Renuntare xanax

30-10-2015
castanilor
Nu este medic/terapeut
castanilor
Buna ziua!
sufar de stari de anxietate, atacuri de panica si am avut si un episod de depresie (care a trecut insa). Fac tratament de un an de zile cu mirzaten si xanax. Situatia mea este mult imbunatatita, atacurile de panica s-au rarit iar starile de anxietate sunt mai usoare. Mi s-a redus doza de xanax de la 1 mg pe zi la 0, 5 mg pe zi si am mers asa timp de 1 luna. Nu am avut stari de rau, recunosc ca am mai luat de 2 sau 3 ori xanax suplimentar cand simteam ca nu fac fata situatiei.
Acuma am fost din nou la control si mi s-a recomandat sa reduc din nou doza de xanax la 0, 25 mg pe zi. (mirzaten iau in continuare doza intreaga).Imi este putin teama de sevraj, desi dr zice ca nu e cazul. Ce parere aveti? E prea brusca reducerea, care sunt simptomele care ar putea aparea si cat dureaza sevrajul pana se obisnuieste organismul? Multumesc si sanatate multa tuturor
5 comentarii
0
30-10-2015, ora 20:22
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Aveti incredere in ce spune doctorul dumneavoastra, caci el cunoaste situatia. Ganditi-va mai putin la sevraj si alte lucruri si concentrati-va pe restul vietii dumneavoastra. Prea multa "ingrijorare" nu va face decat sa alimenteze starea de anxietate, de care vreti sa scapati...
Incercati sa faceti miscare, activitati care sa va bucure si sa va relaxeze, sa va odihniti suficient.

Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
31-10-2015, ora 12:51
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Initial se reduce doza apoi va urma cel mai probabil inlocuirea cu alta substanta decat benzodiazepinele, cum ar fi buspirona (Spitomin) sau tianeptina (Coaxil)..
Deci nu va faceti probleme cata vreme sunteti sub supravegherea medicului !

PS Castanilor cat ?! :)
0
01-11-2015, ora 03:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Benzodiazepinele se reduc dupa maxim 3 luni incluzandu-se aici si scaderea dozelor.
Cititi prospect.
Daca nu ati facut sevraj la reducerea cu 0, 5 nu cred ca veti face la 0, 25. Reducerea e buna doar ca trebuia facuta mai devreme.
0
01-11-2015, ora 08:38
castanilor
Nu este medic/terapeut
castanilor
Va mulţumesc pt mesaje. Am încercat sa reduc 2 zile doza însă m-am simţit rău, stare continua de agitaţie, nod în gat, mi s-au accentuat simptomele de colon iritat. Maine plec în excursie cu prieteni de familie şi se ştie ca la persoanele anxioase schimbările nu sunt chiar uşoare. Asa ca azi de dimineaţă am luat 0, 5 xanax şi ma gândesc chiar mâine dimineaţă înainte de plecare sa iau 1mg ca sa fac fata emoţiilor. Probabil o sa încerc scăderea la întoarcere când revin în zona mea de confort.
0
09-11-2015, ora 18:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In toata aceasta perioada ati incercat vreodata sa urmati si cateva saptamani de psihoterapie sau ati apelat doar la medicatie?
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: