Relatie 5 ani

16-12-2018
elena8830
Nu este medic/terapeut
elena8830
Buna ziua. am avut o relatie de 5 ani care s-a incheiat brusc acum o luna.motivele au fost cumva imaturitatea, orgoliu nemasurat si cumva ignorarea nevoilor celuilalt. si la o simpla cearta s-a decis sa plece din casa cu toate lucrurile, fapt ce m-a socat insa din orgoliu nu am reusit sa opresc. in timpul, acesta mi am analizat foarte bine faptele si greselile facute de-a lungul acestor 5 ani si am realizat ce am facut si ca doresc sa ma schimb si sa imi asum relatia asta intr un mod matur pentru ca il iubesc enorm. i-am scris ce simt insa el e nesigur si ranit, spune ca nu mai poate avea incredere si ca oricum o dta ce a plecat din casa nu se va mai intoarce si ca chiar daca va fi o impacare lucrurile nu vor mai fi la fel niciodata. i-am cerut o discutie in fata fara nervii si orgoliile din acea seara si a spus ca da, insa tot amana. dupa asta, nu i-am mai scris despre relatie, insa el ma tot intreba daca sunt bin, pentru ca auzise ca am ceva probleme, se interesa daca mananc, imi dadea sfaturi pentru anumite situatii etc.
Mi-a spus ca vrea sa avem o discutie intr o anumita zi dar a anulat-o. insa mi a spus ca ma va asculta si atat, pentru ca el nu stie ce sa faca cu viata lui, nu mai are incredere in nimeni si prin urmare nici in mine, ca nu poate crede ca m-am schimbat dintr-o data in 2 saptamani si nu am facut o in 5 ani. eu insa chiar am constientizat ce am facut si vreau sa reluam relatia intr un mod matur insa el nu vrea sa creada, e ff ranit si nu stie ce sa faca. a zis ca nu e de piatra si nu poate uita relatia in cateva zile insa nici nu are vreun raspuns. ma gandesc ca sfaturile alea au fost din politete. sau poate ma incearca sa vada cat pot sa mentin aceasta schimbare si daca nu cumva revin la orgoliu. oricum, eu sunt ff nedumerita de atitudinea lui, nici da nici nu dar amana si intalnirea, imi zice ca ma asculta si atat, nu ne impacam si ca oricum de intors nu se mai intoarce. ce sa inteleg ? as vrea ceva mai clar, sa stiu daca pot sa mai lupt sau trebuie sa il las in pace definitiv, desi imi este foarte greu, nu mai am chef de nimic, nu ma pot concentra, e un sentiment ingrozitor. daca nu ne vom impaca, mi e greu sa cerd cum voi rezista in acest fel.

Multumesc !
3 comentarii
0
16-12-2018, ora 11:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Când lucrurile nu merg într-o relație nu e vina numai a unuia dintre parteneri. E normal să vă întâlniți și să faceți o analiză a relației, dar nu să vă asumați în totalitate vina, pentru că atunci, chiar dacă veți continua, relația nu va merge, sau dacă veți continua nu veți fi mulțumită, pentru că se va crea un precedent în care veți fi găsită țapul ispășitor. O relație nu funcționează pe principiul învingător-învins, ci învingător-învingător, când cei doi nu se învinovățesc, ci decid împreună ce fac mai departe ca relația să meargă.
Un bărbat înțelept nu pleacă după o simplă ceartă, ci rămâne să rezolve problema, aducând argumente și găsind soluții.
Dacă a decis să plece și nu mai vrea să se întoarcă, e decizia lui, iar ca o relație să funcționeze e nevoie de doi. De multe ori fiind blocat într-o relație care nu funcționează, poți pierde relații în care te-ai simți cu adevărat împlinit. Atunci când se închide o ușă, se poate deschide alta, nu merită să te consumi pentru că nu a mers o relație, dar poți învăța ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de lucruri.
0
16-12-2018, ora 11:46
Psiholog Robu Madalina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Robu Madalina
Asa cum spune si colega mea, fiecare partener din cuplu are partea lui de responsabilitate pentru a face ca relatia sa functioneze. Este foarte bine ca ai constientizat ce anume ai facut tu gresit, insa fiecare dintre noi are limitele sale. Daca el este prea ranit pentru a se intoarce, inseamna ca e o limita pe care el nu o poate depasi. Poti sa te simti vinovata, sa-ti ceri iertare, sa promiti ca nu vei mai face aceleasi greseli (mai usor de zis, decat de facut), insa depinde de el daca reuseste sa treaca peste cum se simte. Nu poti controla sentimentele altcuiva, si nici nu-ti poti asuma responsabilitatea pentru ele, fie ca ele sunt pozitive sau negative. Poti doar sa inveti care sunt limitele tale si care sunt cele ale partenerului pentru a reusi sa construiti o relatie bazata pe incredere si respect. Desi este un moment dureros, despartirea poate sa devina o experienta din care inveti cum sa construiesti relatii mai bune pe viitor.
0
16-12-2018, ora 12:52
elena8830
Nu este medic/terapeut
elena8830
Multumesc. da, intradevar el este prea ranit pentru ca l-am lasat sa plece, nu se astepta insa in acelasi timp cand am incercat sa comunic nu mi-a spus nu, doar ca e confuz, nu stie ce sa faca cu viata si nu poate sa imi zica nici ca ne impacam nici ca nu. doar ca lucrurile nu vor mai fi la fel, nu stiu ce sa cred din asta. si faptul ca el ma mai intreaba de sanatate, una alta ma induce in eroare. daca ar fi fost radical si ar fi zis, nu se mai poate era altceva, stiam in ce pozitie sunt. acum ne vom intalni zilele rumatoare ca vrea sa asculte ce am de zis insa mi-a dat de inteles ca nu are un raspuns si nu stie.e ff neincrezator acum, mi a spus ca nu poate uita toti anii astia dar in acelais timp iie foarte greu sa aiba speranta ca va fi o relatie matura dar asta nu poate afla decat incercand. mie imi e foarte greu sa renunt pentru ca am constientizat niste lucruri.. pe care mi le spunea el mereu dar abia acum mi am dat singura seama de ele
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul