rezultat examen histopatologic
Buna ziua, as dori sa stiu explicatia acestui examen de la spital pe care nu il inteleg.
ExExtemoraneu:sectiunea prin tesut mamar evidentiaza o proliferare de celule mici, nuclei hipercromi, dispuse in travee foarte subtiri, in jurul unor structuri lobulare cu lumene pastrate.Aspectul histologic poate sugera prezenta unui carcinom lobular.definitiv la parafina
ExHistopatologic:MACRO:preparat chirurgical de forma dreptunghiulara, de1/o, 7cm dimensiuni, neorientata, nesectionata.
MICRO:tesut conjunctivo-vascular fibrozat, pe alocuri hialinizat, cu o proliferare de celule cubice mici, dispuse in agregate celulare mici, dispuse in mod diseminat, alaturi de focare infiltrate celulare mononucleate dispuse in focare diseminate
Aspectul histologic poate fi interpretat in cadrul unui carcinom ductal invaziv, de tip trabecular si anaplazic, incadrabil in grupa NOS dupa nomenclatura WHO.Parenchimul tumoral fara formare de formatiuni glandulare(scor 3), cu un pleomorfism nuclear moderat(scor2) si 15 mitoze/10 HPF (scor2)-totalizand 7 puncte ce corespunde unui grad histologic intermediar G2, moderat favorabil dupa sistemul Nothingam.Aspecte de DCIS si componenta acestuia extensiva nu se constata.Stroma este abundenta fibrohialinia cu infiltrate inflamatorii cronice diseminate.
Semne evidente de invazie intravasculara tumorala sau propagare perineurala nu se constata.Microcalcificari nu pot fi evidentiate.
va multumesc anticipat.
ExExtemoraneu:sectiunea prin tesut mamar evidentiaza o proliferare de celule mici, nuclei hipercromi, dispuse in travee foarte subtiri, in jurul unor structuri lobulare cu lumene pastrate.Aspectul histologic poate sugera prezenta unui carcinom lobular.definitiv la parafina
ExHistopatologic:MACRO:preparat chirurgical de forma dreptunghiulara, de1/o, 7cm dimensiuni, neorientata, nesectionata.
MICRO:tesut conjunctivo-vascular fibrozat, pe alocuri hialinizat, cu o proliferare de celule cubice mici, dispuse in agregate celulare mici, dispuse in mod diseminat, alaturi de focare infiltrate celulare mononucleate dispuse in focare diseminate
Aspectul histologic poate fi interpretat in cadrul unui carcinom ductal invaziv, de tip trabecular si anaplazic, incadrabil in grupa NOS dupa nomenclatura WHO.Parenchimul tumoral fara formare de formatiuni glandulare(scor 3), cu un pleomorfism nuclear moderat(scor2) si 15 mitoze/10 HPF (scor2)-totalizand 7 puncte ce corespunde unui grad histologic intermediar G2, moderat favorabil dupa sistemul Nothingam.Aspecte de DCIS si componenta acestuia extensiva nu se constata.Stroma este abundenta fibrohialinia cu infiltrate inflamatorii cronice diseminate.
Semne evidente de invazie intravasculara tumorala sau propagare perineurala nu se constata.Microcalcificari nu pot fi evidentiate.
va multumesc anticipat.
2 comentarii
Pe scurt, examenul pledează pentru o afecţiune malignă.
Buna seara, as vrea sa ma ajutati si pe mine daca se poate, am fost operata la coloana acum 3 saptamani din cauza faptului ca am avut un nodul toracal in partea stanga.Era foarte dureros si datorita acestui nodul imi amorteau picioarele si mainiiile, am efectuat punctie si rezultatul de lcr a iesit bine, 3 rmn si nimeni nu mi_a dat un diagnostic, tin sa precizez ca interventia am efectuat_o la debrecen si mi_au mai prelevat si fragment de muschi si de os datorita faptului ca acea crescenta era prinsa pe acestea, rezultatul histopatologic;fibrolipomatoza, iar domnul profesor de acolo mi_a spus ca este o boala rara, ce inseamna?nu stiu ce sa mai cred, nu imi spune nimeni nimic concret.Va multumesc.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?