Regim și conduita postoperatorie

15-05-2017
Elena007
Nu este medic/terapeut
Elena007
Bună ziua, as dori un răspuns din partea domnului dr. Valeriu. Acum 6zile ne. Am operat băiețelul de 6ani jumate de polipi și miringotomie. Locuim în Spania iar medicii de aici ne. Au impus câteva reguli cu care eu nu ma împac deloc. Ne. Au spus ca timp de 15zile nu are voie sa iasă din casa, fără efort fizic iar regimul alimentar va fi doar pe baza de iaurturi și piureuri moi întrucât nu are voie sa mestece. Pana acum ne. Am conformat însă copilul meu are tot timpul senzația de foame, a slăbit deja este apatic. Nu. Mi place sa vad ca se chinuie, însă nici n. As vrea sa. I fac rău, sa sângereze sau mai știu eu ce. Nasul începe sa se înfunde și deși la 2zile după operație a fost foarte bine, reîncepe sa doarmă cu gurita deschisa. Mi. Au zis de la spital ca nu am voie sa. I suflu nasul. Va rog mult de tot domnule doctor ce credeți chiar trebuie sa urmeze aceste reguli sau putem începe sa ne comportam normal și ca alimentație, ieșit afara, etc Va mulțumesc anticipat pentru ajutor.
4 comentarii
0
15-05-2017, ora 11:12
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 nasul se aspira cu batista bebelusului
2 ca si mancare se poate face supe piure din orice..si ii dati consisentta dorita.. pentru baut sau mancat cu lingura
0
15-05-2017, ora 11:49
Elena007
Nu este medic/terapeut
Elena007
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns, însă în legătură cu mâncarea, putem adaugă pâine sa se înmoaie, găluști din griș, mămăligă, Mar copt nu știu cu consistenta un pic mai tare decât lichida ar avea voie? Și are voie sa iasă afara?
Îmi cer scuze dacă sunt insistenta însă îmi fac griji pentru el. Va mulțumesc mult
0
15-05-2017, ora 20:41
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
logic , daca operatia a fost doar la polipi nu si la amigdale.. chiar nu inteleg de ce asa restrictii
dupa mine.. copilul are voie sa manance orice mancare moale
si o plimbare usoara pe afara 20-30 minute se poate
0
15-05-2017, ora 21:21
Elena007
Nu este medic/terapeut
Elena007
Bună seara, tocmai pentru ca mi s. A părut absurd și mie am îndrăznit sa va întreb pe dumneavoastră. Medicii au explicat ca mestecatul este interzis pentru a nu se face presiune sa afecteze tuburile de drenaj din ureche. Iar ieșitul afara, din cauza vântului și aerului foarte umed. Eu înțeleg toate aceste lucruri însă mă gândesc și la el ca nu rezista foarte bine la aceste reguli. Vom încerca să amelioram toată situația. Va mulțumesc încă o data pentru răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: