Retractie Cvadriceps bilateral severa!
Buna ziua ! La varsta de 2 ani sufar de retractie Cvadriceps bilateral ! Ambele picioare nu le pot indoi. Am trait cu boala asta severa, 27 de ani ! Tot ce stiu boala e din cauza unor injecti !! Cu boala asta am pierdut foarte mult in viata, faptul ca nu puteam merge normal, abeam un mers foarte ciudat! Nu puteam sa stau normal pe wc si pe scaun, in schimb boala retractie cvadriceps bilaterala nui e dureroasa. La varsta de 28 ani am facut operatie, la un picior. Iar recuperarea a fost foarte grea faptul ca muschiul Cvadriceps era atrofiat foarte sever. In concluzie pot indoi picioru cel mult 20 de grade ! Si nu am stabilitate in el. La un an am facut la al doilea picior operatie! Urmeaza recuperarea, care nui este usor, sunt dureri foarte severe in momentul cand il indoi ! In momentul de fata nu exista echilibru ! Nu am stabilitate. La un an dupa aceasta operatie, am cazut si am avut ruptura de femur. Sa intervenit chirurgical si mi sa introdus o tija metalica. Am stat o perioada in spital si intre timp am pierdut toate gradele. Deci concluzia operatia a fost un risc foarte mare. Ambele picioare sunt atrofiate nu exista muschi pe amble Cvadriceps. Recuperarea a fost foarte grea cu dureri severe. Acum port la ambele picioare orteze speciale ! Plus ca am dureri severe, cand ploua cand e frig si ger si cand merg. Operatia nu a fost de success!!
4 comentarii
Buna ziua
Situatia Dvs este speciala, intr-adevar, mai ales pentru ca a trecut atat de mult timp.
Transformarea fibroasa a musculaturii quadricepsului a fost un proces greu de evitat si din pacate si ireversibil. Se intampla in cazurile in care copiii mici erau tratati cu antibiotice prin injectare multipla intramusculara in coapsa.
Odata ce capitalul muscular este compromis - nu stim inca precis in ce masura, acest lucru trebuie constatat prin consult direct! - libertatea de miscare a articulatiilor nu mai poate fi folosita cu succes.
Cu alte cuvinte, dupa atata timp, articulatiile care nu s-au miscat (genunchi, sold) sunt afectate de artroza in mod iremediabil si vor stanjeni miscarea si mai mult.
Solutia endo-protezarii acestor articulatii ar asigura mobilizarea lor, dar fara musculatura antrenata cine o sa le miste?
Solutii posibile:
- extragerea tijei dupa 1 an
- consult ortopedic si elctromiografic pt a decela la care coapsa exista musculatura cat de cat semnificativa
- endo-protezarea genunchiului pe acea parte cu release muscular chirurgical si reluarea antrenamentului de miscare la acel membru inferior (celalalt pastrat n orteza)
- re-evaluarea partii restante dupa 1 an cu decizie asupra oportunitatii abordarii chirurgicale
Oricum, o parte cat de cat functionala e mai bine decat niciuna.
Faceti echipa cu medicul curant; este un tratament de durata si necesita rabdare si din partea lui, si a Dvs.
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Situatia Dvs este speciala, intr-adevar, mai ales pentru ca a trecut atat de mult timp.
Transformarea fibroasa a musculaturii quadricepsului a fost un proces greu de evitat si din pacate si ireversibil. Se intampla in cazurile in care copiii mici erau tratati cu antibiotice prin injectare multipla intramusculara in coapsa.
Odata ce capitalul muscular este compromis - nu stim inca precis in ce masura, acest lucru trebuie constatat prin consult direct! - libertatea de miscare a articulatiilor nu mai poate fi folosita cu succes.
Cu alte cuvinte, dupa atata timp, articulatiile care nu s-au miscat (genunchi, sold) sunt afectate de artroza in mod iremediabil si vor stanjeni miscarea si mai mult.
Solutia endo-protezarii acestor articulatii ar asigura mobilizarea lor, dar fara musculatura antrenata cine o sa le miste?
Solutii posibile:
- extragerea tijei dupa 1 an
- consult ortopedic si elctromiografic pt a decela la care coapsa exista musculatura cat de cat semnificativa
- endo-protezarea genunchiului pe acea parte cu release muscular chirurgical si reluarea antrenamentului de miscare la acel membru inferior (celalalt pastrat n orteza)
- re-evaluarea partii restante dupa 1 an cu decizie asupra oportunitatii abordarii chirurgicale
Oricum, o parte cat de cat functionala e mai bine decat niciuna.
Faceti echipa cu medicul curant; este un tratament de durata si necesita rabdare si din partea lui, si a Dvs.
Cu stima
SL Univ. Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Mulțumesc pentru răspuns . Am 38 de ani nu prea as crede ca mai am vreo șansa sa pot merge normal ! Imi plâng de mila când imi văd picioarele, atâtea tăieturi, si deformări la Șold si genunchi plus fermur cvadriceps
Buna ziua
Nu trebuie sa disperati.
Solutii, fie ele si partiale, exista pentru orice situatie. Am mai vazut si am mai operat situatii grele.
Trebuie hotarare, o minte clara si colaborarea cu un medic care sa se implice cu adevarat.
Cu stima
Dr. Enescu
Nu trebuie sa disperati.
Solutii, fie ele si partiale, exista pentru orice situatie. Am mai vazut si am mai operat situatii grele.
Trebuie hotarare, o minte clara si colaborarea cu un medic care sa se implice cu adevarat.
Cu stima
Dr. Enescu
Mulțumesc pentru speranțe ! Dar din păcate nu mai vreau sa am o alta intervenție chirurgicală. Retractie cvadripceps, este o intervenție cu mari riscuri, normal toate ce sunt intervenți sunt riscuri, dar boala asta redoare cvadripceps bilateral este de lunga durata ! Ma refer recuperarea nui e ușoară, pentru o persoana care a mers cu ambele picioare țepene timp de 28 ani ! Pana sa nu am intervenție nu știam ce este o pastila ! Acum iau pastile o groaza !!! Sa aveți o zi buna. Sănătate !
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Interpretare Radiografie si CT Glezna Stanga cu concluzie Fractura Trimaleolara
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus
Mai multe informații despre: retractie de cvadriceps