"Relatia" mea

29-06-2020
Michael25
Nu este medic/terapeut
Michael25
Buna ziua, am si eu problema, imi este frica sa nu fac si o depresie, o sa incep de la inceput. Anul trecut prin septembrie am cunoscut o fata pe facebook, ea m-a adaugat si am inceput sa vorbim, ne-am vazut, am iesit la plimbari prin oras si cu masina, ne-am tinut si de mana ne-am pupat dar pe ea nu o vedeam suficient de implicata, dupa aproape 4 luni timp in care am si intrebat-o daca vrea sa fim impreuna mai mult se eschiva, imi spunea ca nu stie, mi-a zis ca ea nu se vede in o relatie si ca am fost in o relatie de prietenie, amici.Totusi ce amici se tin de mana si se pupa pe buze.Ea a trecut si prin niste relatii care s-au terminat prost, motiv pentru care poate era mai retinuta.Eu nu i-am facut nici vreo propunere sa vina la mine sau eu la ea, am incercat sa am rabdare.Ea merge si des la biserica, vorbeste cu parintele ei, se spovedeste si mi-a zis ca ar vrea sa o impace cu fostul ei dar ea nu vrea ca nu se inteleg.Dupa acele patru luni nu ne-am mai vazut, am vorbit foarte rar doar ca amici iar dupa 6 luni am inceput sa vorbim mai des, sa ne vedem iar si m-a lasat sa o tin de mana iar. Mi-a spus ca a incercat cu fostul da nu vrea el si eu am crezut ca acum isi doreste o relatie cu mine dar era iar mai distanta asa, si cand am iesit cu ea venise si cu o idee sa mergem undeva sa ne plimbam dar nu a mai zis nimic.Pe Facebook mi-a zis ca iar ma vad intr-o relatie, ca suntem amici sa ne mai cunoastem si vedem, dar ea nu prea initiaza conversatii, nu se implica, are si o problema cu mama ei, s-a operat de ceva.Eu i-am zis ca sunt alaturi de ea, ca nu e singura ca poate sa vorbeasca cu mine dar imi dadea numai seen si i-am zis ca pana la urma sa ramanem amici daca nu e pregatita, ca poate sa imi zica ca nu ma supar, inteleg, daca nu vrea o relatie cel putin a-si fi stiut care e situatia si unde ne situam dar tot numai seen si mi-a raspuns a doua zi ca e nervoasa, bulversata si nu a mai zis nimic.Eu am intrebat-o mai tarziu daca e bine, ce mai face tocmai seara mi-a raspuns ca e mai bine.I-am spus ca mai vorbim ocazional daca e, ca vad ca nu e pregatita de o relatie sau nu vrea. Eu zic ca am avut rabdare suficienta in tot timpul asta aproape un an de cand ne cunoastem.Eu consider ca atunci cand vrei sa cunosti pe cineva trebuie sa te si implici pentru a incepe o relatie dar daca ea este mai indiferenta si mai mult eu intiam conversatii si imi doream sa o vad ajung eu sa sufar dar poate gresesc.Eu consider ca am facut tot ce tine de mine, am fost alaturi de ea cand a avut nevoie sa o ajut cu ceva. Multumesc daca a-ti avut rabdarea sa cititi tot. Eu am 29 si ea aproape 30. Eu imi doresc o relatie serioasa care sa se finalize si cu o casatorie dar nu pot sa lupt numai eu.
2 comentarii
1
30-06-2020, ora 09:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
O relație funcționează dacă ambii parteneri și-o doresc. Dacă vezi că ea nu și-o dorește e bine să bați în retragere, pentru că implicându-te în ceva ce nu există, nu te-ar face decât să suferi. S-ar putea ca relația cu fostul soț să-i fi adus suferință și-atunci îi e teamă să se implice într-o nouă relație ca să nu sufere din nou.
2
25-07-2020, ora 10:19
scrisulcaterapie
Nu este medic/terapeut
scrisulcaterapie
salut,
din pacate ai jucat rolul de baiat bun, ideal ca panaceu pentru neimplinirile ei erotice.

e clar ca e atrasa de un alt gen de barbat.
din pacate, unele femei sunt atrase de modele defectuoase de relatii, asociate cu credinte de genul dragostea trebuie sa implice "suferinta".


te-as sfatui sa vezi credinta, mersul la biserica, ca un red flag in viitoarele relatii.
nu e normal ca o persoana adulta in anul 2020 sa-si aleaga partenerul la recomandarea popii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul