Regrete ca nu l-am ales

12-07-2020
Luizab
Nu este medic/terapeut
Luizab
Bună ziua. Am nevoie de niște sfaturi despre cum as putea sa scap de regrete ca nu i-am acordat nici o șansă unui bărbat care a fost îndrăgostit de mine acum vreo 4 ani. Nu am fost curioasa sa ma interesez de el, ca este un bărbat cald, grijuliu și din familie gospodara... Acum el este căsătorit cu o cunoștință de a mea, este fericit cu copil, au o familie minunata, pe când eu stau și regret. Am 33 de ani, sunt împreună cu o persoana toxica, iar nici acest lucru nu ma ajuta deloc. Am nevoie de niște sfaturi pentru a înceta sa ma urăsc pentru deciziile proaste, sau mai bine zis pentru ce nu am făcut. Va mulțumesc!
3 comentarii
1
12-07-2020, ora 15:37
360
Nu este medic/terapeut
360
in alte cuvinte esti invidioasa ca tu, care i-ai dat reject pt ca te simteai superioara lui la acel moment, nu ai ce are el. deci esti inferioara lui, iar acest lucru te-a dat peste cap. (sentimentul de inferioritate te pune in situatia in care tu nu mai esti acea superioara si incerci cumva sa preiei controlul incercand sa te ierti. nu o sa functioneze)
deci treci mai departe la urmatorul capitol din viiata, si invata din greseli. nu mai trata cu superficialitate oamenii si situatiile, ci cu ratiune.
2
12-07-2020, ora 19:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Din fiecare relatie avem de învatat. E bine sa faceti analiza si să va conștientizați greselile ca pe viitor să nu le mai repetați. Dar de la analiză si până la a vă invinovăți în continuare e o mare diferență. Tot rememorând trecutul nu puteti merge mai departe, pentru ca va veți bloca orice posibilitate de- a găsi soluții la problemele dvs. Hotărâți - vă ce vă doriți, construiți- vă strategii si mergeți mai departe lângă o persoana cu care va simtiti bine. Nu vă ține nimeni cu forța lângă o persoană toxică, nu s- au terminat bărbații. Invatati mai întâi să vă cunoașteti, sa știți ce vreți, să cereți să fiti respectată, să puneți anumite limite in care sa nu dati voie sa fiti umilita, sa cereți reciprocitate în comportament, să nu oferiti mai mult decât primiți. Daca nu vă descurcați singură, apelati la sprijinul unui psiholog.
0
06-08-2020, ora 17:55
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In primul rand poate nu strica sa te intrebi Luiza daca relatia in care esti acum e cu adevarat una ‘toxica’ precum spui. Atunci cand te deranjează din ce in ce mai mult obiceiurile proaste ale partenerului de viaţa e ca si cand un nor negru intuneca totul in jur si nu te mai lasa sa observi elementele frumoase de sub el. Acele elemente placute pot insă exista in continuare, chiar daca nu mai sunt luminate de un soare stralucitor cum e cel al perioadei de indragostire.

Norii pot sa para si mai negri atunci cand incepi sa compari ce ai acum cu ce ai avut cand un alt barbat a fost indragostit de tine. Nu compari insa acelasi lucru: compari o perioada de indragostire, cu una de relatie afectiva pe termen lung. Nu ai de unde sa stii cum ati fi interactionat pe termen lung, tu si ‘cel caruia nu i-ai acordat nici o șansa’. Asa ca sugestia mea e sa evaluezi nu doar ce ai fi putut sa faci diferit in relatia precedenta, ci si ce ai putea face diferit pentru a face ca aceasta relatie sa nu fie una ‘toxica’

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul