rezultate hemoleucograma si sumar de urina

14-02-2008
Klimt
Nu este medic/terapeut
Klimt
Buna ziua,

Am facut saptamana trecuta cateva analize si din buletinul de analize rezulta ca unele dintre ele nu se situeaza in parametrii considerati normali.Din pacate, nu am reusit sa obtin pentru saptamana aceasta o programare la medicul de familie si nu stiu daca ar trebui sa ma ingrijoreze sau nu respectivele rezultate. Am sa le prezint doar pe cele in dreptul carora, in buletin, sunt indicii ca ar fi in neregula, pentru a nu va rapi prea mult timp:
-->Hemoleucograma completa:
-Hemoglobina eritrocitara medie 30 pg;
-Limfocite % 40, 9%.
-->Sumarul de urina:
-Hematii 10/mmc;
-Celule epiteliale relativ frecvente;Leucocite rare;Hematii rare.
Mentionez ca am 32 de ani.

Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Klimt
26 comentarii
0
18-02-2008, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Hemoglobina eritrocitara medie la limita nu are o valoare diagnostica pentru anemie atat timp cat hemoglobina, hematocritul si nr. de globule rosii (eritrocite) se afla in limite normale.
Limfocitele usor crescute sugereaza o viroza in remisie, la fel, daca nr. globulelor albe (WBC) este normal, nu vorbim de o infectie.
In sumarul de urina sunt prezente hematii - acest lucru apare fie intr-o cistita in anumite situatii, fie cand este prezent un calcul renal sau calculi mai mici (microlitiaza) care poate s-au eliminat. Nr. hematiilor este mic, dar se poate repeta sumarul de urina si eventual se poate face o ecografie abdominala pentru a vizualiza rinichii.
0
18-02-2008, ora 00:00
Klimt
Nu este medic/terapeut
Klimt
Doamna Dr. Ana-Maria Slanina,

Va multumesc mult pentru explicatii si va urez multa sanatate si numai bine!

Cu stima,
Klimt
0
04-04-2008, ora 00:00
Klimt
Nu este medic/terapeut
Klimt
Doamna Dr. Ana-Maria Slanina,

Indraznesc sa apelez iarasi la dumneavoastra si sper, daca aveti timp si doriti, sa-mi spuneti daca in cazul rezultatelor prezentale mai jos exista sau nu motive de ingrijorare. Fratele meu a primit ieri rezultatele analizelor, iar cateva dintre ele, conform simbolurilor folosite in buletinul de analize, nu se situeaza in limite normale:

1.Hemoleucograma completa:
-hematocrit: 44%;
-hemoglobina eritrocitara medie: 29 pg;
-limfocite%: 42, 2%;
2.Creatinina serica: 1, 36 mg/dl;
3.Colesterol seric total: 253 mg/dl;
4.Trigliceride serice: 216 mg/dl;
5. Analize de urina:
-hematii: 10/mmc;
-urobilinogen: 2 mg/dl;
-celule epiteliale rare;
-oxalat de calciu.
Mentionez ca are 37 de ani.

Astept cu nerabdare raspunsul dumneavostra.
Va multumesc anticipat!

Cu stima,
Klimt
0
06-04-2008, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Dintre valorile fratelui dvs., cele care sunt cu un oarecare risc sunt in special colesterolul si trigliceridele, mult prea mari pentru varsta, care impun un regim fara grasimi animale si eventual tratament cu simvastatina sau Lipanthyl daca prezinta factori de risc cardio-vasculari asociati (cum ar fi hipertensiunea, fumatul, sedentarismul). De asemenea, valoarea creataininei care este indicator al functiei rinichiului este peste limita superioara (desi unele laboratoare accepta pana in 1, 4). Ar trebui calculat clearance-ul de creatinina, o valoare care este mai relevanta pentru functia rinichiului si pe care o poate calcula medicul in functie de greutate si varsta. Probabil ca hematiile si cristalele de oxalat de calciu indica o litiaza renala, insa un consult nefrologic sau o ecografie renala ar fi utile.
0
06-04-2008, ora 00:00
Klimt
Nu este medic/terapeut
Klimt
Doamna Dr. Ana-Maria Slanina,

Va multumesc din suflet pentru rabdarea de a citi mesajul meu si pentru toate informatiile pe care mi le-ati oferit.
Va doresc multa sanatate si numai bine!

P.S. Am urmat sfatul pe care mi l-ati dat si am facut o ecografie abdominala ( la cateva zile dupa ce am primit raspunsul dvs. ) si s-a confirmat prezenta microlitiazei si, din pacate, am mai descoperit si o litiaza biliara, dar sper ca acel calcul sa se elimine.
Mii de multumiri pentru tot !

Cu stima,
Klimt
0
04-09-2008, ora 00:00
cristina_kitty
Nu este medic/terapeut
cristina_kitty
Buna ziua!!!
Am primit si eu rezultatele la analize.
am sa vi le scriu doar pe cele care sunt mai accentuate adica sunt scrise cu negru mai inchis.

NEUTROFILE 72, 6 %
LIMFOCITE 18, 7 %
MONOCITE 7.30 %
EOZINOFILE 0.9 %
DEVIATIE STD RDW 14, 6 %
DISTRIBUTIE TROMBOCITARA 13, 0 %
CALCIU IONIC 0.94 %
PH 8, 5 %
LEUCOCITE 25 %

Astept raspuns pentru ca sunt si insarcinata si imi este foarte rau mai tot timpul.Va multumesc.
0
07-09-2008, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Valorile prezentate de dvs.la analize nu sunt foarteconcludente. Calciul de obicei se exprima in alte unitati de masura, orientativ pare sa fie scazut, insa nu puteti suplimenta cu calciu decat in ultimul trimestru de sarcina. Cat timp valoarea globulelor albe (WBC) este normala nu putem vorbi de o infectie cu potential sever. Ar fi util sa repetati un sumar de urina si urocultura.
0
21-09-2008, ora 00:00
Klimt
Nu este medic/terapeut
Klimt
Doamna Dr. Ana-Maria Slanina,


In speranta ca nu va deranjez foarte mult, indraznesc sa va rog, daca doriti si aveti timp, sa-mi spuneti cum sunt rezultatele urmatoarelor analize:
1.
leucocite 6, 48 10^9/l
hematii 4, 58 10^9/l
hemoglobina 13, 5 g/dl
hematocrit 41%
volum mediu eritrocitar 90 fl
hemoglobina eritrocitara medie 29 pg
concentratia medie de hemoglobina eritrocitara 32, 7 g/dl
indice de distributie a eritrocitelor 13, 7%
trombocite 260 10^9/l
volum mediu trombocitar 10, 0 fl
limfocite 1, 84 10^9/l
monocite 0, 10 10^9/l
granulocite 4, 54 10^9/l
limfocite% 28, 4%
monocite% 1, 5%
trombocrit 0, 260%
indice de distr. a trombocitelor 36, 9%
granulocite% 70, 1%

2.
Vsh 8mm/ ora si 16mm/2 ore

3.
creatinina serica 0, 75mg/dl
glicemie 83mg/dl
alt-tgp 17 Ul/l
ast-tgo 15 Ul/l

4.analize urina
densitate 1025
ph 6
leucocite negativ
hematii negativ
nitriti negativ
corpi cetonici negativ mg/dl
bilirubina 1mg/dl
urobilinogen 2 mg/dl
proteina negativ mg/dl
glucoza negativ mg/dl
acid ascorbic negativ mg/dl
celule epiteliale rare; leucocite rare.


Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!

Cu deosebita consideratie,
Klimt
0
22-09-2008, ora 00:00
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
La o prima vedere totul pare in regula.
0
22-09-2008, ora 00:00
Klimt
Nu este medic/terapeut
Klimt
Doamna Dr. Ana-Maria Slanina,


Va multumesc din suflet pentru raspuns, pentru timpul si atentia acordate!
Va doresc multa sanatate si numai ganduri bune!

Cu deosebita consideratie,
Klimt
0
07-01-2010, ora 11:28
arthasnotlimits
Nu este medic/terapeut
arthasnotlimits
Buna ziua,

Am facut saptamana trecuta cateva analize si din buletinul de analize rezulta ca unele dintre ele nu se situeaza in parametrii considerati normali. Am sa le prezint doar pe cele in dreptul carora, in buletin, sunt indicii ca ar fi in neregula, pentru a nu va rapi prea mult timp:

hemoglobina eritrocitara medie 29, 8 pg
neutrofile % 46, 9 %
limfocite % 42, 2 %
leucocite nesegmentate % 1, 02%

Iar pentru analizele de urina nu se incadreaza in parametriim considerati normali:
urobilinogen 4, 0 mg/dl

Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat.

Cu stima,
Iulia
0
22-01-2010, ora 00:05
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Hemoglobina eritrocitara medie usor scazuta nu indica anemie daca hemoglobina si hematocritul sunt in limite normale. Limfocitele crescute ca procent pot indica o viroza respiratorie.
0
22-01-2010, ora 17:37
alia_dei
Nu este medic/terapeut
alia_dei
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am 28 de ani si am avut in luna noiembrie o pneumonie interstitiala. In urma acesteia fac frecvent temperatura 37-37, 4, avand si o stare generala astenica. Mi-am facut analizele de sange in 2 randuri, a doua oara prezentandu-ma la spitalul de boli infectioase. M-am dus si la ginecologie, crezand ca infectia provine din acel loc: mi-a gasit si acolo o infectie pe care am tratat-o cu augmentin si flagyl. Va prezint in continuare primul set de analize:

Hemoleucograma completa:
leucocite 7, 11
lymfocite 2, 34
monocite 0, 56
granulocite 4, 20
limfocite % 33%
monocite 6.8%
granulocite % 60.2%
hematii 4.69
hemoglobina 13.5
hematocrit 37.8
vol. mediu eritrocitar 81
hemoglobina eritr. medie 28.9
con. med. de hem. eritr. 35.8
indice de distr. a eritr. 15.4
trombocite 260
plachetocrit 0.25%
vol. mediu al plachetelor sangvine9.8
indice de distr. a plachetelor 39.3 %

VSH - 23 mm
fibrinogenemie - 362
uree serica -21
acid uric 2.8
creatinina serica 0.78
calciu seric 9.1
magneziemie 2.26
glicemie 75
colesterol seric total 171
trigliceride serice 69
alt - tgp 14
alt - tgo 16

aslo - 200

analize urina: densitate 1.015
ph - 6.0
leucocite-rare
hematii - negativ
nitriti - negativ
corpi cetonici - negativ
birirubina - rare
urobilinogen - normal
proteine- negativ
glucoza - negativ
sediment urinar, frecvente celule epiteliale plate, 2-3 leucocite/camp

In ceea ce priveste cel de-al doilea set de analize, cel de la spital, mi-au dat doar cateva pe foaia de observatie:
leucocite- 7300
Hg - 11.8
Hem - 4, 41
Fibrinogen - 450
creatinina - 0.9
gpt - 12

Mi-au zis sa nu-mi fac griji ca nu am nimic graf si ca voi scapa si de starea subfebrila si mi-au dat antiinflamatoare- gen Modafen. Diagnosticul dat a fost de infectie respiratorie bacteriana. As vrea sa-mi dati un sfat daca sa-mif ac si alte analize, sau sa merg la un specialist hematolog.. Va multumesc
0
23-01-2010, ora 11:24
cosmyna
Nu este medic/terapeut
cosmyna
Va rog frumos sa mi se interpreteze si mie Ex.de urina : frecventa flora microbiana, rare leucocite, rare hematii..!! Va multumesc mult !!
0
06-02-2010, ora 15:07
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
pentru alia - Analizele sunt destul de bune, indicand insa o inflamatie restanta in urma pneumoniei, si un inceput de anemie, avand in vedere hemoglobina de 11, 8.
0
06-02-2010, ora 15:08
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Cosmyna - daca sunt si simptome de infectie urinara, atunci e vorba de o cistita - daca, insa nu sunt simptome, atunci e vorba de contaminare cu bacterii (flora de pe piele). Ar fi utila si o antibiograma.
0
06-02-2010, ora 15:33
cosmyna
Nu este medic/terapeut
cosmyna
Va multumesc mult.problema e k sunt simptome de kre nu mai scap.de un an si ceva ma confrunt cu aceasta problema si nu mi s-a gasit nimic.am facut toate analizele si totul pare in regula.sper sa scap si eu vreodata pentru ca este ingrozitor.va multumesc inca o data.
0
10-02-2010, ora 19:23
alia_dei
Nu este medic/terapeut
alia_dei
Va multumesc pt. raspuns doamna doctor.Am mai facut niste analize si anume factorul reumatoid si urocultura. In ceea ce priveste urocultura a ieshit sterila, iar factorul reumatoid 2.41. Ce ma deranjeaza e ca in continuare am stare subfebrila pe parcursul zilei de 37, 1-37, 2. Seara si dimineata nu am aceasta stare. Ce imi recomandati sa fac in continuare? Sa mai fac niste analize? Va multumesc mult pt. sfaturi.
0
12-02-2010, ora 10:10
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Temperatura dvs. e normala, insa daca simtiti o stare de caldura sau transpiratii, puteti face si un control la tiroida.
0
12-02-2010, ora 20:13
anamaria131
Nu este medic/terapeut
anamaria131
Buna ziua.As vrea sa ma ajutati cu o interpretare a unor analize pt ca sunt foarte ingrijorata.Mama mea are 42 de ani si a facut analizele la sange care au urmatoarele rezultate:
Hematii:4.29(VN 3, 50-5, 50)
hemoglobina:10.0 g/dl (VN 11, 0-17, 0)
hematocrit:31.4 %(VN 37, 0-51, 0)
MCV:73.20 fl(VN 80, 0-94, 0)
MCH:23.30 pg(VN 25, 0-33, 0)
MCHC:31.80 g/dl(VN 32, 0-36, 0)
RDW:16.3%(VN 11, 5-14, 5)
PCT:0 (VN 0)
PDW:nu apare nimic scris aici %(VN 11, 5-14, 5)
Trombocite:234 (VN 150-400)
Volum trombocitar mediu:7.80 fL (VN 7-9)
Leucocite:4.00 K/uL (VN 4.0-9.0)
Neutrofile 53.20% (35.0-65.0)
Limfocite:37.5% (30.0-61.0)
Monocite:9.3 (5.0-20.0)
Eozinofile:nimic %(0.0-5.0)
Bazofile:nimic%(0.0-1.0)
Neutrofile:2.10#(1.5-8.5)
Limfocite:1.5#(1.5-9.5)
Monocite:0.4# (0.2-1.5)
Eozinofile:nimic#(0.0-5.0.)
Bazofile:nimic#(0.0-1.0)
Nedumerirea mea este la PDW deoarece nu apare nimic pe rezultatul analizelor.ESte o problema grava?poate fi vorba de o eroare de scriere?Apare casuta goala precum la eozinofile, bazofile.Sunt enorm de ingrijorata.Am nevoie de un rasp urgent!Multumesc
0
21-02-2010, ora 09:20
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
PDW este o analiza putin semnificativa, iar valorile la eozinofile si bazofile sunt uneori aproape de 0. In scahimb, mama are o anemie prin lipsa de fier, care trebuie tratata minim 6 luni. De asemenea, regim bogat in carene si fructe proaspete si de verificat daca exista o cauza a anemiei alta decat dieta saraca in fier.
0
14-04-2010, ora 21:33
ginaraluca
Nu este medic/terapeut
ginaraluca
Va rog sa-mi interpretati urmatorele rezultate la analize (sunt insarcinata in 20 de saptamni):
1. leucocite - 14.2 10^3/ul
Limfocite - 19.6 %
Neutrofile - 10.2 10^3/ul
Hematii 4.39 10^3/ul
Hemoglobina - 12.9 g/dl
Hematocrit 38.2 %
VEM - 87fL
HEM -29.4 pg

Glicemie - 93 mg/dl
creatinina - 0.62 mg/dl
Magneziu - 1.97mg/dl
Siderimie -fier - 90 ug/dl

2. Calciu ionic seric - Ionograma:
Ca(+) - 1.08 mmoli/l ; Sodiu (Na+) - 134.7 mmoli/l ; Potasiu 3.51mmoli/l; pH - 7.38

3. sumar urina:
acid ascorbic - 0.2 g/l
corpi cetonici - negativ
densitate urinara 1.030 g/l
glucoza - normala
hematii - negative
leucocite - prezente
nitriti - negativ
ph - 5
pigmenti biliari -neg
proteine urinare - neg
sediment urinar - rare epitelii plate; frecvente cristale de oxalat de calciu; 2-3 leucocite
urobilinogen - normal
0
23-04-2010, ora 20:34
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
As. univ. Dr. Ana-Maria Slanina
Analizele prezinta modificari semnificative in ceea ce priveste globulele albe, care sunt crescute, la fel si PMN-urile, care indicao infectie bacteriana- posibil respiratorie sau faringiana.
0
19-01-2011, ora 15:43
Sonny77
Nu este medic/terapeut
Sonny77
BUna ziua. Nu stiu daca mai este utilizat acest forum dar am sa las si eu un mesaj. Saptamana trecuta am facut analize ale sangelui si as dori daca ma poate ajuta doamna doctor cu interpretarea lor. Voi scrie doar pe cele iesite din limita normala.

- mchc - 36.4 g/dl
- latimea distributiei eritrocitare - 15.2%
- bilirubina directa - 0.39 mg/dl
- bilirubina indirecta - 2.27 mg/dl
- bilirubina totala - 2.66 mg/dl
- colesterol total - 260 mg/dl
- colesterol ldl - 165.76 mg/dl
- trigliceride - 184.76 mg/dl
- magneziu - 1.68 mg/dl
- proteina c reactiva - prezent
- aslo 200
- alticorpi helicobacter pylori - slab pozitiv

Iar la testul de urina

- densitate - 1030 mg/cm^3
- lucocite - rare
- epitelii plate - rare

Va multumesc frumos
0
19-01-2011, ora 15:44
Sonny77
Nu este medic/terapeut
Sonny77
Imi cer scuze ca am uitat sa specific varsta: barbat 33 de ani. Fac si mult sport iar in ultimul an anm slabit aprox 18kg
0
25-11-2017, ora 21:53
Iliii
Nu este medic/terapeut
Iliii
Buna seara! Îmi poate explica și mie următoarele analize de urina: densitate 1, 023 și corpi cetogeni: pozitiv. Multumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • A fost dezvoltată o nouă metodă pentru analiza probelor de urină
  • Hemoleucograma - informații pacient
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.