Relatie fara sex

15-05-2014
lauraj
Nu este medic/terapeut
lauraj
Am 30de ani, intr.o relatie de aproape 3ani cu un barbat ce il cunosc din clasa a5a (ca amic).Locuim impreuna, relatia merge ok (cu plusuri si minusuri dar nimic ce nu poate fi rezolvat cu putina munca).Din pacate cea mai mare problema pe care o avem este lipsa sexului. La 30de ani(amandoi) facem sex de 2ori pe luna.Pur si simplu imi zice ca nu simte nevoia.nu cred ca ma inseala(nu ar avea cand nu iese singur, cu baietii, doar cu mine si prietenii).de masturbat probabil ca da, dar nu mi se pare o problema, ba chiar sexxy, si eu o fac. Dar ma simt foarte frustrata, am dorinta sexuala mult mai mare decat a lui.as putea rezista asa, dar fara sa fiu complet fericita. Am incercat de toate, arat foarte bine(am fost fotomodel pana acum 2ani), incerc sa fiu sexxy, pasionala, nu il stresez nu il fac sa se simta vinovat. Poate are probleme hormonale? Mi.e frica sa nu imi irosesc anii in asa relatie fara a fi complet fericita si as vrea sa stiu din experienta voastra : chiar conteaza sexul atat de mult? Ati reusit sa fiti fericiti in relatie si daca partea sexuala nu e implinita? Mi.e frica sa renunt la o relatie ca asta si sa imi dau seama dupaia ca toate relatiile necesita munca si ca daca urmatorul ma va satisface sexual, probabil va avea multe alte defecte.tin sa precizez ca iubitul meu se poarta bine in rest, am putine lucruri sa ii reprosez.dar parca am avea amandoi deja 60de ani, exact asa ne e relatia.
Si de mentionat : nu avem copii, si nici nu ne dorim nici unul(cel putin nu in urmatorii ani)
10 comentarii
0
15-05-2014, ora 17:28
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
IN relatie sexul conteaza cam 50% dar nu este ceva general, si lipsa lui poate fi o problema poate duce la GELOZIE, si daca este prea mult iarasi poate fi o problema de stres, dar per GENERAL CONTEAZA FOARTE MULT si celelalte lucruri, ca intelegere reciproca, fericire, viata activa, viata de cuplu, plimbari, concedii, placeri, nu vrem copii, acest subiect si el poate unii sau despartii cupluri etc..
NUMAI tu poti face o analiza a relatiei si sa vezi cat de multumita esti, si o puteti face impreuna ca sa gasiti o solutie benefica pt amandoi.Daca te uiti la cunostintele sau rudele tale o sa observi ca fiecare cuplu are probleme legate de sex, gelozie, intelegere, bautura, violenta, bani, certuri etc.asa ca incearca sa vezi si partile bune pe care le aveti amandoi, si pt celelalte acum ai de unde alege variante de satisfactie.
0
15-05-2014, ora 22:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ati discutat vreodata foarte deschis despre dorintele voastre in materie de sex? Spui ca nu-l stresezi, nu il faci sa se simta vinovat..stii ca asta e si parerea lui? Pe de alta parte spui: "˜ma simt foarte frustrata, am o dorinta sexuala mult mai mare decat a lui"™... poate cumva sa perceapa si el asta si sa se simta complexat de faptul ca nu reuseste sa-ti ofere suficienta placere?

Cat de deschisi sunteti de fapt unul fata de celalalt? Cum vezi pe termen lung viitorul relatiei voastre? sunt multe intrebari ce duc la discutii ce poate ca-si au locul mai degraba intr-un cabinet de psihoterapie.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala si profesionala
0
21-05-2014, ora 15:03
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna,
Eu sunt de cealalta parte a baricadei.
Sotzul meu are prea mult chef, iar eu deloc. Cand ajung in sf in pat dupa ce termin treburile (servici+ casa), nu vreau decat sa pun capul pe perna si sa dorm.In schimb, el are alte planuri.
Pur si simplu ma deranjeaza dorinta lui, il resping mai tot timpul, mi-e si mila de el, dar de mine mi-e si mai mila..
0
26-05-2014, ora 17:03
ema_manu
Nu este medic/terapeut
ema_manu
Laura draga eu te sfatuiesc sa nu faci nici un compromis in privinta asta. Eu am facut greseala sa cred ca lipsa sexului nu vi fi o problema majora insa m-am inselat. M-am casatorit, am facut si un copil iar acum viata noastra sexuala e tot mai rara...nu ca ar fi fost vreodata prea intensa. Si sa-ti dau un exemplu concret, la inceput era de cateva ori pe saptamana, dupa 3 ani cam o data la 2 saptamani, dupa 6 ani o data pe luna/ la 2 luni iar pt mine e f greu...
0
26-05-2014, ora 19:26
lauraj
Nu este medic/terapeut
lauraj
Va multumesc tuturor pentru raspuns.Cand am scris mesajul, si citind raspunsurile voastre, mi.am dat seama ce doresc cu adevarat sa fac.Trebuie sa fim indeajuns de maturi sa ne dam seama ca nu suntem compatibili.Cu toate ca tinem mult unul la celalalt, oricat am incerca, unele lucruri pur si simplu nu pot fi rezolvate.Am vorbit cu el deschis in ultimele saptamani, si ne.am dat seama amandoi ca nu avem alta solutie decat sa ne despartim.Am realizat si faptul ca erau mai multe probleme decat lipsa sexului.O sa ne fie f greu amandurora un timp dar vom trece peste si cu siguranta vom cunoaste alte persoane compatibile noua.Intre timp voi folosi timpul sa ma axez pe mine si sa ma iubesc pe mine.Singuratatea prinde cateodata bine, ma simt eliberata :)
0
26-05-2014, ora 21:41
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Katalyna daca accepti un sfat de la mine as spune ca prioritatile tale trebuie sa fie somnul, job-ul si sotul, treburile casnice cred ca pot fi lasate pe ultimul plan ! Daca te simti frigid(er)a :)exista solutii specifice !
0
26-05-2014, ora 23:36
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
MULT NOROC IN CONTINUARE
0
27-05-2014, ora 09:36
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Stevens, multumesc de sfat :))).
Eu cred ca se poate trai si fara sex.
Si chiar foarte bine.
Pentru mine, prioritar este somnuuullll, pt ca niciodata nu imi este deajuns.
Cred ca daca as avea o saptamana la dispozitie sa fiu singura si sa nu am nimic de facut, as dormi non stop. :)
0
16-06-2014, ora 23:40
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
Somnul... Reflex innascut neconditionat?
Sexul = reflex innascut neconditionat
0
25-06-2014, ora 22:36
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
@Laura

Felicitari pt curajul de a lua si a-ti asuma o astfel de hotarare!
De multe ori taraganam si ramanem in relatii nesatisfacatoare sau chiar abuzive mult prea mult timp din tot felul de motive, iar la sfarsitul vietii remarcam cu regret ca nu am dus viata pe care ne-am dorit-o, alaturi de partenerul care ne completeaza, pt ca... ne-a fost teama.

Mult succes pe noul tau drum!

Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Cum poate fi îmbunătățit libidoul sexual feminin
  • O viața sexuală activă ne ajută să fim mai sănătoși și mai performanți la locul de muncă
  • Apetitul sexual scade de două ori mai mult la femei decât la bărbați, în relațiile pe termen lung
  • Cum poți influența libidoul sexual? - informații dovedite științific
  • Interesul sexual la bărbați - un avantaj important pentru starea de sănătate, inclusiv riscul de moarte
  •