Relația cu fostul

28-09-2021
Adadu
Nu este medic/terapeut
Adadu
Buna ziua! Sunt căsătorit de 15 ani dar am descoperit că de vreo 2 ani, actuala soție a reluat legătura prin mesaje cu fostul soț! In mesaje, își rememorează toate amintirile din trecut, îl ține la curent cu toate detaliile actuale, chiar și din concedii sau de serviciu. De asemenea ii declara ca, , prima iubire a fost intensă și pentru toată viața" iar el își arată disponibilitatea unei eventuale întâlniri, pe care ea e dispusă sa o accepte! Ce ar trebui sa insemne toate astea? Mulțumesc!
4 comentarii
2
28-09-2021, ora 19:36
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Faceti o analiza a relatiei si vedeti daca există ceva ce nu merge. Pe de altă parte odată cu trecerea timpului rămân doar amintirile frumoase dintr- o veche relație. Daca vechea relatie ar fi dus la o căsnicie, probabil nu ar fi fost numai lapte si miere, pentru ca intr- o căsnicie intervin mai multe obligatii, vrei nu vrei mai apar discutii contradictorii, apar diverse probleme ce trebuiesc soluționate. Mergeti la un terapeut de cuplu, care să vă ajute să conștientizați unde greseste fiecare si ce solùtii să găsiți sa mergeti mai departe fără momente tensionate.
0
28-09-2021, ora 20:07
Adadu
Nu este medic/terapeut
Adadu
Vechea relație a sotiei a dus la o casnicie de 5 ani, încheiată după o aventura extraconjugala a fostului soț! Iar detaliile și mesajele fac referire la momentul actual, , , informandu-l", despre viața actuală, doar, , retrăieste" amintiri și momente, , dragi" din trecut împreună cu el!
1
28-09-2021, ora 21:25
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Din cinci ani de căsnicie au amintiri comune și probabil au fost și momente frumoase. Chiar dacă te desparți cu scandal, la un moment dat se estompează momentele urâte. Sunt mulți care după ani au rămas prieteni chiar dacă se urau când s-au despărțit.
Încercați să stați de vorbă când sunteți amândoi calmi, într-un mediu relaxant și vedeți ce are de spus. Acuzele nu ajută, sunteți doi oameni maturi, care știu ce vor. Prin comunicare se pot rezolva multe lucruri. În 15 ani de relație ați reușit să aveți multe lucruri în comun și presupun că nu ați fi stat atât împreună dacă nu v-ar fi legat și sentimente. Ar fi păcat să aruncați la coș 15 ani trăiți împreună pentru o himeră. Dacă ar fi fost marea ei iubire ar fi făcut totul să rămână împreună, s-ar fi luptat să mențină căsnicia. Femeile care iubesc trec peste infidelitățile soțului și fac tot posibilul să-l recucerească nu dau divorț.
0
18-10-2021, ora 13:58
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ai intrebat-o Adadu cum s-ar simti daca ai comunica tu cu o fosta iubire intensa, rememorand amintirile placute traite impreuna?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul