Rezultate CT la un bolnav de ciroza hepatica

27-11-2013
poiuy
Nu este medic/terapeut
poiuy
Proces inlocuitor de spatiu, tisular, cu dimensiuni axiale marime de 110/90mm, cu limita superioara de 15 mm deasupra carinei si limita inferioara la diafragm, cu contur neregulat, iodofil, neomogen prin prezenta unei imagini cavitare de 35/25 mm, localizat hilar stg si in LIS, cu extindere in mediastin pana la niv. hilului dr., fara plan de clivaj fata de esofag, carina, bronhii principale, pericard, trunchiul a. pulmonare si aorta descendenta.
Adenopatii prevasculare, in loja Baretty si axilar dr.
Ficat cu dimensiuni crescute, cu multiple procese inlocuitoare de spatiu, hipodense spontan si postcontrast, diseminate in toti lobii, cu dimensiuni intre 13/13mm si 95/85 mm, cea mai mare in LHD.

CONCLUZII:
Proces inlocuitor de spatiu mediastino-hilar stg si LIS, necrozat.
Determinari secundare hepatice.


Acestea au fost rezultatele unei tomografii recente in cazul unui bolnav diagnosticat in urma cu 5 ani cu ciroza hepatica (cu virusul hepatic C). Rog o persoana cunoscatoare a termenilor respectivi sa ne faca o 'traducere' succinta!
2 comentarii
0
28-11-2013, ora 11:26
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua,
Din pacate vestile nu sunt bune deloc, concluziile CT merg spre tumora mediastiala / pulmonara cu metastaze hepatice. Desi la pacientii cu virus C exista o probabilitate crescuta de a dezvolta carcinom hepatocelular, in acest caz trebuie stabilit care este punctul de plecare (probabil cel sugerat de rezultatul CT).
Trebuie investigata bine problema, consultati specialisti in oncologie, chirurgie toracica, chirurgie generala (desi tumora mediastinala este cel mai probabil inoperabila, la fel si formatiunile hepatice, doar daca e cazul de chirurgie paliativa).
Imi pare nespus de rau, multa sanatate!
Incercati sa luati legatura cu utilizatorul RaulDuke de pe acest forum, este medic oncolog si este in masura sa va dea un sfat util.
0
01-12-2013, ora 13:53
poiuy
Nu este medic/terapeut
poiuy
Va multumesc pentru sinceritate si sfat! Sfat pe care l-am urmat, primind si raspunsul domnului doctor.
O zi buna intr-un corp sanatos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum contribuie microbiomul intestinal la progresia cirozei hepatice
  •