Relatie complicata

23-12-2018
Ice30
Nu este medic/terapeut
Ice30
In urma cu aproximativ 7 ani am avut o aventura cu un tip. S-a intamplat sa facem sex, insa nu au fost sentimente. Trecusera 2 ani de la prima iubire si am vrut sa.mi dovedesc ca o pot lua de la capat. N-a fost sa fie, insa nu asta e povestea in sine. Acum aprox 3 ani am cunoscut un tip online, dupa ce am conversat de cateva ori si dupa ce i.am "analizat" profilul am remarcat ca acel tip din urma cu ceva ani ii e fix cumnat..nu i.am zis nimic, insa o perioada de cateva luni am incetat sa.i mai raspund..Ironia sortii a facut sa incepem sa conversam din ce in ce mai des si sa punem problema unei relatii. El era plecat si urma sa vina sa ne cunoastem. Atunci am hotarat sa.i spun adevarul si sa.l las sa decida.. Nu a parut deranjat, ne.am intalnit, dupa ceva timp m.a cerut de sotie, am pus nunta, am plecat cu el..problemele abia dupa un an si ceva au inceput sa apara..sora lui nu ma suporta, chiar daca nu a fost deranjata la inceput..Acum, s.a despartit de mine ptr a 4 a oara si definitiv, zic eu, ptr ca nu poate trece peste "relatia" mea cu sora lui si peste faza cu cumnatul. Nu ii contesc decizia, insa ma simt foarte vinovata..simt ca i.am facut rau din prea multa iubire, chiar a fost iubire intre noi. El si acum spune ca ma iubeste dar nu poate trece peste asta. A fost cea mai mare greseala sa cred ca va fi totul roz si imi asum intreaga vina, chiar daca el nu era omul perfect si de.a lungul relatiei i.am trecut multe cu vederea..Ma omoara aceasta vina pe care mi.o asum intru-totul.. Va multumesc anticipat ptr sfaturi, chiar am nevoie de ele.
7 comentarii
1
23-12-2018, ora 08:31
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
Buna ziua,
Problema este foarte complicata, el a crezut ca poate trece peste dar se pare ca nu i asa, asta probabil si pentru ca familia lor este unita si apropiata. In legatura cu vina, este si un castig pentru ca i ati prezentat situatia din timp...nu ati asteptat sa rabufneasca peste ani.
Acum ramane sa comunicati cu el sa vedeti cum sa va adaptati la situatia actuala.
Succes!
1
23-12-2018, ora 09:14
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ca să puteți merge mai departe e important să lăsați în urmă trecutul, să stați de vorbă amândoi și să hotărâți ce faceți mai departe.
E important să vă înțelegeți voi doi și să treci peste faptul că sora lui nu te suportă. Comportă-te cu ea civilizat, și o să vezi că odată cu trecerea timpului lucrurile se vor normaliza. Considerați ce s-a întâmplat subiect tabu și nu mai reveniți asupra subiectului ca să nu vă faceți rău. Orientați-vă doar pe ce aveți de făcut voi cu relația voastră dacă vreți să fiți împreună și să vă fie bine.
0
23-12-2018, ora 10:55
Ice30
Nu este medic/terapeut
Ice30
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Relatia e sfarsita. Nu ne vom mai impaca. Spune ca nu poate trece peste asta si nu ma pot impotrivi. Nu inteleg de ce dupa 2 ani a realizat asta, dar probabil ca nu voi intelege vreodata.
2
23-12-2018, ora 13:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
De obicei când se închide o ușă, o alta se deschide. Atunci când cineva alege să plece, e bine să-l lași, pentru că probabil nu era ce meritai. Axează-te pe ce-ai învățat din această relație și consider-o un moment din viața ta. Fii sigură că vor veni și altele de care să te bucuri. Acum ești rănită și e normal să nu te simți bine. Dar gândește-te că poate din cauză că ai fost blocată în această relație n-ai văzut că poate undeva te așteaptă o persoană care ar fi jumătatea ta. Acolo unde e iubire, treci peste orice fel de obstacol ca să menții relația. Dacă a ales să plece din relație, înseamnă că nu te-a iubit cu adevărat. Consideră-te o norocoasă că a plecat acum și nu mai târziu, când lucrurile ar fi fost mai complicate.
Fruntea sus, că nu s-au terminat băieții!
Lasă-ți timp să te ocupi de tine o perioadă, ca atunci când vei intra într-o relație nouă să nu te mai implici emoțional decât atunci când vei fi convinsă că persoana te merită și te vrea pe tine cu ce poți oferi tu acum.
0
23-12-2018, ora 13:40
Ice30
Nu este medic/terapeut
Ice30
Aveti dreptate, va multumesc enorm pentru sfaturile bune. Nu-l vreau cu forta, Doamne fereste. Ma simt atat de vinovata ca m.am bagat intr-o situatie asa complicata..
1
23-12-2018, ora 14:27
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Nu-ți ajută cu nimic să te învinovățești. Nu aveai de unde să știi la ce nivel va ajunge relația. Putea în locul lui să fie altcineva. Nu toate alegerile noastre sunt bune. Iar dacă stai să sapi în trecut, toți au avut un trecut, e drept că la tine s-a nimerit ca actualul să aibă o relație cu fostul. Când nu ai convingeri limitatoare nu te interesează trecutul pentru că nu te poți pune în locul altei persoane sau nu te compari cu ea, dacă tu ai fi făcut ceva la fel sau diferit.
Așa că dacă nu-ți găsea lucrul asta putea să-ți găsească altceva, cârcotașilor nu le scapă nimic.
0
23-12-2018, ora 16:57
Ice30
Nu este medic/terapeut
Ice30
Eu nu am vazut o problema atat de grava pentru ca nu traiesc in trecut, insa el imi repeta mereu cum o sa putem sta noi toti 4 la masa, de exemplu..si de aici, probabil ca am ajuns sa cred ca chiar nu e in regula deloc ce am facut si sa ma simt asa vinovata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul