Relație abuzivă sau problema este la mine?

04-07-2024
gina Bv
Nu este medic/terapeut
gina Bv
Bună ziua, Sunt la a doua căsătorie, înaine de a divorța de primul soț am început o relație cu soțul actual care era căsătorit și el la vremea respectiva. Am divorțat însă el mi-a spus că fosta lui soție a refuzat să semneze actele de divorț de mai multe ori. La un momentdat a plecat în străinătate și nu a ținut cont de părerea mea lucru care a dus la o așa-zisă infidelitate din partea mea. Am rupt relația cu el în momentul în care soția lui a început să o sune pe mama mea și am intrat rapid într-o altă relație pentru a-i închide gura.Ne-am reluat relația după 8 luni. El fiind căsătorit soția lui a căutat informații despre mine pe care i le-a prezentat sub forma faptului că îl voi înșela din nou. Greșeala mea a fost că nu i-am spus eu despre aceste lucruri și am negat când ma întrebat. După ce a divorțat ne-am căsătorit la scut timp. Însă ușor și treptat a început să devină și am plecat în străinătate lucrurile s-au schimbat și ușor m-am îndepărtat de cei apropiați, nu am mai vorbit cu cea care îmi era cea mai bună prietenă deoarece soțul meu afirmă că ea ma învățat să mint și să am alte relații de moment, de mai multe ori a spus că mama mea ma vorbit de rău în fața lui și asa cu toți apropiații.Sunt abuzată fizic psihic și emoțional pe motivul că, , mint, , deși nu fac asta, iar mai recent pentru că el susține că mă uit după bărbați. Știu sigur că ni m-am uitat deși el susține că ma urmărit și fiind lângă mine a văzut clar ca asta fac.Îmi cere o explicație la această situație și nu o am. Nu știu ce am de făcut în această situație. Deși toate îmi indică faptul că mă manipulează nu îi pot spune asta deoarece o va întoarce în favoarea lui și mai ales de frica.
Îmi spune că nu îmi dau interesul și nu fac nimic cum îmi spune el și cum ma învățat el. Însă dacă am avut discuții pe un motiv și la următoarea situație asemănătoare am procedat cum mi-a spus că trebuia să o fac tot nu este bine.
1 comentarii
0
19-07-2024, ora 13:36
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
De cele mai multe ori in relatiile de cuplu ce nu merg nu e vorba de un abuz dintr-o parte sau de o vinovatie exclusiva din cealalta parte.Pentru a realiza care e rolul fiecaruia in ce se intampla e util sa apelati la terapia de cuplu.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul