mult singura nefiind apreciata de socri.
Ne-am inteles foarte bine si noi si copii nostri, petreceam mult timp impreuna. Ne iubeam, comunicam, faceam totul impreuna. Nu aveam probleme.Imi spunea ca simte alaturi de mine ca este potejata ca se simte iubita, implinita, fericita, este fericita ca suntem imreuna, locuiam pe cat posibil impreuna la ea, la mine erau baietii si mai mergeam acasa sa-I controlez si sa-I ajut cu treburile casei. Si eu simteam la fel, dragoste respect, implicare siguranta, comunicare, fericire.
Din punct de vedere sexual ne potriveam pot spune foarte bine, nu existau problem in acest sens, imi spunea de fiecare data ca se simte femeie alaturi de mine.
Alaturi de ea am evoluat foarte mult privind relatiile cu oamenii, am invatat sa fiu mult mai sociabil(deoarece m-am retars in mine dupa decesul concubinei), mai iertator, ma prins curaj in mine, stima, de mine.
Am fost impreuna in concediu, totul a fost bine, aveam o relatie de comunicare deosebita si o conexiune sufleteasca puternica.
Dupa venirea din concediu, fiul meu cel mic s-a hotarat sa plece in strainatate la munca.Am inceput sa devin extreme de grijuliu privind fiul meu si am neglijat-o putin pee a, dar i-am explicat cauza.
In decembrie anul trecut ea mi-a spus ca vrea sa ne despartim. Am acceptat si nu am mai cautat-o, ea intrase imediat intr-o relatie cu alt barbat mai tanar decat ea.
Dupa 2 luni jumate de pauza fara a avea contact de loc cu ea, am reluat legatura, ne-am impacat, am discutat problemele care au aparut in relatia noastra.
Am reluat relatia, cu pasi mici, am discutat problemele care au aparut, am spus fiecare ce ne dorim de la relatie si ne-am inteles.
A mai mers bine o perioada de aproximativ 6 luni dupa care am simtit o racelala din partea ei. Eu aveam probleme cu baiatul meu cel mic, intrase in grupuri de prieteni cu care cosuma alcool excesiv, substante interzise.
Am inceput sa devin agitat, imcercam sa-mi recuperez baiatul, discutam cu ea aceste probleme si vedeam ca ma intelege, mi-a spus ca daca fiica ei s-ar comporta asa ar inebuni si nu realizeaza cum pot fi atat de calm si cu atata rabdare..
Dupa cateva saptamani mi-a spus ca vrea sa se desparta de mine deoarece nu se simte implinita alaturi de mine.
Am acceptat fara sa ma impotrivesc vointei ei. Am intrerupt orice contact cu ea, nu i-am scris mesaje nici nu am rugat-o sa ne impacam.Dupa o saptamana i-am scris o scrisoare in care i-am descris ce am simtit eu pentru ea si ce imi doream din relatia cu ea -vroiam sa ne casatorim si sa ne continuam viata impreuna. Nu am cerut nici un raspuns si nici nu am primit vreun raspuns, nici nu stiu daca a citit scrisoarea.
Imediat ea a reluat relatia cu barbatul de dinaite, care este mai mic decat ea nu a fost niciodata casatorit, locuieste cu parintii lui, are domiciliu la distanta de 50 km de domiciliul ei.
Eu la reluarea relatiei cu ea am inceput sa ma gandesc la casatorie deoarece aveam cu ea o conexiune mentala si sfleteasca extraordinara si ea la fel simtea aceasta, dar nu i-am spus clar ei despre intentiile mele.

Acum dupa despartire incerc sa ma resemnez, lucrez la relatia cu fiul meu, facem pasi mici catre mai bine, dar vreu sa o recasting si sa ne refacem relatia pentru ca am inca sentimente pentru ea si pentru acea conexiune sufleteasca si mentala care am avut-o impreuna.
Pot fi ajutat cu un sfat?
Pot spera la o reintoarcere?
Sa incerc sa imi recuperez relatia ?
4 comentarii
0
11-10-2020, ora 20:16
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Bună seara!
În primul rând e nevoie să aveți o discuție serioasă cu ea, într-un mediu relaxant, pe un ton calm, să faceți o analiză a relației, să aflați nemulțumirile ei și ce așteptări are de la relație.
S-ar putea ca relația începută cu ea să fi fost într-un moment în care nu a fost vindecată suficient din cealaltă relație. Ar fi avut nevoie de cel puțin 6 luni să-și vindece rănile dintr-o căsnicie eșuată și apoi să fi ajuns să fiți împreună. Grăbind lucrurile, nu ați fost decât un pansament pentru ea, apoi când au început problemele și la dumneavoastră a simțit că nu a găsit nici în dumneavoastră un sprijin real și atunci a bătut în retragere.
Depinde de ea, dacă vrea să se întoarcă sau nu, faptul că l-a ales pe celălalt spune că nu a găsit la dumneavoastră ce și-a dorit, pentru că una e să fii confident, alta e să-ți asumi o relație și să reușești să-l faci pe celălalt să se simtă bine.
S-ar putea ca și dumneavoastră să fiți afectat după moartea concubinei și să fi făcut niște greșeli inconștiente care au dezamăgit-o. Nu cumva moartea concubinei v-a deschis o rană de abandon și v-a fost teamă să nu vă arătați adevăratele sentimente față de ea? Când au început problemele cu copiii v-a fost greu să gestionați lucrurile pe mai multe planuri, poate nu ați avut nici energia necesară să faceți față.
Teama de implicare s-a manifestat la dumneavoastră și în primul caz, in care având deja un copil nu ați fost căsătorit cu mama copilului și ați preferat să trăiți în concubinaj. Eu cred că v-ar ajuta niște ședințe de psihoterapie ca să vă înțelegeți întâi pe dumneavoastră, să știți clar dacă ați rămas cu niște traume și să puteți gestiona mai bine situația.
0
11-10-2020, ora 21:07
rbm999
Nu este medic/terapeut
rbm999
Referitor la relatia cu concubina eu am incercat de mai multe ori sa ma casatoresc cu ea, dar era influentata de mama ei si rudele ei, eram de religii diferite(ea catolica, eu ortodox) si le era frica de o mica avere(terenuri agricole) ca nu cumva sa folsesc eu acele terenuri. Ceva absurd.
Referitor la implicarea mea in noua relatie, tot timpul imi spunea ca se simte protejata si simte ca sunt implicat in relatie si nu a primit niciodata aceste sentimente de la fostul sot.
Probabil aveti dreptate ca nu i-am spus direct ca vreu sa ma casatoresc cu ea la intoarcerea noastra din concediu, amanam si cautam sa creez o situatie frumoasa, dar de foarte multe ori discutam despre faptul ca ar trebui sa facem pasul si era de acord. A aparut pandemia si am stat imreuna zi de zi 60 de zile si era foarte fericita, apoi dupa doua zile mi-a spus ca este deceptionata si sa o las singura. Am lasat-o (seara am avut discutia) si a doua zi diminetata m-a sunat si sii-a cerut scuze spunand ca a realizat ca intr-adevar are nevoie de mine, si amandoi avem nevoie unul de altul.
0
12-10-2020, ora 08:06
Psihologie, București
V-ar ajuta să mergeți împreună la un terapeut de cuplu, ( dacă și ea își dorește), dacă în urma discuției ajungeți la concluzia că vreți să rămâneți împreună. Sunt lucruri care vă leagă, dar și lucruri care vă despart. Lucrând cu un terapeut de cuplu puteți depista ce anume nu merge și să faceți să funcționeze.
0
27-10-2020, ora 14:17
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In primul rand e important ca si ea sa isi doreasca sa reia relatia…si sa nu te considere doar un colac de salvare atunci cand nu merge o alta relatie. Nu stiu daca in scrisoare ai intrebat-o sau nu ce anume si-ar fi dorit, mai mult sau mai putin, de la tine pentru a se simti “implinita”. Cred ca ar fi utila aceasta intrebare si acum inainte de incerca o refacere a relatiei. Daca nu vei avea un raspuns sau iti va ignora din nou scrisoarea, poate ca ar fi mai util pentru tine sa interpretezi asta ca un semnal ca nu mai e cazul sa incerci sa “recuperezi relatia”

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul