renuntarea la zoloft

17-11-2012
Ina28
Nu este medic/terapeut
Ina28
Buna seara!

Am si eu o intrebare!
Iau Zoloft de 3 ani neintrerupt 50 mg pe zi pentru tulburare anxios-depresiva cu atacuri panica, starile proaste s-au diminuat considerabil, doar din când in cand in condiţii de stres mă mai apuca starile de panica dar muuuult mai putin Si senazatiile sunt mult mai slabe.
Ideea e ca vreau sa renunt la el pt ca vreau sa fac un copil si nu ştiu cu cât timp înainte tb sa renunt la el?
Exista posibilitatea sa-mi revină acele stari ingrozitoare ???? Dacă il iau incontinuare care sunt riscurile ? Cum trebuie procedat pt a renunţa la el?
5 comentarii
0
17-11-2012, ora 01:48
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
eu zic sa faci copilul si sa nu te mai gandesti la zoloft. ai sa vezi ca boala va disparea.
0
17-11-2012, ora 02:31
Ceapaev
Nu este medic/terapeut
Ceapaev
Buna ziua !
nu ati spus ce varsta aveti, obiceiuri, ocupatie, sunteti persoana sedentara... detalii din acestea.

M-as gandi la o eliminare pe parcursul a 3-4 luni, timp in care va puteti ajuta organismul sa depaseasca sevrajul, prin ajustarea dietei si completarea unor eventuale deficiente nutritive (magneziu, omega 3 si antioxidanti, vitamine din seria B-urilor etc.). Abia dupa 1 an teoretic ar putea fi sanse pentru o sarcina fara surprize.
Este doar un scenariu in care se presupuna ca nu mai exista si alte probleme, complicatii mascate de medicamente etc.
Ar trebui sa gasiti un terapeut priceput care sa va ajute sa depasiti aceasta situatie.
1
17-11-2012, ora 10:51
Ina28
Nu este medic/terapeut
Ina28
Multumesc pt raspuns! Am 28 de ani, muncesc foarte mult in fiecare zi si sunt o pers extrem de activa!

Ma asteptam sa fie o perioada mai lunga pt renuntarea la el, ideea care ma ingrozeste este ca ma vor apuca iar starile si nu voi mai fi buna de nimic.
Mi-ati dat niste sfaturi extrem de utile si va multumesc!
0
21-11-2012, ora 01:39
Ceapaev
Nu este medic/terapeut
Ceapaev
Cu placere. Nu trebuie neglijat faptul ca daca nu cunoasteti ce implica 'ajustarea dietei', care suplimente sunt mai eficiente, în ce doze trebuie administrate, până la urmă veti ajunge sa luati iar medicamente, fiindca în mod invariabil "boala" revine. De ce ? Fiindca nu au fost eliminate cauzele (:
0
25-11-2012, ora 20:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Ina28

In momentul in care va simtiti bine si nu mai aveti simptome, incepeti reducerea treptata a tratamentului, dupa schema recomandata de medic.
Daca totul e ok si nu mai apare nici un simtpom de boala, din momentul in care ajungeti la renuntarea completa la orice fel de medicament, trebuie sa asteptati minim 6 luni ca el sa se elimine complet din organism si sa puteti incerca sa concepeti un copil.
Problema este ca aceste boli ale noastre se cam mostenesc si nu va recomand sa faceti un copil care implica nu numai responsabilitati care v-ar da iar sanatatea peste cap, dar ii puneti in pericol inclusiv sanatatea lui.
Eu personal consider atat de pacatoase aceste boli incat nu as concepe copii nici daca sansa de a avea ei boala ar fi de unu la suta. Nu mai imi doresc sa treaca nimeni prin ce am trecut eu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul