Relatie de 10 ani brusc incheiata de el

08-12-2019
Necunoscutgirl
Nu este medic/terapeut
Necunoscutgirl
Salut...am avut pana acum 2 saptamani o relatie de 10 ani jumate frumoasa, cu perioadele ei mai rele, dar care erau mereu depasite. eu sunt o fire care se streseaza mai mult, el e mai nepasator. Avem amandoi 26 de ani. Pana acum doua saptamani lucrurile mergeau bine, normal, eram noi. apoi am observat cam de vreo 10 zile, 2 sapt ca e mai distant. il intrebam ce e cu el, spuneam ca nimic. eu sunt genul care daca este o problema, atata o sapa pana o rezolva pana la capat. asa ca l-am mai intrebat care este problema avand in vedere ca il vedeam distant. asa ca a spus ca da, intr-adevar se simte mai distant si ca nu stie ce simte. ne-am intalnit. ba era nervos si spunea ca nu stie ce simte ba plangea ca ma iubeste si ca e un nemernic ca imi face asta. am spus ca din mom ce vb asa, e clar ca nu putem continua ca pana acum si ca sa ia decizia pe care o vrea, sa nu ma puna in situatia sa o iau eu pt el. asa ca din senin dupa ore de discutii, a zis "bine, ne despartim". m-am ridicat si am plecat. au urmat alte doua zile de discutii si intalniri care mereu se soldau ba cu reprosuri din partea lui fata de mine ba cu lacrimi din partea lui ca ma iubeste si ca e un nemernic ca imi face asta si ca s-a schimbat si ca nu mai e omul de care m-am indragostit apoi iar reprosuri si ca de multe ori il irit si ca nu stie cum de nu am vazut problemele ca nici el nu stie ce simte si ca de unde au pornit si tot asa si tot asa. l-am intrebat daca e vorba de altcineva a spus ca nu. printre altele, in acele zile, a spus sa tratez discutia cu despartirea ca pe o cearta nu ca pe o despartire, ca stie ca ma iubeste dar nu stie daca la fel si ca nu stie de fapt ce simte dar simte ca nu mai poate sa treaca prin greutati cu mine ca relatia a devenit munca ca simte ca lupta cu morile de vant si tot asa apoi iar se intrista ca sufera ca ma pierde apoi iar reprosuri si tot asa. ultima discutie a fost ca vrea timp sa se gandeasca el cu mintea lui si am zis ok, si ca intre timp voi incerca sa accept si eu. de 8 zile nu m-a cautat absolut deloc de nicio maniera. innebunesc de durere, imi e dor de el, nu pot sa mananc nu pot sa dorm nu stie ce simte si ce gandeste si ce se intampla. ajutati-ma. ce sa fac sa rezolv? a mai ramas ceva de rezolvat? ce s-a intamplat cu el? iertati-ma pentru mesajul lor si va multumesc anticipat pentru rabdare.
2 comentarii
0
19-12-2019, ora 15:07
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună!
Între 16-și 26 de ani se pot întâmpla multe lucruri. Se schimbă modul de gândire, de percepție, sistemul de valori.Am avut destule cazuri care în jur de 30 de ani au simțit nevoia să iasă din relații începute chiar la o vârstă mai fragedă decât a voastră.
Cei doi parteneri rezistă mulți ani dacă evoluează în același timp și în același fel în gândire, și percepție și au aceleași obiective pe termen lung.
Faptul că oscila între despărțire și împăcare poate fi pus pe seama obișnuinței, pentru că ați stat suficienți ani în relație încât chiar dacă nu mai era dragostea de la început vă obișnuiseți unul cu altul și-i era greu să plece.
Nu-l presa, dacă simte nevoia să se întoarcă o va face. Dacă nu, păstrează ce-a fost frumos în relație și acceptă că nu poți sta într-o relație în care unul plusează prea mult, iar celălalt nu se simte împlinit.
0
16-01-2020, ora 13:44
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu stiu care a situatia voastra acum insa e posibil ca el sa fi trecut si printr-o stare depresiva.
Care e stare ta emotionala acum? Esti mai bine?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul